Annonce
Debat

Dansk Folkeparti forlanger: Lad os få smittetallene frem i lyset

"Aarhus Kommune har gjort meget for at skabe offentlighed omkring kommunens coronatal. I slutningen af november blev der lanceret en hjemmeside, hvor man kunne se daglige kommunale smittetal fordelt på alder, postnumre og uddannelse. Men intet om smitten blandt forskellige etniske grupper", skriver Jakob Søgaard Clausen. Arkivfoto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

DEBAT: Ikke-vestlige indvandrere og efterkommere fylder uforholdsmæssigt meget i corona-statistikkerne. På landsplan udgør personer med ikke-vestlig baggrund 23 procent af alle smittede i 2021, mens samme gruppe kun udgør 8,9 procent af befolkningen.

Det er vilde tal, og endnu engang bliver det klart, hvad det betyder for Danmark, at vi har store parallelsamfund med mange borgere med ikke-vestlig baggrund.

I Aarhus kan det ses af smittetallene, at kommunen er bebyrdet med store ghettoer. Men lige præcis de smittetal, som viser fordelingen på etnicitet, bliver sjovt nok ikke offentliggjort. Kommunen har ellers løbende modtaget data fra SSI om blandt andet smittefordelingen fordelt på etnicitet. Det viser en aktindsigt, som jeg har fået ved SSI.

I slutningen af december havde knap en tredjedel af de smittede i Aarhus Kommune anden etnisk baggrund end dansk. I starten af februar gjaldt det næsten halvdelen af alle de smittede. Der er altså tale om en klar overrepræsentation.

Aarhus Kommune har gjort meget for at skabe offentlighed omkring kommunens coronatal. I slutningen af november blev der lanceret en hjemmeside, hvor man kunne se daglige kommunale smittetal fordelt på alder, postnumre og uddannelse. Men intet om smitten blandt forskellige etniske grupper.


Den ligegyldighed, som den store overrepræsentation er udtryk for, er alvorlig og skal have kamp til stregen. Første skridt er, at vi får fuld offentlighed om tallene, og derfor skal de frem i lyset.


Borgmester Jacob Bundsgaard fik tilbage i august ørene i maskinen for at oplyse, at der var store problemer med smitte blandt somaliere i kommunen. Siden dengang har debatten været fraværende i Aarhus.

Men det går altså ikke, at vi putter med virkeligheden, bare fordi den ikke er bekvem. For virkeligheden er, at borgere med ikke-vestlig baggrund fylder i statistikkerne. Det gør de, når vi snakker kriminalitet eller arbejdsløshed. Og det gør de så også nu, hvor vi taler corona.

Det kan ikke bortforklares, og det viser desværre en alvorlig ligegyldighed over for det danske samfund.

Se bare, hvordan Østjyllands Politi gentagne gange har måttet lukke vandpibecafeer i det vestlige Aarhus, hvor både nedlukning og forsamlingsforbud bliver brudt med flere længder. En aften var der samlet intet mindre end 24 unge mænd, som hyggede sig med deres vandpiber, alt imens vores udsatte ældre sidder isolerede i deres hjem, og landets erhvervsdrivende kæmper for overlevelse.

Den ligegyldighed, som den store overrepræsentation er udtryk for, er alvorlig og skal have kamp til stregen. Første skridt er, at vi får fuld offentlighed om tallene, og derfor skal de frem i lyset.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Langt mere snert i AGF-holdet i Randers, men drømmen brast om en finale på eget græs

AGF

AGF-cheftræner: Vi lagde alt, men tabte finalepladsen for en uge siden

Aarhus

Forvirring om smittetal - men det går den gale vej: To sogne trues af tvangsnedlukning

Annonce