Annonce
Kultur

Dans, mal, syng: Aarhus har fået en ny børnekulturfestival

Aarhus nye Børnekulturfestival går i luften 3. juni for skoleklasser og daginstitutioner. Onsdag 5. juni er festivalen er åben for børn og familier i området omkring Musikhuset, Officersbygningen og Brobjergskolen. Festivalen slutter 8. juni med aktiviteter for børn og voksne i Gellerup. Foto: Karoline H. Larsen.
5. juni er ikke bare Grundlovsdag og valgdag, det er også dagen, hvor Aarhus' nye børnekulturfestival rigtig folder sig ud. På programmet er både workshops, koncerter og street performance for hele familien.
Annonce

AARHUS: Vær med til at tegne et stort værk med kunstneren Mormor, lyt til gratis koncerter, dans med Don Gnu eller bliv klogere på verdensmålene. Tilbuddene er mange, når byens nye Børnekulturfestival går i luften 3.-8. juni.

Festivalen lægger ud med program for skoleklasser og daginstitutioner, og der fortsat er ledige pladser til en række workshops.

Hovedvægten af programmet finder sted onsdag 5. juni, hvor festivalen er åben for børn og familier. Dagen begynder med koncert i Musikhusets foyer, hvor kvartetten Musikflyveren spiller for de 0-6-årige. Koncerterne er gratis og foregår indendørs kl. 10 og igen kl. 11.

Børnekulturfestivalens program foregår hele dagen frem til kl. 17 i området omkring Brobjergskolen, Musikhuset og Officersbygningen.

Her kan familier og børn i alle aldre blandt andet være med til at lave kunst med tekstiler med kunstnerne Stine Leth, Karoline H. Larsen og Astrid Skibsted eller komme til familiedans med Teaterhuset Filuren.

De kan gyse over "Big Bugs" store insekter i det finurlige gadeteater med den hollandske kunstner Mr. Image Theatre og grine af forestillingen "Jekyll on Ice" med Paolo Nani Teater.

Annonce

Jazz om verdensmål

Der er også flere koncerter i børnehøjde med Aarhus Musikskole, World Music Center og portugisiske Compahnia de Musica Teatral.

Aarhus Jazz Orchestra spiller gratis koncert i Musikhuset kl. 15 sammen med børnekor fra Hasle Skole og Aarhus Musikskole. Koncerten præsenterer syv nye Sange til Verden.

De syv nykomponerede sange skabt af unge MGK-elever fra hele regionen med afsæt i FN's 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Sangene forholder sig på forskellig vis til temaer såsom klimaforandringer, overforbrug, livet i havet og fattigdom. Aarhus Jazz Orchestra har arrangeret alle sangene til bigband, og i forbindelse med Europæisk Kulturregions Festival Genopdag 1.-16. juni spiller orkestret store koncerter med børnekor på op mod 850 børn på tværs af regionen.

Dagen afsluttes med en koncert med bandet Bogfinkevej, som spiller på Bassinscenen foran Musikhuset kl. 16.30.

Annonce

Fang i Gellerup

Men dermed er festivalen ikke slut endnu. Torsdag og fredag fortsætter programmet for kommunens daginstitutioner og skoler, for så lørdag 8. juni at rykke ud til Gellerup.

- Vi synes, det er vigtigt, at arrangementer ikke kun foregår i midtbyen. Vi har i forvejen aktiviteter i Gellerup - blandt andet har vi et strygeorkester og et orkester med verdensmusik, Musiba, på Tovshøjskolen. Når vi viser vores forestilling "Flaskepost til fremtiden" bliver det i Gellerup som en forestilling, man kan være medskabende i, fortæller Gunnild Bak de Ridder, der er koordinator på festivalen fra Aarhus Musikskole, der sammen med Børnekulturhuset Aarhus arrangerer festivalen.

Festivalen er støttet af Aarhus Kommunes Legacy-pulje, som skal støtte op om projekter, der arbejder videre med de erfaringer, der blev gjort under kulturhovedstadsåret i 2017.

Se hele programmet på www.boernedage.dk/festival

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF-medaljer solgt for formue - og så smed sælger lige en spillertrøje oven i handlen

AGF

Ingen Benjamin længere: Hvidt har taget store skridt i AGF

Aarhus For abonnenter

Forråelse i ældreplejen: - Det er aldrig et spørgsmål om, at nogen er onde

Annonce