x
Annonce
Danmark

Dansk Folkeparti vil give private medier hjælpepakke

Jysk Fynske Medier, der blandt andet udgiver denne avis, har meldt ud, at faldende annoncesalg kan ende med at koste koncernen 125 millioner kroner. Det fik søndag 36 fynske og jyske borgmestre til at indrykke en annonce, hvori de opfordrer til at støtte de lokale og regionale medier. Siden har Venstre og nu også DF reageret med forslag til en hjælpepakke. Arkivfoto: Michael Nørgaard
Partiet vil give medier kompensation, hvis de oplever et indtægtstab på 20 procent. DF opfordrer kommuner og regioner til at annoncere i danske aviser, der oplever store indtægtstab.

Medier: Dansk Folkeparti vil hjælpe de aviser, der ligesom mange andre private virksomheder oplever store tab i omsætning.

Det skriver TV2/FYN.

- Det er en livsnerve i et demokrati som vores, at vi har en presse, der kan være kritisk, og som kan give os alle sammen information om, hvad der rører sig, siger partiformand Kristian Thulesen Dahl til TV2/FYN.

For private virksomheder kræver det en nedgang i omsætningen på 40 procent, hvis staten skal kompensere for tabet.

Dansk Folkeparti frygter, at private medier når at blive ruinerede, før de når et indtægtstab i den størrelse. Derfor foreslår partiet en hjælpepakke, der kan kompensere medievirksomheder ved et indtægtstab på 20 procent i forhold til samme periode sidste år.

- Samtidig vil vi opfordre kommuner og regioner til at indrykke annoncer i danske medier, i stedet for at bruge Facebook, hvor pengene går til amerikanere, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2/FYN og TV Syd.

Annonce

Støtte fra borgmestre og Venstre

Jysk Fynske Medier, der blandt andet udgiver 13 lokale og regionale dagblade, har meldt ud, at et faldende annoncesalg kan ende med at koste mediekoncernen 125 millioner kroner.

Det fik søndag 36 fynske og jyske borgmestre til at indrykke en annonce, hvori de opfordrer til at støtte de lokale og regionale medier.

Også Venstre har meldt sig klar til at hjælpe private mediehuse gennem krisen. Partiets medie- og kulturordfører, Britt Bager, foreslog her i avisen at udmønte en pulje på foreløbig 25 millioner øremærket regional- og lokalaviserne.

- De lokale og regionale medier er virksomheder og arbejdspladser som alle andre. Men ud over det har de en enorm stor betydning for vores demokrati og fællesskab i kommuner, regioner og lokalsamfund. De skaber sammenhæng, forståelse og fællesskab - og de styrker demokratiet. Det vil Venstre altid være optaget af at støtte, sagde Britt Bager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Før genåbning: Forældre og ansatte efterlyser klare retningslinjer

Læserbrev

Læserbrev: Hellere vrøvl end ingen medier

Sammen med resten af samfundet står danske medier i en dyb krise. Virksomhederne tjener færre penge, og derfor sparer de naturligt nok, hvor de kan. Annoncer, som man betaler for at få i medierne, er blandt de ting, som mange virksomheder skærer fra i corona-krisen, og det efterlader desværre medierne uden en meget vigtig indtægtskilde. Derfor glæder jeg mig over, at vi i Folketinget onsdag aften i sidste uge vedtog en hjælpepakke på 180 millioner kroner til netop medierne - store som små. Vi har fra konservativ side længe presset på for sådan en målrettet hjælpepakke, så det er rigtig godt, at den endelig er kommet i hus. Nu kan medierne se frem til at få dækket en betragtelig del af tabet fra manglende annoncering. Det er vigtigt, for medierne og den frie presse er en af grundstenene i vores demokrati. I tider, hvor falske nyheder spredes på sociale medier, og hastelovgivning gennemføres og griber ind i vores allesammens hverdag, er der virkelig behov for troværdig information og dybdeborende journalistik. Det leverer mange af vores medier, og det værdsætter jeg rigtig meget – selv når jeg synes, de skriver noget vrøvl. Jeg er vokset op med lokale aviser, og tanken om, at vi en dag kunne risikere ikke at have lokale holdepunkter her i det jyske, gør mig utrolig trist. Men hjælpepakken behøver ikke at stå alene. Vi kan alle sammen gøre en forskel for at hjælpe medierne. Uanset om man tegner et abonnement eller betaler for en annonce i avisen, så er det til betydelig gavn. Og ja, det er en opfordring. For den lokale avis er med til at definere os, og hvad er byen egentligt uden?

Aarhus

På trods af coronakrise: Festugen kommer i 2020, men bliver uden fælleskoncert

Danmark

Liveblog: 5071 danskere testet positiv for corona - men smittetallet kan være op til 80 gange højere

Aarhus

Aarhus Universitetshospital udvider med flere telte til coronatest: Skal leve op til de nye krav

Annonce