Annonce
Sport

Dansk golfspiller kravler op i topfeltet i Paris

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Joachim B. Hansen holdt sig til i toppen, mens unge Nicolai Højgaard glider tilbage efter anden runde i Paris.

Den danske golfspiller Joachim B. Hansen endte blandt de bedste efter anden runde af golfturneringen Open de Paris.

Danskeren er på en femteplads, hvor han er seks slag under par.

Stortalentet Nicolai Højgaard, som efter første runde lå blandt de bedste, faldt 41 pladser tilbage efter dagens runde. Han er samlet et enkelt slag over par, hvilket placerer ham på en delt 47.-plads.

Joachim B. Hansen var hverken værre eller bedre end i første runde, da han på golfbanen i Paris igen gik de 18 huller i 68 slag, hvilket er tre slag under par.

I anden runde kunne danskeren notere sig for fem birdies og kun en enkelt bogey. Danskerens stabile niveau sendte ham otte pladser frem i forhold til torsdagens placering, hvor han endte på en delt 13.-plads.

Der er stadig et stykke vej op til førstepladsen, som deles af belgieren Nicolas Colsaerts og sydafrikaneren George Coetzee. De er begge ni slag under par.

Kun to danskere er dermed videre til weekendens finalerunder, da hverken Søren Kjeldsen eller Thomas Bjørn klarede cuttet. Kjeldsen var den bedste af de to, da han endte fire slag over par, mens Thomas Bjørn sluttede turneringen ni slag over par.

Højgaard brugte i første runde blot 67 slag på de 18 huller, mens han i anden runde skulle bruge hele 76 slag for at gennemføre. Den 18-årige dansker fik en svær start, da han på første hul tegnede sig for en triple-bogey.

Nicolai Højgaard blev sidste år kåret til Årets Fund i dansk idræt, og i denne sæson er han så småt begyndt at udfordre topspillerne på European Tour.

I september blev han nummer to i KLM Open i Holland.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce