Annonce
Sport

Dansk damedouble er finaleklar efter ny stor skalp

Arnd Wiegmann/Reuters
Maiken Fruergaard og Sara Thygesen slog de olympiske mestre og er klar til finalen i Indonesia Masters.

Badmintondoublen Maiken Fruergaard og Sara Thygesen fortsætter med at imponere i turneringen Indonesia Masters, hvor de nu er finaleklar.

De danske kvinder tog lørdag en ny stor skalp, da de besejrede de forsvarende olympiske mestre, Misaki Matsutomo og Ayaka Takahashi, i en tæt semifinale med 22-20, 22-20.

Japanerne, der ligger nummer fem på verdensranglisten, var seedet som nummer fire i Indonesien. Danskerne er som nummer 30 i verden useedede.

Sejren er blot den seneste i en imponerende uge, hvor de højst overraskende slog turneringens andenseedede japanske par og dernæst besejrede et par fra Thailand i kvartfinalen.

Modstanderne i søndagens finale bliver det ottendeseedede par, Apriyani Rahayu og Greysia Polii, fra Indonesien.

I lørdagens kamp kom Fruergaard og Thygesen skidt fra start. Efter få minutter var de bagud 1-5, men japanernes forspring blev langsomt spist i løbet af sættet.

På sætbold nummer to lykkedes det de to danskere at snuppe første sæt og sætte det ene ben i finalen.

I andet sæt var rollerne byttet om, og nu var det Matsutomo og Takahashi, der kom haltende fra start. Fruergaard og Thygesen kom på 6-2, før japanerne pludselig tog teten og bragte sig på 14-9.

Alligevel slog den danske duo igen, og i en tæt afslutning fuldendte de comebacket ved at vinde kampen på anden matchbold.

Indonesia Masters rangerer på World Tourens niveau 4, som er niveauet lige under eksempelvis Denmark Open og Malaysia Open.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Millionindsprøjtning til århusianske daginstitutioner: 75 pædagoger kan ansættes

Læserbrev

Læserbrev: Byrådet skal gøre det meget nemmere at være bilist i Aarhus

På mange punkter er jeg enig med Ole Christiansen (der skrev læserbrevet ”Byrådet må gøre det mere besværligt at være bilist i midtbyen” lørdag 15. februar, red.): Biler, der holder stille, forurener meget – men det gør de selvsamme biler også, når de holder i kø, og det sker hver morgen, og ligeså om eftermiddagen, fordi vores infrastruktur ikke er god nok på vores indfaldsveje og i den indre by. Jeg prøvede det selv forleden dag ved Nørreport-krydset. Jeg var så uheldig, at der skulle passere tre letbanetog, og det tog tre minutter og 25 sekunder. Det var over grænsen på tre minutter, som man mener, er maks.-grænsen for, hvor lang tid man må have sin bil til at gå i tomgang. Den grænse kunne nemt sættes ned til et minut, undtagen hvis man holder for rødt lys eller venter på letbanen. Vedr. CO2-forurening er jeg enig med Ole Christiansen i, at det skal vi gøre noget ved, men det løser sig selv, når vores bilpark kommer over på el. Vores dieselbusser skal fra 2027 være udskiftet til elbusser. Og kommunens egen bilpark kommer også over på el. Om road-pricing er en god ide, er jeg ikke sikker på, men derimod skal vi have lavet store parkeringsanlæg ved vores indfaldsveje, hvorfra der skal køre shuttle-busser ind til indre by. Det ville få mange biler ud af byen. Og så skal vi gøre det gratis for pensionister at køre med bus mellem kl. 9.00 og kl. 15.00 og igen efter kl. 18.00 og til midnat, det vil også få rigtig mange biler ud af byen og give ledige p-pladser. At vi skal gøre det besværligt at være bilist, er jeg ikke enig i, det er en forkert vej at gå, nej, vi skal have vores infrastruktur til at fungere, meget bedre end den gør i dag. Bl.a. med intelligent lysregulering, det vil kunne spare mange stop og meget tid. Vi skal også lave et passende antal parkeringspladser, når vi bygger nyt, også i midtbyen. Vi mangler parkeringspladser i Aarhus, og der skal ved enhver given lejlighed skabes flere parkeringspladser, også til elbiler. Hvis man tror, at bilen er på vej ud som transportmiddel, skal man formentlig revidere sin opfattelse. Privatbilen er kommet for at blive. Men vi skal derimod tænke ny tanker, og det skal vi, i særdeleshed når vi taler kollektiv trafik. Vi skal have el-busser og BRT-busser, vi skal stoppe med flere letbanetog, de er alt for dyre og kan ikke håndteres i indre by. Vi skal gøre det attraktivt at bruge kollektiv trafik, men det kræver, at der er busser til rådighed i hele kommunen. At nedlægge busruter, som man gør i øjeblikket, er det samme som at sige: ”I bliver nødt til at tage jeres private bil for at komme på arbejde eller komme ind til byen. Busruten er desværre nedlagt”. Og de mange busruter, der er nedlagt, er for at finansiere letbanen – det er en forkert vej at gå. Vi skal også opfordre alle til at stoppe deres bil, når de holder stille, det gælder også taxier, lastbiler, entreprenørmaskiner med flere, der vil kunne spares meget CO2-udslip i indre by, ja, i hele Danmark, ved at slukke bilmotorerne.

Aarhus

Overblik over stjerner og andre priser: Sådan gik det Aarhus ved Michelin-uddelingen

Aarhus

'Daniel fra Rigspolitiet' ville hjælpe 59-årig med banklån: Men den hoppede offeret ikke på

Annonce