x
Annonce
Indland

Dansk EM-helt sendte Danmark på vinderkurs

Mini Wolff/Ritzau Scanpix

Ole Qvist, som tirsdag 25. februar runder 70 år, fik sent debut på landsholdet, men blev EM-helt i 1984 med en feberredning, der sendte Danmark i semifinalen.

Bagud 1-2 mod Belgien så det sort ud for det danske fodboldlandshold under EM i 1984.

Annonce

Men en fantastisk redning af et lige så fantastisk forsøg fra belgiske Erwin Vandenbergh holdt Danmark inde i kampen, som danskerne vandt 3-2 og dermed spillede sig i semifinalen.

Manden bag redningen var Ole Qvist, der tirsdag den 25. februar fylder 70 år.

Og den legendariske målmands præstation den junidag i 1984 er af flere blevet kaldt for udslagsgivende for den udvikling, som landsholdet efterfølgende undergik.

Ole Qvist var 29 år, da han i 1979 debuterede på A-landsholdet.

KB-målmanden konkurrerede i de følgende fem år med Ole Kjær og Troels Rasmussen. Og kort før EM i Frankrig i 1984 blev Qvist gjort til førstemålmand af den daværende landstræner, Sepp Piontek.

Qvist vogtede også målet, da det danske fodboldlandshold spillede sin måske bedste kamp i historien i det legendariske opgør grundlovsdag i 1985, hvor Danmark tæmmede den store bjørn fra Sovjet og vandt 4-2 i Idrætsparken.

Men Ole Qvist var degraderet til andetvalg ved VM i Mexico i 1986, og samme år spillede han sin sidste landskamp. I alt blev det til 39 af slagsen.

I den hjemlige liga var Ole Qvist en tro KB-mand, som spillede over 500 kampe for klubben. Han var blandt andet med til at vinde DM-guld i 1980, men tog også flere ture ned i den næstbedste række.

Målmanden arbejdede sideløbende med fodboldkarrieren som motorcykelbetjent og senere køreprøvesagkyndig. Og efter karrierestoppet stod han i en periode i spidsen for målmandstræningen i FC København.

Ole Qvist er far til den 33-årige angriber Lasse Qvist, der i en årrække repræsenterede det danske ungdomslandshold og blandt andet spillede for FCK.

Selv er Ole Qvist søn af den kendte vittighedstegner Hans Qvist, der døde i 1983.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Sygeplejerske på hospital i corona-alarm: - Jeg har aldrig oplevet sådan et sammenhold

Leder

Debatten om prisen for et menneskeliv må vente til bedre dage

Debatten er allerede i gang. Den om prisen for et menneskeliv. Den måtte uvægerligt komme, som den altid bør og gør, når staten enten går i krig, bygger stort eller blot overvejer at gøre det. Lige nu står vi foran den største sundhedsudfordring i mange, mange år med corona-krisen på vej mod sit forventlige højdepunkt her i Danmark. Så mens vi venter på stormen, så lever debatten om prisen for et menneskeliv på de sociale medier, i landets aviser og formentlig også ude i hjemmene. Den kommer selvfølgelig, fordi staten indtil videre er ved at pumpe 285 milliarder kroner ud til hjælpepakker, fordi både små og store virksomheder lukker og nogle bukker under for krisen. Så derfor er det helt naturligt, at debatten kommer. Men den kommer bare alt for tidligt. Inden du gør dig til deltager i den debat, så gør dig selv - og alle andre - den tjeneste at bruge nogle minutters tanker på følgende: Hvor meget er dit barn værd? Hvor meget skal staten bruge på at redde din ægtefælle i et spørgsmål om liv eller død? Og spørg dig selv, hvor mange kroner det skal koste at redde din bedste ven, hvis vedkommende har fået kræft? Når du har tænkt godt og grundigt over det, så er du langt bedre rustet til at deltage i debatten. Og du vil højst sandsynligt have fundet ud af, at der ikke kan sættes et prisskilt på den behandling, som skal redde dit barn, din ægtefælle, din bedste ven. Anderledes er det åbenbart, når man står på afstand og tænker på de mange milliarder af kroner, der lige nu bruges i Danmark - og endnu flere milliarder rundt om i hele verden. Når man står derude, og måske er virksomhedsejer eller besidder en aktiemajoritet i et firma, så er prisen meget høj. Det er utroligt nemt at sige, at det er mennesker uden følelser, der lige nu gerne vil debattere prisen for et liv. Men nogen skal starte debatten. Uanset om vi kan lide det eller ej, så er det jo et vigtigt spørgsmål. Det gælder også den dag, hvor vi ikke har corona, men kæmper med andre svære sygdomme, hvor prisen på medicin for at holde folk i live er himmelhøj. Debatten er vigtig, og den er svær. Især lige nu, hvor corona fylder det hele, hvor følelser blokerer for en saglig diskussion. Det er derfor ikke nu, debatten skal tages. Den skal gemmes til bedre dage, hvor der forhåbentligt er plads og tid til at gå i dybden med det meget svære spørgsmål; Hvad er prisen for et menneskeliv?

Aarhus

Vilhelmsborg Festspil er gået konkurs: - Det ville være uansvarligt at bruge penge på en ny opsætning

Kultur

Aflyse, udskyde eller gennemføre? Samlet status på arrangementer som Northside og Aarhus City Halvmarathon

Annonce