Annonce
Sport

Dansk Bears-profil ude i flere uger: Blev skadet under landsholdstræning

Mens Bakken Bears måske kan klare sig uden Darko Jukic, ser det straks værre ud for det danske landshold, der står overfor to afgørende kampe. Arkivfoto: Kim Haugaard.
Efter et uheld ved onsdagens landsholdstræning, måtte Bakken Bears' landsholdsprofil Darko Jukic torsdag konstatere, at det bliver til adskillige ugers pause med et brud i hånden. Skaden kommer særdeles ubelejligt for det danske landshold.
Annonce

BASKETBALL: Bakken Bears' danske landsholdsprofil Darko Jukic må tage sig en ufrivillig pause fra basketball.

Det er konklusionen, efter forwarden onsdag slog sin hånd under landsholdets aftentræning.

Torsdag foretog landsholdet så en scanning af Jukic' tilskadekomne hånd, og scanningen afslørede uheldigvis for Bears-spilleren et brud på hånden.


Det er jo en situation, hvor det går fra skidt til værre. Det er klart, at internationalt er Iffe og Darko blandt de bedste danske spillere, så det er en svær situation for landsholdet nu

Steffen Wich, cheftræner i Bakken Bears


Ifølge meddelelsen fra Danmarks Basketball Forbund må Jukic nu forberede sig på op mod seks ugers pause, hvilket betyder at Jukic formentlig må sidde ude i resten af februar og i hele marts.

Annonce

Bears klarer sig med bredt hold

Umiddelbart vækker skaden ikke de helt store bekymringer hos Bears' cheftræner Steffen Wich, der pointerer, at Bears har et bredt mandskab og er vant til at kapere skader til sine spillere.

- Det er selvfølgelig træls for Darko, men vi skal nok klare os uden. Det bliver svært for ham at komme tilbage på holdet til slutspillet, så der må han jo give den lidt ekstra for at komme med, fortæller cheftræner Wich.

Med op mod seks ugers pause må Bakken sandsynligvis undvære Jukic i resten af grundspillet, men de forsvarende mestre har ikke tabt en ligakamp siden oktober. Og med blot seks kampe tilbage er Bears så godt som sikre på at tage førstepladsen i Basketligaens Pro A gruppe.

Mens Jukic næppe vil begræde seks missede grundspilskampe, er det straks værre, at landsholdsprofilen måske går glip af pokalfinalen, der spilles den 3. april, hvor Horsens IC venter.

Annonce

Fra skidt til værre for landsholdet

Omvendt problematisk mener Wich, at skaden er for det danske landshold, der i de kommende dage spiller to afgørende kampe, der kan sikre landsholdet kvalifikation til europamesterskaberne. En kvalifikation der i så fald vil sende Danmark til EM for første gang nogensinde.

- Det er jo en situation, hvor det går fra skidt til værre. Det er klart, at internationalt er Iffe Lundberg og Darko Jukic blandt de bedste danske spillere, så det er en svær situation for landsholdet nu, fortæller Wich.

Jukic' Blå Bog

  • Fulde navn: Darko Jukic
  • Født: 23. august 1990 - 30 år gammel
  • Fysik: 199 cm - 94 kg
  • Tidligere klubber: Ratiopharm Ulm, Tyskland (2009-10), Aabyhøj (2010-12), Horsens IC (2012-13), Fileni BPA Jesi, Italien (2013-14), Södertalje, Sverige (2014-15), Bakken Bears (2015-16), Krka Novo Mesto, Slovenien (2016-17)

Lundberg, der har leveret fantastiske præstationer i landsholdets seneste kvalkampe mod henholdsvis Litauen og Tjekkiet, skiftede tidligere på ugen til CSKA Moskva. Det russiske storhold deltager i den internationale Euroleague-turnering, og derfor har CSKA ikke frigivet Lundberg til at deltage i landskampene.

Landsholdet må altså undvære både Lundberg og Jukic til de to altafgørende kampe mod Belgien og Litauen, mens også Sami Eleraky, der af landstræner Erez Bittman ligeledes er udpeget som en vigtig spiller, går glip af de to kampe.

Det danske landshold spiller lørdag mod Belgien, inden de mandag møder Litauen. Begge kampe spilles i en coronaboble i den litauiske hovedstad, Vilnius.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus For abonnenter

Til tiden, forsinket eller aflyst? Informationerne når ofte ikke frem til letbanens passagerer

Aarhus

Mandagens coronatal: Smitten er lav i Aarhus, men tre områder trækker op

Annonce