Annonce
Debat

Dansk Folkeparti mener: Vildskov? Ja tak, men ikke i Marselisborgskovene

"Hvis vi skal lave vildskov, så lad os starte ved begyndelsen og se fremadrettet og etablere vildskov, som kan indrettes efter dyrenes behov, hvor der ikke skal tages hensyn til nuværende aktiviteter, fremfor at lave vildskov på arealer, hvor der allerede er meget aktivitet, for det er ikke til fordel hverken for dyr eller mennesker", skriver Knud N. Mathiesen. Arkivfoto: Jens Thaysen

DEBAT: Hvis vi skal lave vildskov, så lad os starte ved begyndelsen og se fremadrettet og etablere vildskov, som kan indrettes efter dyrenes behov, hvor der ikke skal tages hensyn til nuværende aktiviteter, fremfor at lave vildskov på arealer, hvor der allerede er meget aktivitet, for det er ikke til fordel hverken for dyr eller mennesker.

Vi har masser af steder i Aarhus Kommune, hvor vi kan indrette vildskov, hvis det er det, man ønsker, både med og uden dyr.

Det kunne måske være en idé at lave et samarbejde med landbruget. Der vil være flere landbrug her i kommunen, der vil være ideelle til denne tanke - også steder, hvor man vil beskytte grundvandet, som også er meget vigtigt, så kunne man slå to fluer med ét smæk.

Annonce


Så lad os for Guds skyld droppe Marselisborgskovene som vildskov og lade dem hvile i sig selv, som de har gjort i mange årtier. Det i sig selv er vel også en form for naturpleje, om ikke andet er det da i hvert fald pleje for borgernes skyld.


Men alting har en pris, og det skal finansieres. Jeg tror, der vil være en reel chance for, at EU vil bidrage, og mon ikke også staten vil? Aarhus Kommune vil formentligt også, og så har vi måske en chance for at få sponsorater fra velvillige borgere her i Aarhus.

Marselisborgskovene er et område, der er fyldt med aktivitet. Det vil være uanstændigt at begynde at lave et så populært sted om til vildskov, eller hvad man vil kalde det. Det er et af landets mest populære rekreative områder, hvor der er plads til alle, så det vil være en kæmpe fejl at begynde at lave det om. Der skal være plads til mennesker, der vil nyde naturen, og alle dem, som vil dyrke motion i alle former, som man har gjort i årtier, og som skal fortsætte.

Marselisborgskovene er natur tæt på vandet på et meget højt plan. Vi har dyrehaven, hvor man kan gå ind og se levende dyr som et naturligt element i naturen. Dyr, som ikke udsultes, som vi desværre har set på Mols som et skrækeksempel, når velvillige folk vil prøve det umulige i en god mening.

Så lad os for Guds skyld droppe Marselisborgskovene som vildskov og lade dem hvile i sig selv, som de har gjort i mange årtier. Det i sig selv er vel også en form for naturpleje, om ikke andet er det da i hvert fald pleje for borgernes skyld.

Annonce
Byudvikling For abonnenter

Dan vil bygge en helt ny by på sine marker: Her kan 3-4000 mennesker få hygge og sundhed for sjælen

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Mandagens coronatal: 333 nye smittetilfælde - flere indlagte på sygehusene

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

David Nielsen efter tredje sejr i træk: - Det var absolut sidste udkald for os at vi kom i gang

Aarhus For abonnenter

Motorvejstilslutning ved Hørning er en håbløs flaskehals: Når Beder-Beringvejen åbner bliver det endnu værre

Alarm 112

Spritny Volvo komplet udbrændt: - Så voldsom en brand bryder jo ikke bare ud af sig selv

AGF

Med fart skal land bygges: Mustapha Bundu gør AGF til et helt andet fodboldhold

Aarhus

Ung bilist uden kørekort standset for fjerde gang i år: Nu er hans bil beslaglagt

Danmark For abonnenter

Sygeplejestrejke spænder ben for coronasmittede: Senfølgeramte i Aarhus venter i månedsvis på hjælp

Debat

Det er ikke nok at stille sig tilfreds: Venstre vil styrke Skanderborgs erhvervsvenlighed

Aarhus

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Alarm 112

Kvinde sigtet for vold mod 9-årig dreng: Hev fat i hans hår og arm, fordi han råbte ind i en udluftningskanal

Danmark

Mormor advarer om trend på TikTok: Barnebarn svært forbrændt af stikflamme fra brandfarlig leg med spraydåse

AGF

Tre på stribe: AGF nærmer sig top seks efter sejr over Sønderjyske

Byudvikling For abonnenter

Søren har boet nær stranden i Risskov hele sit liv: Støj og nybyggeri er blevet for meget for ham

Alarm 112

Hjort skudt med bedøvelsespil i dyrehaven: Politiet søger vidner

Annonce