Annonce
Indland

Dansk ballet-stjerne fik kokain-dom i USA

I 2007 blev dansk ballet-superstjerne idømt 40 timers samfundstjeneste i New York for kokain-besiddelse.

Der kan være noget om det, når balletmester ved Den Kongelige Ballet, Nikolaj Hübbe, ifølge en hemmeligstemplet rapport om arbejdsmiljøet på Den Kongelige Ballet proklamerer, at man ikke kan have boet en årrække i New York uden at have taget kokain.

For fire år siden blev den daværende danske førstedanser ved The New York City Ballet, Nilas Martins, nemlig knaldet for kokainbesiddelse.

I Jyllands-Postens afsløringer torsdag kan man læse, at der er omfattende misbrugsproblemer ved Den Kongelige Ballet, hvis kunstneriske del ledes af balletmester Nikolaj Hübbe, som tidligere har danset ved The New York City Ballet.

- Der er ingen, der har boet 15 år i New York uden at have prøvet at tage kokain, siger balletmesteren ifølge et mødereferat i rapporten.

Og det kan der være noget om. For hans kollega, Nilas Martins, som er søn af den berømte balletchef Peter Martins, erklærede sig i august 2007 skyldig i narkobesiddelse.

Han blev anholdt i juli 2007, da politiet i New York opdagede, at Martins forsøgte at gemme noget i sin bil, der viste sig at være en plastikpose med kokain.

Forklaringen fra balletdanserens forsvarer lød dengang, at Nilas Martins erklærede sig skyldig for at beskytte en anden person.

Han blev idømt 40 timers samfundstjeneste, men fastholdt, at han aldrig selv havde brugt narkotika.

Kort efter blev han erstattet i The New York City Ballet.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Stem her: Her er de tre finalister i spil til årets grønne Bernhardt-pris

Annonce