Annonce
Indland

Dansk ballet-stjerne fik kokain-dom i USA

I 2007 blev dansk ballet-superstjerne idømt 40 timers samfundstjeneste i New York for kokain-besiddelse.

Der kan være noget om det, når balletmester ved Den Kongelige Ballet, Nikolaj Hübbe, ifølge en hemmeligstemplet rapport om arbejdsmiljøet på Den Kongelige Ballet proklamerer, at man ikke kan have boet en årrække i New York uden at have taget kokain.

For fire år siden blev den daværende danske førstedanser ved The New York City Ballet, Nilas Martins, nemlig knaldet for kokainbesiddelse.

I Jyllands-Postens afsløringer torsdag kan man læse, at der er omfattende misbrugsproblemer ved Den Kongelige Ballet, hvis kunstneriske del ledes af balletmester Nikolaj Hübbe, som tidligere har danset ved The New York City Ballet.

- Der er ingen, der har boet 15 år i New York uden at have prøvet at tage kokain, siger balletmesteren ifølge et mødereferat i rapporten.

Og det kan der være noget om. For hans kollega, Nilas Martins, som er søn af den berømte balletchef Peter Martins, erklærede sig i august 2007 skyldig i narkobesiddelse.

Han blev anholdt i juli 2007, da politiet i New York opdagede, at Martins forsøgte at gemme noget i sin bil, der viste sig at være en plastikpose med kokain.

Forklaringen fra balletdanserens forsvarer lød dengang, at Nilas Martins erklærede sig skyldig for at beskytte en anden person.

Han blev idømt 40 timers samfundstjeneste, men fastholdt, at han aldrig selv havde brugt narkotika.

Kort efter blev han erstattet i The New York City Ballet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Vand oversvømmer kørebanen på E45: Kraftige opbremsninger giver farlige situationer

Annonce