Annonce
Kultur

Dansekoncerten Vita Danica opføres alligevel på Aarhus Teater

Vita Danica med musiker Pernille Rosendahl i hovedrollen bliver alligevel gennemført. Dansekoncerten afvikles på Aarhus Teater fra 9. til 26. juni og billetsalget begynder tirsdag. Foto: Christian Bang
Vita Danica med musiker Pernille Rosendahl blev aflyst i januar, men ser nu ud til at blive gennemført alligevel. Billetsalget begynder tirsdag.

AARHUS: Dansekoncerten Vita Danica får alligevel mulighed for at komme ud til danskerne. Koncerten blev i januar aflyst på grund af restriktionerne for teatre, men efter en omfattende kalendergymnastik og støtte fra Salling Fondene, så kan Aarhus Teater nu melde ud, at koncerten får sin urpremiere på Aarhus Teaters Scala-scene onsdag 9. juni.

- Det er en kæmpe glæde og lettelse, at vi nu endelig - og forhåbentlig - får mulighed for at præsentere publikum for Vita Danica allerede i denne sæson, siger teaterdirektør Trine Holm Thomsen og fortsætter:

- Normalt arbejder vi med en planlægningshorisont på 2-3 år, hvor mange logistiske og kalendermæssige brikker skal falde på plads. Derfor er det et lille under, at det på meget kort tid er lykkedes at få alle ender til at mødes takket være stor fleksibilitet fra alle involverede på Black Box Dance Company og Aarhus Teater. Der skal også lyde en særlig stor og dybfølt tak til Salling Fondene, der med en generøs donation har muliggjort, at Vita Danica overhovedet når sit publikum. Det er vi meget taknemmelige for, lyder det.


Normalt arbejder vi med en planlægningshorisont på 2-3 år, hvor mange logistiske og kalendermæssige brikker skal falde på plads. Derfor er det et lille under, at det på meget kort tid er lykkedes at få alle ender til at mødes takket være stor fleksibilitet fra alle involverede på Black Box Dance Company og Aarhus Teater.

Trine Holm Thomsen


Det er med støtte fra Salling Fondene, at Vita Danica får mulighed for at blive gennemført.

- For Salling Fondene er det vigtigt, at vi får genstartet kulturlivet. Vi har nu i mere end et år været helt eller delvist afskåret fra kulturoplevelser, så da Aarhus Teater fik en ekstraordinær mulighed for at kunne genopsætte den Covid19-aflyste Vita Danica forestilling, var det med stor glæde, at vi kunne bidrage økonomisk, siger næstformand i Salling Fondene, Karin Salling.

Vita Danica beskrives som en billedskabende dansekoncert med sanger og musiker Pernille Rosendahl, seks dansere fra Black Box Dance Company Holstebro og to livemusikere på scenen. Forestillingen er en poetisk tidsrejse gennem Danmark, hvor tre vigtige kulturstemmer - musiker og sanger Pernille Rosendahl, koreograf Marie Brolin-Tani og instruktør Sargun Oshana - stiller spørgsmålet: Hvad er danskhed?

Billetsalget begynder tirsdag på Aarhus Teaters hjemmeside.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce