Annonce
Kultur

Danmarkspremiere på opera for de helt små: Babyopera for alle sanser

Den Jyske Opera har tidligere præsenteret operafestivalen Grow Op! med opera for de 0 til 14-årige. Nu er man klar med den første danskproducerede babyopera, "Hjertelyd". Foto: Kåre Viemose

For første gang nogensinde kan publikum opleve en danskproduceret babyopera i Danmark. Den Jyske Opera har premiere på en ny opera for de allermindste.

AARHUS: Når Den Jyske Opera 11. januar blænder op for operaen "Hjertelyd" bliver det ikke med det sædvanlige publikum i salen. Operaen er nemlig skabt til helt små børn i alderen 0-2½ år, og det er første gang nogensinde, at publikum kan opleve danskproduceret babyopera i Danmark.

Men opera er helt klart for børn, mener Den Jyske Operas børneoperaproducent Birgitte Holt Nielsen.

- Opera rammer alle vores sanser på én gang. Opera er både for øjne og ører og taler til hjertet, hjernen og kroppen på en gang, udtaler hun, der har over 25 års erfaring med opera for børn.

Sammen med Ulla Schmidt står hun også for Den Jyske Operas Barselsoperatorium i Frichsparken, et tilbud for babyer og forældre på barsel, hvor opera foregår nede i kravlehøjde i samspil med bevægelse, leg og musik.

"Hjertelyd" vil drage både babyer og voksne ind et landskab af farver og lyde, som er skræddersyet til de helt små. Babyernes egne lyde og fysiske aktivitet bliver en del af forestillingen, hvor scenografien er med til at give sanselige oplevelser af forskellige overflader sammen med lys og mørke.

Teksten i operaen er både på engelsk, dansk og babysprog.

- Den Jyske Opera har skabt en babyopera med et hold af kunstneriske kræfter med dansk og internationalt islæt, hvor alle involverede har mange års erfaring med opera for børn. I Danmark har ingen operainstitutioner før begivet sig ud i at skabe en ægte babyopera - en opera på de allermindste børns præmisser, siger Birgitte Holt Nielsen.

Annonce
"Hjertelyd" appellerer til børnenes sanser på flere forskellige måder. Tanja Bovin har skabt scenografien, der gør brug af bløde, glatte og pelsede overflader samt lys og mørke. Foto: Kåre Viemose

Prisbelønnet duo

Bag babyoperaen "Hjertelyd" står komponist Sam Glazer og librettist og instruktør Zoë Palmer, som er internationalt anerkendte og prisbelønnede for deres babyoperaer.

Scenograf Tanja Bovin har skabt det sanselige univers, mens operaen synges af Johanne Højlund og Leif Jone Ølberg. Musikken leveres af Johanne Andersson og Kasper Hemmer Pihl.

"Hjertelyd" har premiere 11. januar på Åbne Scene på Godsbanen, hvor den spiller til og med 19. januar. Herefter opføres babyoperaen rundt i Danmark.

Til september præsenterer Den Jyske Opera for anden gang børneoperafestivalen Grow Op! for de 0 til 14-årige i Aarhus.

Bag babyoperaen "Hjertelyd" står komponist Sam Glazer og librettist og instruktør Zoë Palmer, som er internationalt anerkendt og prisbelønnet for deres babyoperaer. Her Johanne Højlund (mezzosopran) og Leif Jone Ølberg (baryton). Bagved: Kasper Hemmer Pihl (saxofon) og Johanne Andersson (cello). Foto: Kåre Viemose
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce