Annonce
Kultur

Dans, mal, syng: Aarhus har fået en ny børnekulturfestival

Aarhus nye Børnekulturfestival går i luften 3. juni for skoleklasser og daginstitutioner. Onsdag 5. juni er festivalen er åben for børn og familier i området omkring Musikhuset, Officersbygningen og Brobjergskolen. Festivalen slutter 8. juni med aktiviteter for børn og voksne i Gellerup. Foto: Karoline H. Larsen.
5. juni er ikke bare Grundlovsdag og valgdag, det er også dagen, hvor Aarhus' nye børnekulturfestival rigtig folder sig ud. På programmet er både workshops, koncerter og street performance for hele familien.

AARHUS: Vær med til at tegne et stort værk med kunstneren Mormor, lyt til gratis koncerter, dans med Don Gnu eller bliv klogere på verdensmålene. Tilbuddene er mange, når byens nye Børnekulturfestival går i luften 3.-8. juni.

Festivalen lægger ud med program for skoleklasser og daginstitutioner, og der fortsat er ledige pladser til en række workshops.

Hovedvægten af programmet finder sted onsdag 5. juni, hvor festivalen er åben for børn og familier. Dagen begynder med koncert i Musikhusets foyer, hvor kvartetten Musikflyveren spiller for de 0-6-årige. Koncerterne er gratis og foregår indendørs kl. 10 og igen kl. 11.

Børnekulturfestivalens program foregår hele dagen frem til kl. 17 i området omkring Brobjergskolen, Musikhuset og Officersbygningen.

Her kan familier og børn i alle aldre blandt andet være med til at lave kunst med tekstiler med kunstnerne Stine Leth, Karoline H. Larsen og Astrid Skibsted eller komme til familiedans med Teaterhuset Filuren.

De kan gyse over "Big Bugs" store insekter i det finurlige gadeteater med den hollandske kunstner Mr. Image Theatre og grine af forestillingen "Jekyll on Ice" med Paolo Nani Teater.

Annonce

Jazz om verdensmål

Der er også flere koncerter i børnehøjde med Aarhus Musikskole, World Music Center og portugisiske Compahnia de Musica Teatral.

Aarhus Jazz Orchestra spiller gratis koncert i Musikhuset kl. 15 sammen med børnekor fra Hasle Skole og Aarhus Musikskole. Koncerten præsenterer syv nye Sange til Verden.

De syv nykomponerede sange skabt af unge MGK-elever fra hele regionen med afsæt i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Sangene forholder sig på forskellig vis til temaer såsom klimaforandringer, overforbrug, livet i havet og fattigdom. Aarhus Jazz Orchestra har arrangeret alle sangene til bigband, og i forbindelse med Europæisk Kulturregions Festival Genopdag 1.-16. juni spiller orkestret store koncerter med børnekor på op mod 850 børn på tværs af regionen.

Dagen afsluttes med en koncert med bandet Bogfinkevej, som spiller på Bassinscenen foran Musikhuset kl. 16.30.

Fang i Gellerup

Men dermed er festivalen ikke slut endnu. Torsdag og fredag fortsætter programmet for kommunens daginstitutioner og skoler, for så lørdag 8. juni at rykke ud til Gellerup.

- Vi synes, det er vigtigt, at arrangementer ikke kun foregår i midtbyen. Vi har i forvejen aktiviteter i Gellerup - blandt andet har vi et strygeorkester og et orkester med verdensmusik, Musiba, på Tovshøjskolen. Når vi viser vores forestilling "Flaskepost til fremtiden" bliver det i Gellerup som en forestilling, man kan være medskabende i, fortæller Gunnild Bak de Ridder, der er koordinator på festivalen fra Aarhus Musikskole, der sammen med Børnekulturhuset Aarhus arrangerer festivalen.

Festivalen er støttet af Aarhus Kommunes Legacy-pulje, som skal støtte op om projekter, der arbejder videre med de erfaringer, der blev gjort under kulturhovedstadsåret i 2017.

Se hele programmet på www.boernedage.dk/festival

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

- Jeg har lært så meget af Sanne

Læserbrev

Læserbrev: Kolindsund kan være med til at redde klimaet

I forbindelse med den nye finanslov afsættes der to milliarder kroner til at sænke landbrugets CO2-udledning og skabe mere natur. Pengene skal først og fremmest gå til udtagning af landbrugsjord, som herved sænker udledning af klimagasser. Her tænkes især på lavbundsjorder, som tages ud af drift. Visse lavtliggende marker skal ikke længere dyrkes, men i stedet skal vandstanden hæves, så der skabes mere plads til hjemmehørende vilde planter og dyr. Det er en aftale, som passer fint i tråd med det samarbejde, der er i gang mellem Danmarks Naturfredningsforening og landbruget. Her kan vi i foreningen Kolindsunds Venner stærkt anbefale, at der kigges på gendannelse af Kolindsund, som er placeret midt på Djursland. Kolindsund blev afvandet omkring 1874, da man dengang mente, at der var mangel på landbrugsjorder. Der blev etableret kanaler rundt om Kolindsund, og pumpestationer sørger for, at området holdes tørt. Men dette kræver masser af energi til strøm til pumpestationerne, og de talrige kanaler, der krydser Kolindsund, er fritaget for randzoner, således at gødning og giftstoffer uhindret suges op i kanalerne og udledes i Kattegat via Grenaaen. Kolindsund kan med sine cirka 25 kvadratkilometer blive Jyllands største sø, og en gendannelse vil i første omgang koste erstatning for de landbrugsarealer, der oversvømmes. Men dernæst vil naturen og miljøet og kommunerne på Djursland blive vinderne, når tilflyttere bosætter sig i området og turisterne strømmer til, som vi ser det med andre lignende projekter, der er etableret gennem de senere år. Se blandt andet på Filsø og Skjern Enge. Men udover sikring af naturen vil en gendannelse af Kolindsund også spille en stor rolle i forbindelse med klimasikring af Grenaa, som er truet, hver gang der er stormflod, østenvind og højvande. Der arbejdes lige nu med en model, der skal sikre Grenaa mod oversvømmelse, og her vil Kolindsund med sin store vandoverflade endvidere blive en stor buffer, således at vand fra det meste af Djursland, som løber denne vej ud i Kattegat, vil kunne opsamles, indtil presset på Grenaa fra øst er aftaget. Nu kan der ikke være så meget at betænke sig over. Det er på tide, at vi kommer i gang.

112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Annonce