Annonce
Kultur

Dansen blev den helt store vinder ved uddelingen af Publikums- og Scenekunstprisen

Jesper de Neergaard, leder af Bora Bora, modtog Scenekunstprisen 2017, for sit engagement i det århusianske scenekunstmiljø, som han har været en del af siden 2000. Først på Entréscenen, og siden på Bora Bora. Foto: Axel Schütt

Det århusianske scenekunstmiljø fejrede sig selv og hinanden ved en nytårskur på Brobjergskolen, hvor også Publikumsprisen og Scenekunstprisen blev uddelt.

AARHUS: Der blev hyggesnakket og drukket champagne, da det århusianske scenekunstmiljø fredag eftermiddag klappede hinanden på skuldrene og pustede ud oven på et hektisk kulturhovedstadsår.

- Hvilket år set med scenekunstneriske øjne, sagde Charlotte Mors, der sammen med Kasper Egelund, begge ledere af Performing Arts Platform, stod for arrangementet.

- Nye samarbejder er blomstret op, og institutionerne har vist egenproduktioner, co-produktioner og gæstespil i høj kvalitet, som har øget synligheden for scenekunsten. Også de frie scenekunstnere har vist sig frem på den fede måde. Der har i det hele taget været et overvældende aktivitetsniveau i 2017, sagde Charlotte Mors, inden hun gav ordet til Erik Farmann, kulturjournalist, og Astrid Guldhammer, dramaturg, der på juryens vegne præsenterede de nominerede til Publikumsprisen 2017.

De fire forestillinger, som publikum har kunnet stemme på, var: Aarhus Teaters "Erasmus Montanus", danseduoen Don Gnu for "A Snowball's Chance in Hell", Teater Refleksion for "Gerdas Rejse" og Aarhus Teater for "Den gode vilje".

Sidste års vinder af Publikumsprisen, Stephan Vernier fra Thalias Tjenere, afslørede vinderen for 2017. En ære som tilfaldt Don Gnu.

En overvældet Kristoffer Louis Andrup Pedersen modtog prisen, da duoens 'Don', Jannik Elkær, opholdt sig i udlandet.

- Det der med ord, er jeg ikke så god til, sagde han efter et par dybe vejrtrækninger.

- Det havde vi på ingen måde forventet. Vi er rigtig glade for at få Publikumsprisen, for vi synes virkelig, at vi gør noget for at få en dialog i gang med publikum. Det her må være et tegn på, at det er lykkedes, sagde 'Gnu', alias Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der til lejligheden var trukket i Don Gnus nationaldragt; hjemmestrikkede sokker i sandalerne.

Erik Farmann, kulturjournalist, og Astrid Guldhammer, dramaturg, stod for et musikalsk teatermanifest inden prisuddelingen. Sammen med Dorthe Hansen Carlsen, skuespiller, Helle Bach, koreograf og leder af Dadadans, og Kasper Egelund, leder af Performing Arts Platform, sidder de i den jury, som havde udpeget de nominerede til årets to priser. Foto: Axel Schütt
Kristoffer Louis Andrup Pedersen modtog Publikumsprisen 2017 på vegne af Don Gnu. Danseduoen fik prisen for forestillingen "A Snowball's Chance in Hell", som de både havde koreograferet og medvirkede i. Kristoffer Louis Andrup Pedersen var til lejligheden trukket i Don Gnus varemærke - hjemmestrikkede sokker i sandalerne. Et tøjvalg som har været deres signatur gennem flere forestillinger. Don Gnu modtog også i 2013 Publikumsprisen for "Kvinde kend dit skab". Foto: Axel Schütt
Annonce

Scenekunstprisen 2017

Erik Farmann uddelte Scenekunstprisen 2017, og tog publikum en tur omkring arkæologiens verden, inden han kunne afsløre vinderen, leder af Bora Bora, Jesper de Neergaard.

- The Grand Old Man har jævnligt overrasket med nysgerrighed og nye tiltag. Som i forrige sæson, hvor han præsenterede en danseforestilling med gamle og en international dansefestival for babyer, lød det blandt andet i juryens begrundelse.

- Du har betydet og betyder stadig rigtig meget for scenekunsten i Aarhus og ikke blot her. Du har givet miljøet en imødekommende danse- og performancescene, og konsolideret og udbygget publikums opbakning til den kunstform, sagde Erik Farmann, inden en glad og stolt prismodtager fik ordet.

- Sikke en fantastisk begrundelse for, at jeg får prisen. Det kan jeg næsten ikke tage imod. Jeg må læse på det og se, om det passer til virkeligheden, sagde Jesper de Neergaard, der også gav Jette Skjoldborg, administrator ved Bora Bora, en stor del af æren for scenens succes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Udeservering eller ej? Blandede holdninger hos århusianske restauratører

AGF For abonnenter

Er Stig Inge Bjørnebye den rigtige for AGF? Det vigtigste lige nu er, at klubben igen har fået en sportschef

Annonce