Annonce
Debat

Dansk Erhverv: Udvid E45, ellers går vi glip af meget

"Mens vi håndterer corona-udfordringerne her og nu, skal vi også have blik for, at der er behov for at udvise politisk handlekraft på andre områder. Et af de områder er det trafikale. For Østjylland er inde i en rivende udvikling. Det er indiskutabelt et af de steder i Danmark, hvor tingene sker, og hvor der også fremover vil ske en masse. Infrastrukturen skal følge med udviklingen, og her har vi en stor hurdle: E45 er kraftigt belastet", skriver Brian Mikkelsen. PR-foto: Helle Moos

DEBAT: Coronakrisen har ramt dansk erhvervsliv benhårdt, og der er ingen tvivl om, at virussen har fyldt og fortsat vil fylde meget. Det må dog ikke få os til at holde op med at tænke langsigtet. Mens vi håndterer corona-udfordringerne her og nu, skal vi også have blik for, at der er behov for at udvise politisk handlekraft på andre områder.

Et af de områder er det trafikale. For Østjylland er inde i en rivende udvikling. Det er indiskutabelt et af de steder i Danmark, hvor tingene sker, og hvor der også fremover vil ske en masse. Infrastrukturen skal følge med udviklingen, og her har vi en stor hurdle: E45 er kraftigt belastet.

Det er næppe nogen nyhed for hverken læsere af Århus Stiftstidende eller østjyske virksomheder, og hvis vi tager den kommende udvikling in mente, så haster det endnu mere med at få gjort noget ved problemerne. For følger infrastrukturen ikke med, så er der er en overhængende risiko for, at det kan hæmme erhvervslivet. At vi går glip af vækst og arbejdspladser, som igen giver penge i statskassen, som igen kommer os alle til gode.


I Dansk Erhverv vil vi fremad. Og vi vil have, at pengene bliver investeret der, hvor det samfundsmæssigt giver mest mening. Det er derfor, at vi prioriterer og arbejder for netop en udvidelse af den østjyske motorvej E45.


Det kan jo også meget vel være, at nogle virksomheder, som ellers havde planlagt at oprette afdelinger i det østjyske, vil genoverveje, når de gransker den regionale trafikale situation.

Jeg havde for nylig et glimrende møde i Business Region Aarhus-regi, hvor blandt andre tre østjyske borgmestre, Jacob Bundsgaard, Steen Vindum og Kasper Glyngsø, deltog. Her talte vi blandt andet om netop behovet for en udvidelse af E45.

Og det handler jo langt kun om, at det for eksempel skal være muligt for virksomheder at fragte varer frem og tilbage. Det handler jo også om, at helt almindelige østjyder får bedre muligheder for at komme til og fra arbejde. At der ikke skal spildes tusindvis af timer på at holde i lange bilkøer på E45. Det får hverken virksomheder, borgere eller miljøet jo noget ud af.

I Dansk Erhverv vil vi fremad. Og vi vil have, at pengene bliver investeret der, hvor det samfundsmæssigt giver mest mening. Det er derfor, at vi prioriterer og arbejder for netop en udvidelse af den østjyske motorvej E45.

I øvrigt er det værd at bemærke, at de trafikplaner, som der arbejdes med i øjeblikket, overordnet set dækker over et efterslæb på området. Der er behov for yderligere investeringer i infrastruktur for hele Danmarks skyld.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce