Annonce
Debat

Dansk Folkeparti mener: Vi skal have løst problemerne på bostederne

"Socialudvalget i Aarhus Kommune har gang på gang påpeget disse magtanvendelser overfor rådmand Kristians Würtz og øverste ledelse i socialforvaltningen og den store udskiftning på bostedet, men der sker alt for lidt. Socialtilsynet er blevet holdt hen med snak trods, at man har konstateret, at bostederne under Borgercenter Vest ikke har den fornødne kvalitet", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Axel Schütt

DEBAT: Socialtilsynet godkender plan for bosted Kilebo i Tilst. Men hvilken plan? Opdeling af bostedet er ikke nok.

Bosted Kilebo er et specialiseret botilbud med døgndækning til voksne med udviklingshæmning og autisme. Kilebo består af syv huse med fire til seks beboere i hvert hus, i alt 36 beboere.

Husene nr. 5 og 7 er koncentreret om beboernes trivsel, men i disse to huse har der været store problemer. Socialtilsynet har da også bemærket i sin nye tilsynsrapport, at der har været en stor gennemgang af personale. Fra 1. januar 2020 til 8. september 2020 fratrådte 51 medarbejdere, herunder også fastansatte vikarer. Kilebo har også skiftet ledelse adskillige gange i 2020.

Annonce


Vi skal have ansat den rigtige ledelse, som har den rigtige autoritet over for kommunen. Det skal være en ledelse, som kan byde ind med den rigtige normering på bostedet, og en ledelse, der kan holde på sit personale ved god personaleledelse på bostedet, har opsyn med, at der ikke sker magtanvendelse, og der skal være god takt og tone.


Der har også været groft uacceptabel magtanvendelse på bosted Kilebo, som har været beskrevet i dagspressen.

Socialudvalget i Aarhus Kommune har gang på gang påpeget disse magtanvendelser overfor rådmand Kristians Würtz og øverste ledelse i socialforvaltningen og den store udskiftning på bostedet, men der sker alt for lidt. Socialtilsynet er blevet holdt hen med snak trods, at man har konstateret, at bostederne under Borgercenter Vest ikke har den fornødne kvalitet.

Siden juni 2020 har bosted Kilebo været sat under lup af socialtilsynet, men hvad er der sket? Er det blevet bedre at bo på Kilebo, at være personale? Nej, der sker alt for lidt, og mistrivsel blandt beboere er ikke løst på en tilfredsstillende måde.

Nu er der gået et halvt år, hvor bostedet Kilebo er sat under lup. Hvor lang tid skal der gå, inden socialtilsynet siger stop?

Vi skal have ansat den rigtige ledelse, som har den rigtige autoritet over for kommunen. Det skal være en ledelse, som kan byde ind med den rigtige normering på bostedet, og en ledelse, der kan holde på sit personale ved god personaleledelse på bostedet, har opsyn med, at der ikke sker magtanvendelse, og der skal være god takt og tone.

Der skal være det personale, der er nødvendigt, og ikke, hvad socialforvaltningen og rådmanden mener. Det har formanden for LEV Århus også påpeget adskillige gange.

Vi i socialudvalget har ligeledes haft det på dagsordenen mange gange, men det kommer det igen, for nu skal der ske noget. Nu må rådmanden gå forrest og træde i karakter og få løst de problemer, vi har på vores bosteder. Det er jo ikke bare på Kilebo, der er problemer, og det er rådmanden ganske udmærket klar over.

Lad os nu i fællesskab få det løst til alles glæde. Jeg vil se frem til et bedre klima på vores bosteder i Aarhus Kommune.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Årets webshop 2021: Eventyret startede omkring et bål for 25 år siden

Danmark

Tirsdagens coronatal:Yderligere 810 personer er testet coronapositive

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Strejkende sygeplejersker:  ... det er Christiansborg, der skal løse problemet med ligeløn

AGF For abonnenter

Bagkanten: Der er flere plusser end minusser ved AGF's nye formation

Sport

Den magiske målmand stod i vejen: Brabrand smider Hobro ud af pokalturneringen efter straffe

Alarm 112

83-årig mand savnet: Sidst set på Samsø

Aarhus For abonnenter

Trine blev 'hende fra Løvens Hule': Har knoklet benhårdt for at skabe en succes af glimmer og guld

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat For abonnenter

Hvad nu, Venstre: Ahlers exit er en katastrofe

Alarm 112

Tidligere drabsdømt fængslet efter røveri: Blev tacklet og lagt i armlås af teenagesøn

Østjylland

Jimmy er manden bag dramatisk ugleredning: - Selvom man er stor og skaldet og har masser af tatoveringer, kan man godt være blød indeni

Alarm 112

'Rød alarm': Brand i køkken medførte evakuering af Bruuns Galleri

Aarhus For abonnenter

Fra hobby til millioner: Det har kostet Mia og Kenneth blod, sved og tårer at holde fast i succesen

Alarm 112

Vanvidsbilist mister bilen: Overhalede politiet med 200 km/t

Annonce