Annonce
Aarhus

Dansk Folkeparti og V gør nedrivning af bro til sag for Folketinget

Sådan vil Brink Brandenburg Arkitektur give elektriske tog adgang til Aarhus H uden at rive Bruuns Bro samt arkaden og vandrehallen.

Dansk Folkeparti og Venstre jubler over forslag, der redder Bruuns Bro fra nedrivning.

AARHUS: Det var ikke med stemmer fra Venstre og Dansk Folkeparti, at Aarhus Byråd i november 2016 vedtog at sige ja til Banedanmarks ønske om at rive Bruuns Bro ned for at skaffe plads til fremtidens elektriske togs køreledninger.

Derfor jublede politikere fra de to partier, da de i søndags-udgaven af Århus Stiftstidende kunne læse om et forslag fra Brink Brandenburg Arkitektur, der bevarer både Bruuns Bro, Bruuns Arkade og vandrehallen inde i stationsbygningen.

Jette Skive (DF), rådmand for Sundhed og Omsorg, og Hans Skou, byrådsmedlem for Venstre synes, at forslaget er så godt, at transportminister Ole Birk Olesen og medlemmerne af Folketingets Transport, Bygnings- og Boligudvalg også skal have det at se.

- Jeg har kontaktet vores politiske ordfører, Jacob Ellemann-Jensen, for at sikre, at forslaget kommer op i regeringen. Jeg vil også bede ham tage forslaget med til transportudvalget. For det er sindssygt at rive Exners flotte arkade ned sammen med vandrehallen, siger Hans Skou.

Det er Folketinget, der endeligt skal tage stilling til Bruuns Bros skæbne. Derfor vil Jette Skive inddrage Dansk Folkepartis folketingsgruppe i sagen.

- Jeg vil kontakte gruppen og gøre det klart, at Dansk Folkeparti i Aarhus i hvert fald ikke kan anbefale, at man vælger en løsning, der indebærer, at man river Bruuns Bro, arkaden og vandrehallen ned, siger Jette Skive.

I stedet opfordrer hun til at finde en løsning, der bevarer alle tre.

- Samtidig med, at man udnytter mulighederne for at få en endnu bedre hovedbanegård i Aarhus, siger Jette Skive.

Arkitekterne Kurt Brink Kristensen, Jakob Brandenburg og Carsten Carlo Friari Nielsen fra firmaet Brink Brandenburg Arkitektur foreslår, at man lader togene standse, inden de når frem til Bruuns Bro.

De skal stoppe i Banegraven ved perroner, der forlænges helt hen til Frederiks Bro. Den vil arkitekterne rive ned og erstatte med en ny bro med trapper og elevatorer ned til perronerne.

- Det er rigtigt interessant, at Frederiks Bro kan være farbar i perioden, hvor der bygges om. Trafikken i vores by er mildest talt udfordret nok, som det er, siger Hans Skou.

Jette Skive synes, at det er en god ide at lade togene stoppe i Banegraven.

- Det giver nemlig mulighed for, at rejsende vil kunne gå op på Frederiks Alle og komme tættere på Aros og Musikhuset samtidig med, at man som i dag kan gå gennem Banegården og Bruuns Galleri, siger Jette Skive.

Hun og Hans Skou er enige i, at der er mulighed for spændende aktiviteter i perronhallen den dag, den er tømt for alle andre tog end letbanen og godstoget til havnen.

Husk at vi samler alle vores historier om udviklingen i Aarhus på vores Facebook-side Byudvikling Aarhus.

Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiftens analyse: Det er ikke mange AGF-spillere, der kan se sig selv i spejlet - holdet skal finde en decideret måltyv, hvis de vil tilbage til den sjove ende af tabellen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Jørn frygter, han dør, før han får svar: Nu tager patienter sagen i egen hånd

Aarhus For abonnenter

Billund Lufthavn har forslag, der kan gøre det lettere for rejsende at komme til Aarhus: Derfor siger borgmesteren nej tak

Aarhus

Region Midtjylland lukker en række teststeder: Her kan du stadig blive testet for corona

Aarhus For abonnenter

Rådmand afviste fællesråds repræsentant til møde om havneudvidelse: Det beklager han nu

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Aarhus

Køreplanen er klar: Letbanen skruer op for trafikken

Aarhus For abonnenter

Fra Napoleons generaler til Jægergårdsgade: På Klassisk 65 er de danmarksmestre i at sable champagne

Debat

Tvivlsom donation på Frederiks Plads: Det manglede da bare, at man sagde nej tak

Debat

Når ældre mænd kræver, at kvinder tier: Personligt siger jeg tusind tak til dem, der klager over striptease

Skoleskydernes yndlingsvåben i USA er som et legosæt og fås også i lyserød

Kultur

En læser undrer sig: Hvorfor dropper Friheden ikke musikere, som Tivoli i København aflyser af frygt for slåskampe?

Aarhus For abonnenter

Ambulancer i Aarhus er under pres: Der mangler jævnligt så meget mandskab, at det forlænger ventetiden på hjælp

Alarm 112

Tidligere ansat i politiet tiltalt for hacking og børneporno: Skaffede sig ulovlig adgang til 140 kollegers mobiltelefoner

Annonce