Annonce
Indland

Dansk familie på Kos: Det var som et hurlumhej-hus

Susanne Nikolajsen, sønnen Magnus og Ole Nikolajsen efter en meget voldsom nat med jordskælv - kan her til morgen melde, at alle har det godt. De har sovet udenfor i nat. Privatfoto

- Vi var bange, fortæller Ole Nikolajsen fra Fredericia, der hurtigt fik sin familie ud af hotellet natten til fredag klokken 1.30, da den græske ø Kos blev ramt af kraftigt jordskælv.

KOS: Rystelserne var så kraftige, at det føltes som et hurlumhej-hus.

Sådan beskriver Ole Nikolajsen og hans kone Susanne jordskælvet, som klokken 1.30 natten til fredag ramte den græske ferieø Kos, til Fredericia Dagblad. De opholder sig med børnene Line og Magnus på et hotel seks kilometer uden for byen Kos, som er endnu hårdere ramt.

Han stod op klokken 1.30 for at gå på toilettet. Da han kom i seng igen, begyndte det at rumle og ryste så voldsomt, at han straks fik børn og kone op af sengene. De fandt en bagtrappe, som fører ned til en kælder, som var fyldt med vand.

- Vi måtte bare tilbage igen, ud af hoveddøren og satte os på gaden.

I mellemtiden blev resten af hotellets gæster vækket og sendt udenfor.

Annonce

- Vi var bange

- Jeg må indrømme, at vi var bange. Der var en råben og skrigen. Jeg råbte også op for at advare andre. Men måske mest fordi jeg var bange.

Fortæller Ole Nikolajsen fredag morgen. Familien kom i nat til at tale om flodbølgen, som ramte Thailand i 2004, og om de naturkatastrofer, der kan ramme. Ole Nikolajsen beskriver, at da rystelserne var værst, kunne man nærmest ikke stå op.

Folk sad udenfor i tre timer frem til klokken 4.30, mens de ventede på nærmere besked. De små forretningsdrivende kom kørende til deres butikker for at se, om alt var, som det skulle være, og folk var ængstelige.

Ole Nikolajsen søgte alle nyhedsmedierne for at finde ud af, hvad de var sket, og kunne læse, at der var tale om et meget kraftigt jordskælv, som især har givet store ødelæggelser i byen Kos.

Nye rystelser

Da familien fik lov til at komme ind i deres hotel-lejlighed igen, kom der nye rystelser.

- Så blev vi enige om, at vi ikke havde lyst til at sove der. Vi gik ned til poolen og forsøgte at få sovet lidt i strandstolene.

Ole Nikolajsen rejste mandag direkte til Kos fra Paris, hvor han som holdkaptajn og Magnus, 17 år, som Team Rynkeby Trekantens yngste deltager netop havde afsluttet sin sjette og sidste tur med holdet, der samler penge ind til kræftramte børn.

Nu er det meningen, at familien skal bruge 14 dage sammen på en afslappende ferie. Men om de holder sig til planen, ved Ole Nikolajsen endnu ikke denne fredag morgen.

- Nu får vi at se, hvordan det udvikler sig.

Så på ruiner

Torsdag havde familien netop besøgt nogle historiske ruiner og talt om, at de for mange år siden havde været udsat for jordskælv. "Kan der ske jordskælv her", spurgte et af børnene på udflugten. "Ja, det kan det åbenbart", svarede Ole Nikolajsen.

Det viste sig at være mere end en sandhed. Her til morgen glæder familien sig over, at alle har det godt, og at ingen kom til skade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Unge fortsætter hærgen i Gellerup: Biler i brand og stenkast mod politiet

Aarhus

Uro efter politiskud i Gellerup: Påsatte brande og stenkast i løbet af natten

112

Østjyllands Politi: - Han trængte ind bag afskærmning og ville ikke lægge kniven

Annonce