Annonce
Kultur

Dansescene må aflyse og sende kunstnere hjem: - Det skar virkelig i hjertet

Canadiske Frédérick Gravel nåede kun at spille én ud af tre aftener med forestillingen ”Some Hope For The Bastards” på Bora Bora, inden Danmark lukkede ned. Publikum blev lukket ind i Bora Boras store teatersal løbende, hvor aftenens canadiske performere var klar til at gå i gang. PR-foto: Bora Bora
Den canadiske forestilling "Some Hope For The Bastards", der var Bora Boras helt store internationale satsning dette forår, er blevet aflyst som følge af corona-epidemien, og de canadiske medvirkende er sammen med flere andre kunstnere sendt hjem.

AARHUS: Der var lagt op til en et brag af en international forestilling, da Frédérick Gravel og hans canadiske medvirkende gæstede Aarhus med "Some Hope For The Bastards", der havde danmarkspremiere i Aarhus.

Men Bora Bora nåede kun at vise forestillingen onsdag aften foran en næsten udsolgt sal, inden Danmark blev lukket ned.

- Det skar virkelig i hjertet, at vi måtte aflyse de to resterende aftener torsdag og fredag. Det var forårets helt store danseoplevelse. Men der var selvfølgelig ingen tvivl om, at det var det eneste rigtige at gøre, fortæller Jesper de Neergaard, kunstnerisk leder på Bora Bora, i en pressemeddelelse.

Kapaciteten er 200 i Bora Boras store sal, og arrangement var derfor indenfor rammerne af regeringens daværende retningslinjer.

- Vi tog vores forholdsregler. Publikum blev lukket ind og sendt direkte op i salen for at mindske presset på foyeren, hvor der var placeret håndsprint flere steder. Enkelte publikummer havde også valgt at blive væk, hvilket vi har fuld forståelse for, forklarer Jesper de Neergaard.

Han fortæller, at der er faste procedurer med hensyn til refundering af billetter i forbindelse med aflysninger.

- Økonomisk vil det dog gå hårdest ud over kunstnerne, siger Jesper de Neergaard.

Det aktuelle behov for at aflyse forestillinger går også ud over Gunilla Lind Danseteater, der skulle have spillet "Vanity Of Modern Panic V.O.M.P." på Bora Bora 24. til 26. marts.

Kunstnerophold afbrudt

Corona-epidemiens store konsekvenser for kunstnerne ligger lederen af Bora Bora meget på sinde.

- Kunstnere har ofte en indtjening, der varierer meget. Så dette får både stor betydning for deres daglige arbejde og deres økonomi. Vi vil forsøge at finde de bedste løsninger for de kunstnere, som vi har aftaler med om forestillinger, siger Jesper de Neergaard.

Udover at vise forestillinger arbejder dansescenen også med at give kunstnere mulighed for kunstnerophold på Bora Bora og hos diverse partnere i ind- og udland.

- Aktuelt har vi haft den canadiske koreograf Simon Renaud og hans hold i Aarhus, hvor de nåede at arbejde i halvanden uge ud af deres to ugers ophold. Koreograf Anne-Mareike Hess fra Bruxelles nåede også halvanden uge ud af fire ugers ophold, som var placeret på Vestjyllands Højskole i Ringkøbing. Hun og holdet blev sendt hjem torsdag, da skolen lukkede. Vi har også måttet aflyse et helt ophold for den København-baserede koreograf Hilde Sandvold, der skulle have været i Norditalien her i marts. Det er alle sammen ophold og projekter, der har været planlagt længe, og som er svære at ændre på kort sigt, siger Jesper de Neergaard og tilføjer:

- Vi tænker pt. i alternativer, så det forhåbentligt går mindst muligt ud over kunstnernes levebrød og videre arbejde med deres forestillinger.

Bora Bora følger med spænding udmeldingerne fra staten, kommunerne og diverse fonde i forhold til at kunne gå fremtiden i møde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce