Annonce
Debat

Dansk økonomi: Hvor er væksten i Wammens vækstplan?

"Der er lige så meget vækst i finansminister Nicolai Wammens vækstplan, som der er katte i kattemad. Vi står midt i en økonomisk krise, hvor coronaens anden bølge strømmer ind over et allerede hårdt presset erhvervsliv. Det er derfor ekstremt foruroligende, at regeringen ikke formår at komme med reelle bud på, hvordan vi sikrer de jobs og den vækst, som skal få Danmark trygt igennem krise", skriver Fatma Øktem. Arkivfoto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

DEBAT: Der er lige så meget vækst i finansminister Nicolai Wammens vækstplan, som der er katte i kattemad.

Vi står midt i en økonomisk krise, hvor coronaens anden bølge strømmer ind over et allerede hårdt presset erhvervsliv. Det er derfor ekstremt foruroligende, at regeringen ikke formår at komme med reelle bud på, hvordan vi sikrer de jobs og den vækst, som skal få Danmark trygt igennem krisen.

Regeringen fremlagde ellers en såkaldt vækstplan i begyndelsen af uge 46. Men det står ikke nævnt et eneste sted, hvor megen vækst og hvor mange jobs vækstplanen vil kunne skabe. Det er tankevækkende. For vi har brug for en regering, der tager ansvar for dansk økonomi. Det gør man ikke alene ved at komme med gode intentioner. Det gør man ved at komme med sammenhængende økonomiske planer, som stimulerer direkte investeringer og jobskabelse – med fokus på grønne jobs.

Annonce


Derfor håber jeg, at finansministeren snart vil komme med reelle forslag til, hvordan vi sikrer vækst og jobskabelse. Det vil Venstre selvfølgelig holde regeringen op på.


Det ærgrer mig samtidig meget, at regeringen fortsat afviser at udbetale de resterende to ugers feriepenge. Det er danskernes egne hårdtjente penge, som de selvfølgelig selv skal have ret til at bestemme over. Og så er det 40 milliarder kroner, som bl.a. kan bruges på restauranter, hoteller og caféer og dermed være med til at holde økonomien i gang.

Måske handler det om, at den socialdemokratiske regering har svært ved at omstille sig til øvelsen med at tjene penge i stedet for at bruge dem. Det kan i hvert fald undre, at socialdemokraterne begejstret smider 13 milliarder kroner efter arnepensionen, når de ikke er i stand til at gøre sig bare et minimum af fornuftige overvejelser om, hvordan vi sikrer den nødvendige vækst til at finansiere vores velfærdssamfund.

Derfor håber jeg, at finansministeren snart vil komme med reelle forslag til, hvordan vi sikrer vækst og jobskabelse. Det vil Venstre selvfølgelig holde regeringen op på. For der skal foretages de økonomiske prioriteringer, der er nødvendige for at få Danmark sikkert gennem krisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Corona-smitten går stadig den rigtige vej, men Aarhus er voldsomt overrepræsenteret i statistikken

Aarhus For abonnenter

Beboere frygter, at dødskørsel på Aarhus Ø vil koste liv: Vagter og afspærring af p-plads er i spil til at dæmpe uroen

Annonce