x
Annonce
Østjylland

Velkommen: Dannebrog overalt da Randers' første krydstogtskib lagde til kaj

De 32 passagerer på MS Nordstjernen passerede i morges Mellerup på vej ind til en dag i Randers. Privatfoto: Grethe Schnell
Randers' første krydstogtskib blev modtaget med flag, borgmesterord og en kødrand af randrusianere

RANDERS: Da det norske krydstogtskib MS Nordstjernen af Bergen onsdag morgen lagde til kaj i bunden af havnen i Randers, var de rød-hvide flag hejst hele vejen rund om havnebassinnet. Og de 32 krydstogtgæster kvitterede ved at hilse på modtagelseskommiteen med mindst lige så mange danske flag. Som det sig hør og bør var det dog det norske flag, der vajede fra agterstavnen.

MS Nordstjernen er det første krydstogtskib der finder vej ind til Randers, og både borgmester Torben Hansen, bestyrelsesformand for Randers Havn Daniel Madié og turistchef Anne Mette Knattrup var med ved modtagelsen. Sammen med en stribe andre mennesker inden for hegnet. I selskab med flere hundrede randrusianere, der både klumpede sammen uden for trådnettet om havnebassinnet og fulgte MS Nordstjernens tur ind gennem fjorden fra modsatte bred.

Annonce
MS Nordstjernen er et populært skib blandt vores gæster. Jeg oplever, at mange mennesker søger tilbage mod "rigtige" både og siger nej tak til de moderne, kæmpemæssige krydstogtskibe

Per Kristiansen, hotelchef på MS Nordstjernen

Første krydstogtskib

At så mange brugte nogle formiddagstimer på at byde det ikke-så-store skib velkommen er ganske naturligt, mente Daniel Madié.

- MS Nordstjernen er det første krydstogtskib nogensinde, der finder helt ind til Randers, og alene af den grund er det en begivenhed. Og vi håber da, at flere skibe vil få samme gode idé.

- Nogle få krydstogtskibe vil ikke betyde noget økonomisk for hverken havnen eller byen. Men jeg tror på, at skibenes gæster vil tage hjem og fortælle om, at Randers er et godt sted at besøge, så mange flere turister vil få øjnene op for vores kvaliteter, siger han.

Omfattende program

Helt i tråd med turistchef Anne-Mette Knattrup, der havde lagt sig i selen for at komponere en spændende dag for passagererne på skibet.

- Vi tilbyder krydstogtgæsterne en guidet tur rundt i Randers, straks de kommer i land. Vi ved, at disse gæster er meget interesserede i byens historie, så vi vil naturligvis tage dem med på en rundtur i vores gamle bymidte. Rundturen vil også rumme Håndværkermuseet og markante gamle bygninger som Sct. Mortens Kirke og Rådhuset, siger hun.

- Et besøg af sådan et krydstogtskib er en god mulighed for os for at markedsføre Randers som turistdestination.

Efter en travl formiddag kan gæsterne så hvile sig lidt - måske med en kop kaffe og et stykke lagkage - tilbage på skibet. Inden de om eftermiddagen kan komme på en bustur ud langs fjorden, hvor en sejltur med Ragna også er en del af programmet, fortæller Anne-Mette Knattrup.

Guide på byvandringen er Heidi Stein, der regner med at skulle have 20 gæster med på formiddagsturen.

- Jeg regner med også at nå et besøg hos Randers Handsker, men hvor meget vi kan overkomme på de to-tre timer, der er til rådighed, ved jeg ikke. Når jeg går guidede ture, improviserer jeg altid - alt efter hvad jeg fornemme, folk gerne vil opleve. Og selvfølgelig spiller det også en rolle, hvor hurtigt gæsterne ønsker at gå, siger hun.

MS Nordstjernen lagde til kaj præcist som planlagt klokken 9 onsdag morgen. Foto: Matthias Fredslund Hansen.

"Rigtige" både

Da den lille kran forrest på MS Nordstjernen havde løftet landgangsbroen ned på kajen, blev modtagelseskommiteen inviteret om bord, hvor kabyssen havde dækket op til en imponerende brunch. Og inden der blev sagt værsgo, fortalte hotelchefPper Kristiansen om MS Nordstjernens sejladser:

- I løbet af sommeren sejler vi til Norge, Danmark, Tyskland, Skotland og England. Som regel med mindst 1000 gæster om bord - når vi på denne tur kun har 32 passagerer skyldes det påsken. Og når sommeren er overstået, kommer skibet til at ligge som hotelskib i Norge, inden vi tager hul på den næste sæson.

MS Nordstjerne er bygget i 1956 og er dermed en ældre dame.

- Men hun er et populært skib blandt vores gæster. Jeg oplever, at mange mennesker søger tilbage mod "rigtige" både og siger nej tak til de moderne, kæmpemæssige krydstogtskibe, siger Per Kristiansen.

Da trosserne var kastet i land og fortøjningerne på plads, kunne kranen på MS Nordstjernen sænke landgangsbroen ned på kajen. Foto: Matthias Fredslund Hansen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Læserbrev

Læserbrev: 278 pensionerede læger melder sig klar til kampen mod corona i Region Midtjylland

Mange af Danmarks pensionerede læger er klar til at sætte pensionisttilværelsen på pause for at tage en tørn i kampen mod coronavirus. I en helt ny rundspørge fra Foreningen af Pensionerede Læger og Lægeforeningen svarer 1.261 pensionerede læger, at de kan og vil stille op som en del af coronaberedskabet. Af dem svarer 278, at de er parat til at hjælpe sundhedsvæsenet og træde til i Region Midtjylland. Som formand for Lægeforeningen i Region Midtjylland er jeg stolt over det samfundssind, der bliver vist fra mine pensionerede lægekolleger. Vi er i en ekstraordinær situation, og derfor har sundhedsvæsenet hårdt brug for alle ekstra hænder og hoveder, som kan gøre en indsats. Når så mange pensionerede læger melder sig klar, er det ganske enkelt imponerende. Mogens Hüttel, der er formand for Foreningen af Pensionerede Læger, har forklaret det således til Ritzaus Bureau: ”Man er læge hele livet. Også når man er pensioneret. Det ligger dybt i os at ville gøre en forskel. Derfor har så mange pensionerede læger inklusive mig selv meldt sig klar. Når landet har brug for os, stiller vi op.” Alle håber naturligvis, at vores sundhedsvæsen ikke bliver så hårdt presset, at pensionerede læger og andre er nødt til ekstraordinært at træde til. Men meget tyder på, det bliver nødvendigt. Som fællestillidsrepræsentant på AUH for Yngre Læger er jeg i disse dage meget optaget af, at de yngste ikke skal stå for meget i front, hvis vi skulle få tilstande som Italien og Spanien. Her vil det være meget værdifuldt at have de pensionerede læger til at arbejde sammen med de yngre i andre afsnit til at sparre med. Jeg vil til slut sige, at det er en stor gestus, som må afføde stor respekt og en dybfølt tak, at så mange pensionerede læger er klar til at stille op kampen mod coronavirus i Region Midtjyllands sundhedsvæsen.

Aarhus

Aarhusforskere mod corona: - Vi er de første i verden til at afprøve lægemidlet på mennesker

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce