Annonce
Debat

Dansk Folkeparti i Skanderborg: Vi ønsker mere støtte til veteranerne og deres familier

"I Dansk Folkeparti er vi glade for Forsvarsministeriets anerkendelse af Skanderborg Kommunes indsats for veteranerne og deres familier, men vi skal ikke hvile på laurbærrene", skriver Dansk Folkepartis medlemmer af Skanderborg Byråd. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: I december måned rettede Dansk Folkeparti henvendelse til Forsvarsministeriet for at høre, om tiden er moden til at få et veteranhjem til Skanderborg, og for at få Forsvarsministeriets råd til, hvordan Skanderborg Byråd kan understøtte Danske Veteraners sag.

I Dansk Folkeparti har vi blandt andet modtaget følgende svar fra Forsvarsministeriet:

"Veterancentrets evaluering af veteranindsatsen, som gennemførtes i år, viste, at vi skal være bedre til at tage hånd om især de hårdest ramte veteraner og deres familier. Kommunerne spiller en vigtig rolle i styrkelsen af indsatsen. Ift. dit konkrete forslag om et veteranhjem til Skanderborg, så er situationen uændret siden 2017. Der er ikke identificeret et behov for et veteranhjem i Skanderborg i forbindelse med evalueringen. Der arbejdes dog på at etablere et specialiseret botilbud for veteraner. Ved den politiske aftale om en styrket veteranindsats vil kommunerne derfor blive inddraget yderligere gennem oprettelsen af regionale veteranfora, hvor også frivillige aktører, virksomheder og Forsvaret deltager. Derudover skal samarbejdet mellem kommunerne og psykiatrien styrkes for at sikre en sammenhængende indsats over for veteranerne og deres familier. Dertil er Forsvarsministeriet i dialog med Kommunernes Landsforening for at drøfte, hvordan samarbejdet om vores veteraner kan styrkes.
Forsvarsministeriet er oplyst om, at Skanderborg Kommune har en samarbejdsaftale med Veterancentret, ligesom kommunen er med til at fejre vores udsendte på Flagdagen. Forsvars-ministeriet anerkender Skanderborg Kommunes indsats for veteraner og deres familier".

Annonce


Da Dansk Folkeparti fik igennem, at der skulle være en veteranpolitik i Skanderborg Kommune, kunne vi ikke få flertal for, at der skulle ansættes en veterankoordinator. Det håber vi at kunne opnå støtte til nu, og kan pengene ikke findes inden for det eksisterende budget, tager vi ønsket med til efterårets budgetforhandlinger.


I Dansk Folkeparti er vi glade for Forsvarsministeriets anerkendelse af Skanderborg Kommunes indsats for veteranerne og deres familier, men vi skal ikke hvile på laurbærrene. Derfor retter vi blikket stift mod den "Aftale om styrket veteranindsats", som forsvarsforligskredsen indgik 18. november 2020.

I aftalen af 18. november skal indsatsen over for de hårdest ramte veteraner blandt andet styrkes gennem flere og bedre specialiserede botilbud, øget opsøgende arbejde, tættere støtte, fokus på fysisk og mental træning, beskæftigelsestilbud samt støtte til familier.

Da Dansk Folkeparti fik igennem, at der skulle være en veteranpolitik i Skanderborg Kommune, kunne vi ikke få flertal for, at der skulle ansættes en veterankoordinator. Det håber vi at kunne opnå støtte til nu, og kan pengene ikke findes inden for det eksisterende budget, tager vi ønsket med til efterårets budgetforhandlinger.

Annonce
AGF For abonnenter

Det var en uskøn AGF-sejr i en skøn kulisse, og den slags fungerer bare i Aarhus

Danmark

Mandagens coronatal: 752 nye tilfælde af coronavirus det seneste døgn - højeste prositivprocent siden august

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen jubler over sprudlende AGF: - For mig handler fodbold om andet end at score mål

Byudvikling For abonnenter

Video: Kom med indenfor i de dyreste lejligheder med panoramaudsigt i Nicolinehus på Aarhus Ø

Alarm 112

Husk paraplyen: DMI varsler voldsomme mængder regn på vej

AGF

Sejr foran 19.000 tilskuere: AGF nærmer sig top seks efter sejr over AaB

AGF

Kaos under AGF-kamp: Tusinder med billet får besked på at gå i Tivoli i stedet - tilskuere er rasende

AGF For abonnenter

Stort portræt: Yann Bissecks potentiale kender ingen grænser, men han forbereder sig allerede på et liv efter fodbolden

Debat

Debat: Den danske arbejdsmarkedsmodel holder snart ikke til mere

Alarm 112

11 personer tiltalt i omfattende narkosag: Politiet afslørede  stor amfetamin-fabrik

Erhverv

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Aarhus

Gratis parkering: Her kan elbilejere parkere gratis i Aarhus

Aarhus For abonnenter

Marianne og Peter har parkinson og bokser for livskvalitet: - Først var det en lettelse at få en diagnose - så kom chokket

Alarm 112

Proptrækker var våben: 49-årig mand stak ud efter rival og er sigtet for grov vold

Annonce