Annonce
Sport

Dansk kicker satser på ny chance i NFL efter smagsprøve

Kim Klement/Ritzau Scanpix
Phillip Andersen fik knap tre måneder i Tampa Bay Buccaneers. Nu håber han, at en ny klub hiver ham ind.

Det kom som en overraskelse for mange, da Phillip Andersens navn pludselig stod i et opslag om en ny spiller på Tampa Bay Buccaneers' Twitter-profil i 2019.

Den danske kicker skrev kontrakt med NFL-klubben i februar, men opholdet varede kun i knap tre måneder.

Nu håber han på en ny chance i verdens bedste liga for amerikansk fodbold, når han mandag deltager i en endags-træningslejr for kontraktløse spillere i Mobile, Alabama.

- Jeg sparker bare, og så må mine spark være så gode, som de kan være. De har ført mig hertil, så hvorfor skulle de ikke kunne føre mig det sidste stykke? spørger han retorisk.

Det var ved samme træningslejr - "Husted Kicking" - at talentspejdere fra Florida-klubben sidste år fik øjnene op for Andersen, der forinden havde spillet for det tyske hold Berlin Rebels.

Konkurrencen i Tampa Bay Buccaneers var hård, og i slutningen af april fik han en fyreseddel.

Men opholdet gav ham værdifuld erfaring. Særligt alt det, der foregår uden for banen i en topprofessionel klub, tager han med videre.

- Det tog mig ret lang tid at vænne mig til, for man vil jo ikke træde forkert over for nogen. Det er psykisk tærende at være der. Der er altid et pres og en sort sky over dig ved, at man kan blive fyret når som helst. Der er intet, der er sikkert, siger han.

Efter opholdet i Tampa Bay var der ifølge Phillip Andersen dialog mellem agenten og nogle NFL-klubber, men konkret blev det aldrig.

Han blev hængende i USA et stykke tid, men tog så hjem til Danmark, hvor han har trænet for at gøre sig klar til at gribe en ny chance.

- Jeg har en plan A, indtil den ikke fungerer. Så får jeg en ny plan A. Det er sådan, jeg lever.

- Hvis man vil spille i NFL, kan man ikke kun gå 80 eller 90 procent ind i det. Der bliver man nødt til at gå 120 procent ind i det, og det bliver jeg ved med, så længe det giver mening.

- Hvis de synes, jeg er fed, giver de mig et ring. Hvis de ikke synes, jeg er fed, giver de mig ikke et ring, konstaterer Andersen, der deler efternavn med den danske Hall of Fame-kicker, Morten Andersen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce