Annonce
Kultur

Dansk-grønlandsk forhold til debat

Den grønlandske skuespiller Nukâka Coster-Waldau medvirker i den prisbelønnede film, "Lykkelænder". PR-foto

Aarhus: Grønland har det seneste halve år igen fyldt i debatten og i medierne i Danmark. USAs fornyede interesse i det arktiske og Trumps bud på et rask køb af øen, har fået samtalen om relationen mellem Danmark og Grønland til at blusse op igen.

Torsdag 7. november klokken 19 inviterer Socialdemokratiet Viby J til visning af filmen "Lykkelænder" på Viby Bibliotek, der netop handler om relationen mellem Grønland og Danmark.

Filmen fortæller om den kulturelle forskel og det afsavn til oprindelige kulturelle identitet, som nogle grønlændere føler.

Efter filmen er der samtale mellem instruktøren Lasse Lau og bestyrelsesmedlem for S Viby, Jesper Kjeldsen, der har arbejdet og boet i Grønland igennem et årti. Ligeledes vil de unge grønlændere være repræsenteret ved bestyrelsesmedlem Laura Lennert Jensen, fra den grønlandske studenterforening, Avalak, i Danmark.

Alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Stop fodboldbaners plastsvineri

Vidste du, at det måske smadrer havmiljøet, når dit barn går til fodbold? Hvis dit barn spiller på en gammel kunstgræsbane, er det desværre tilfældet. Kunstgræsbaner er ofte lavet af gamle bildæk, der bliver sprættet op og raspet. Det gør banen blød og rar at falde på. På den måde minder det om rigtige græsbaner. Men det raspede bildæk, bliver ikke på banerne, det hentes med hjem og alle mulige andre steder, hvor fodboldspillerne færdes. Derfor kommer det også i grundvandet, og det ryger i havene, derved ødelægges havmiljøet. Og vi risikerer selv at komme til at spise mikroplasten, når de fisk, vi spiser, har indtaget plasten enten som direkte føde, eller fordi de spiser andre dyr, der har det i sig. Nåh, ja de fisk spises også af andre dyr, der spises af større dyr, og så har vi det overalt i naturen. Enhedslisten kræver derfor et stop for anlæg af kunstgræsbaner med det forurenende granulat i, og at vi får de gamle baner skiftet ud med nyt, miljøvenligt kunstgræs. Der findes i dag alternativer lavet af f.eks. kokosfibre, sukkerroer eller olivenkerner – så der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang! Sverige overvejer et forbud, og EU-Kommissionen skal til foråret diskutere, hvilke tiltag der skal til. Lad den grønne bølge gå på vores boldbaner – så vi og vores børn kan spille fodbold med god samvittighed!

Aarhus For abonnenter

Bevaringsværdigt byggeri til salg: Prisen starter ved 14 millioner

Aarhus

Bruno har uddannet 400 til at spille jagthorn: - Jeg bliver ved med at spille, så længe jeg kan tygge smør

Danmark

Fund af væsentligt bevismateriale: Ledende nynazist og 27-årig varetægtsfængslet for hærværk på jødisk gravplads

Annonce