Annonce
Sport

Dansk bryder med OL-kvaler vinder internationalt stævne

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Europamesteren Rajbek Bisultanov beviste igen, at han tilhører verdenstoppen med sejr i Thors Masters.

Bryderen Rajbek Bisultanov vandt lørdag det internationalt stærkt besatte Thor Masters.

I finalen i 82 kilo-klassen vandt danskeren, der har tjetjenske rødder, over Alex Kessidis fra Sverige.

Foran 1200 tilskuere i Nykøbing Falster vandt Bisultanov med 7-5 over Kessidis, der sidste år vandt VM-sølv.

Den danske europamester havde også slået en stærk svensker i semifinalen foruden tre sikre sejre i de indledende runder.

Det var andet år i træk, at Bisultanov vandt Thor Masters, der har deltagelse af flere af verdens bedste brydere.

Selv om 24-årige Rajbek Bisultanov er et af største talenter i dansk brydning, så kan han sandsynligvis ikke repræsentere Danmark ved OL i Tokyo, da han ikke opfylder kravene til at få dansk statsborgerskab.

Det skyldes, at han ikke har arbejdet minimum 30 timer om ugen gennem de seneste fire år, hvilket er et krav for, at bryderen kan få permanent opholdstilladelse.

I 63 kilo-klassen hentede Mikkel Lassen bronze, mens Rajbek Bisultanovs lillebror Turpal Bisultanov blev nummer fire i klassen for brydere under 87 kilo.

Fredrik Bjerrehuus, der er udtaget til sommerens OL, deltog ikke i stævnet af private årsager.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Socialdemokraterne hader idræt

Indrømmet, overskriften er måske nok strammet en anelse, men når man ser på, hvordan borgmesterpartiet optræder i spørgsmålet om at sikre ordentlige og tilstrækkelige idrætsfaciliteter til de århusianske borgere, så kan man ikke helt undgå at sidde tilbage med fornemmelsen af, at partiet egentlig ikke tager den del særlig seriøst. Sammenligner man Aarhus med alle andre byer i Danmark, er det nemlig kun indbyggerne i hovedstaden, der er dårligere stillet end århusianerne. En rapport fastslog for nylig, at hvis udviklingen fortsætter, vil Aarhus i 2030 mangle hele 32 fodboldbaner og 22 idrætshaller, hvis byen bare skal opretholde den nuværende fordeling af borgere per facilitet - og det er endda uden at medregne, at byen vokser med over 5000 indbyggere om året. Det er naturligvis ikke alene Socialdemokratiets ansvar, men lige nu er det i hvert fald fair at fastslå, at det er byrådets største parti, der står i vejen for, at idrætsområdet kan få det tiltrængte løft. Både Venstre og Radikale har gentagne gange forsøgt at råbe de øvrige partier op, men specielt den røde del af byrådssalen virker til helt at have mistet hørelsen, når det handler om idrætsfaciliteter. Ufatteligt, når man ved, hvor meget et velfungerende forenings- og idrætsliv betyder for alt lige fra integration til sund livsstil og mindre kriminalitet.

Annonce