Annonce
Danmark

Dansk Folkeparti vil give private medier hjælpepakke

Jysk Fynske Medier, der blandt andet udgiver denne avis, har meldt ud, at faldende annoncesalg kan ende med at koste koncernen 125 millioner kroner. Det fik søndag 36 fynske og jyske borgmestre til at indrykke en annonce, hvori de opfordrer til at støtte de lokale og regionale medier. Siden har Venstre og nu også DF reageret med forslag til en hjælpepakke. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Partiet vil give medier kompensation, hvis de oplever et indtægtstab på 20 procent. DF opfordrer kommuner og regioner til at annoncere i danske aviser, der oplever store indtægtstab.
Annonce

Medier: Dansk Folkeparti vil hjælpe de aviser, der ligesom mange andre private virksomheder oplever store tab i omsætning.

Det skriver TV2/FYN.

- Det er en livsnerve i et demokrati som vores, at vi har en presse, der kan være kritisk, og som kan give os alle sammen information om, hvad der rører sig, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl til TV2/FYN.

For private virksomheder kræver det en nedgang i omsætningen på 40 procent, hvis staten skal kompensere for tabet.

Dansk Folkeparti frygter, at private medier når at blive ruinerede, før de når et indtægtstab i den størrelse. Derfor foreslår partiet en hjælpepakke, der kan kompensere medievirksomheder ved et indtægtstab på 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Samtidig vil vi opfordre kommuner og regioner til at indrykke annoncer i danske medier, i stedet for at bruge Facebook, hvor pengene går til amerikanere, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2/FYN og TV Syd.

Annonce

Støtte fra borgmestre og Venstre

Jysk Fynske Medier, der blandt andet udgiver 13 lokale og regionale dagblade, har meldt ud, at et faldende annoncesalg kan ende med at koste mediekoncernen 125 millioner kroner.

Det fik søndag 36 fynske og jyske borgmestre til at indrykke en annonce, hvori de opfordrer til at støtte de lokale og regionale medier.

Også Venstre har meldt sig klar til at hjælpe private mediehuse gennem krisen. Partiets medie- og kulturordfører, Britt Bager, foreslog her i avisen at udmønte en pulje på foreløbig 25 millioner øremærket regional- og lokalaviserne.

- De lokale og regionale medier er virksomheder og arbejdspladser som alle andre. Men ud over det har de en enorm stor betydning for vores demokrati og fællesskab i kommuner, regioner og lokalsamfund. De skaber sammenhæng, forståelse og fællesskab - og de styrker demokratiet. Det vil Venstre altid være optaget af at støtte, sagde Britt Bager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Ministerens opråb til AGF og andre Superligaklubber: Planlæg som om alting bliver godt

Annonce