Annonce
Sport

Dansk herredouble misser en plads i VM-kvartfinale

Arnd Wiegmann/Reuters

Den danske herredouble Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen tabte til et par fra Taiwan ved badminton-VM.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen missede torsdag en plads i kvartfinalen ved VM i badminton efter nederlag i tre sæt.

Den danske herredouble tabte 19-21, 21-12, 17-21 til Min Chun Liao og Ching Heng Su fra Taiwan.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen startede godt og kom foran 6-1 i første sæt, men taiwanerne svarede godt tilbage med seks point i træk til 7-6-føring.

Danskerne kom derefter ind i en stime med fem vundne point og kom foran med 11-7.

Efterfølgende blev det også til en dansk føring på 15-12, inden taiwanerne for alvor skruede op for tempoet og udlignede til 16-16 og kort efter 17-17.

Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen havde mistet momentum og kom bagud 17-20.

Duoen reddede to sætbolde, men en smash i midten af banen sørgede for taiwansk sætsejr.

I andet sæt fungerede spillet bedre for Kim Astrup og Anders Skaarup Rasmussen, som bagud 3-5 kom foran med hele 13-5 efter hele ti vundne point i træk.

Derefter var den smal sag for de ottendeseedede danskere at udligne til 1-1 i sæt.

Det hele skulle dermed afgøres i tredje sæt. Her var taiwanerne bedst og kom efter en jævnbyrdig start foran med 15-9.

Danskerne reducerede blandt andet til 17-19 i slutfasen, men det var ikke nok til at komme i nærheden af sejren.

Taiwanerne udnyttede foran 20-17 den første af tre matchbolde og tog sejren og pladsen blandt VM's otte bedste herredoubler.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hellere nedrivning end alibi-bevaring: Randersvej-eksemplet er komisk

Se nu den stakkels ensomme røde murermestervilla på Kalmargade ved Randersvej. Alene tilbage på en kæmpe byggegrund står den bevaringsværdige villa fra 1933 og vidner om et spøjst forløb fyldt med kompromiser. Hærget, brændt, grafittiovermalet. Fire andre bevaringsværdige bygninger på samme byggegrund måtte lade livet, så omdannelsen af området kunne gå i gang og 171 nye lejligheder og 15 rækkehuse snart kan begynde at vokse op af jorden. Men DEN villa skulle blive, så man ikke fra kommunen gav en bygherre grønt lys til uden videre at fjerne fem boliger, som var udpeget som bevaringsværdige. Men var det nu også den rigtige beslutning? Ingen er i hvert fald særligt tilfredse med resultatet, der er spøjst og en smule fjollet, som formand for foreningen Bykultur Aarhus også tidligere har kaldt det. Den omtalte villa er nemlig bevaringsværdig i kraft af den kontekst, den var opført i. Men når hele konteksten forsvinder, og den i stedet bliver omringet af højt nybyggeri, så er bevaringen decideret komisk. Og nu skal den endda død og pine opføres igen, selvom en brand har spist hele 1. sal, loft og tag og den kommer til at fremstå ny og langt fra original.

Annonce