Annonce
Debat

Dansk Folkeparti mod Tesfaye: Han bør fjerne skampletten og hjælpe et ungt par nu

"Det unge par burde aldrig have været skilt ad, og det er ikke kun en skamplet på retsfølelsen, men også et direkte overgreb mod en lille families mulighed for at bo i Højvangen", skriver Dansk Folkepartis medlemmer af Skanderborg Byråd. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix

DEBAT: I den nordlige del af Skanderborg by ligger Højvangen, et fantastisk boligområde, der desværre for en del år siden havnede på regeringens ghettoliste. En ghettoliste, der offentliggøres hvert år af regeringen og indeholder en liste over udsatte boligområder i Danmark.

Siden er der gjort et kæmpestort stykke arbejde, ikke mindst grundet flot arbejde af "Projekt Højvangen", hvis formål er og har været at styrke de positive forandringer, der er sket i boligområdet igennem de seneste år. Et stærkt samarbejde mellem Skanderborg Andelsboligforening, Midtjysk Boligselskab, Skanderborg Kommune, Landsbyggefonden, og som har fjernet området fra ghettolisten.


Annonce

Det er en skamplet af de helt store. Den liste skal opdateres nu, og så skal ministeren hjælpe det unge par med at blive genforenet.


På trods af, at ghettolisten for længst er fortid, så har en såkaldt boligkravsliste sat en stopper for, at Tomas Tordrup og Dariia Tsyhanchuk, der har kendt hinanden i fem år og nu venter barn sammen, kan leve sammen, og sat en skygge over forventningen til at blive forældre. Afslaget om familiesammenføring blev givet, fordi de boede i Højvangen.

Det unge par burde aldrig have været skilt ad, og det er ikke kun en skamplet på retsfølelsen, men også et direkte overgreb mod en lille families mulighed for at bo i Højvangen.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye vil ikke gå ind i sagen ud over at beklage, at boligkravslisten ikke er blevet opdateret de seneste to år. Det er en skamplet af de helt store. Den liste skal opdateres nu, og så skal ministeren hjælpe det unge par med at blive genforenet.

Et gammelt mundheld hedder: "Det er ingen skam at få en plet. Men det er en skam ikke at få den fjernet". Da Mattias Tesfaye øjensynligt ikke har ret travlt med at få fjernet skampletten, er Dansk Folkepartis folketingsmedlem Mette Hjermind Dencker, der er valgt i Skanderborg, gået ind i sagen i håbet om, at boligkravslisten opdateres NU, og der aktivt bliver givet hjælp til det unge par, så Thomas og Dariias lille ny kan komme til verden i Danmark og måske endda i Skanderborg.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Campingplads til foræringspris bygger nyt: - Det kan være de samme kunder, der lejer en campinghytte den ene weekend og tager på storbyferie den næste

Danmark

Tirsdagens coronatal: Yderligere 46.590 coronatilfælde - tallet for indlagte når 918

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Vild udvikling: Smittetallet fortsætter himmelflugten

Byudvikling For abonnenter

Stor udvidelse af Den Permanente på vej: Kan blive et aktiv for hele Aarhus

Kultur

Museernes Oscar: Aarhus-museum er nomineret til fornem pris efter to års knoklen med ny udstilling

Aarhus

Faxe Kondi-kviktest: Sådan prøver de unge at fuppe sig til en corona-pjækkedag

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

AGF For abonnenter

Stiften mener: Derfor er det en god ide at et nyt stadion 'kun' får plads til 20.000

Debat

Vi genbruger CO2 i landbruget: Det er ikke fair at gøre os til klimasyndere

Aarhus

Serverede guldstøv, candyfloss og glimmer: Populær gourmet-restaurant drejer nøglen om

Fængslet spionchef bruger ikke mulighed for appel til landsret

Aarhus

Politiet søger vidner til helt umotiveret overfald i Gellerup: Højtråbende og aggressiv mand angreb kvinde

Navne For abonnenter

Farvel til en elsket overlæge: Man kan ikke sige noget skidt om Ole Helmig

AGF

Dyrere end forventet: Aarhus Kommune smider 150 millioner kroner ekstra i nyt stadion

Annonce