Annonce
Sport

Dansk mester skal hjælpe Højbjerg tættere på guldet

Line Kjærsfeldt skal i den kommende sæson repræsentere Højbjerg Badminton Klub i ligaen. Foto: Kim Haugaard
Højbjerg Badminton Klub har lavet en etårig aftale med Line Kjærsfeldt, som er Danmarks højest rangerede damesingle på verdensranglisten.

BADMINTON: Højbjerg Badminton Klub har gjort et scoop frem mod den kommende sæson. Den århusianske ligaklub har skrevet en etårig aftale med den danske mester i damesingle, Line Kjærsfeldt.

Kjærsfeldt er landets højest rangerede kvindelige singlespiller på verdensranglisten i disse dage og bliver hentet til Aarhus for at hjælpe Højbjerg Badminton Klub tættere på drømmen om et dansk mesterskab. Et mesterskab, som Line Kjærsfeldt senest fejrede mandag aften, da hendes nuværende klub Team Skælskør Slagelse vandt finalekampen over Greve.

Til sommer vender hun dog tilbage til Aarhus, hvor hun oprindeligt kommer fra. I flere år var den 25-årige badmintonspiller et fast element i Aarhus Badmintonhal, hvor hun har fået en stor del af hendes badmintonopdragelse.

Det bliver dog rivalerne fra Højbjerg, der får glæde af hendes kompetencer i den kommende sæson.

Sportschef Michael Kjeldsen fortæller, at han gennem længere tid har talt med Line Kjærsfeldt om et muligt skifte, men det var først, da ligabilletten endegyldigt var sikret, at de to parter kunne blive enige.

- Line har hele tiden sagt, at hun ikke kunne lave en aftale med os, hvis vi ikke var i ligaen. Derfor blev vi først færdig med forhandlingerne, da vi sikrede pladsen i ligaen efter vores sejre over Langhøj og Værløse i marts måned. Havde vi ikke sikret billetten der, så er jeg ikke sikker på, at aftalen var kommet i hus. Line er en meget loyal spiller og har også været i dialog med sit nuværende hold, som hun lige har vundet DM med, siger sportschefen og fortsætter:

- Med Line på holdet i den kommende sæson, begynder det for alvor at ligne noget. Vi har Anders Skaarup og Line Kjærsfeldt, som er med helt fremme, og Alexandra Bøje, Mathias Bay-Smidt og Ygor Coelho, der alle tre er på vej fremad. I den kommende sæson bliver der ændret på konceptet i ligaen, hvor man kommer til at spille ni kampe i en holdkamp. Spillerne må ligeledes spille to kampe og med Line i truppen får vi nogle gode muligheder på det punkt. For selvom hun er kendt som den højest rangeret damesingle herhjemme, så er hun også en rigtig dygtig mixed- og damedoublespiller, siger Michael Kjeldsen.

Udover at være en del af ligatruppen skal Line Kjærsfeldt også være en del af træningsmiljøet i klubben og skal blandt andet fungere som mentor for nogle af klubbens unge talenter.

- Tanken er, at hun skal indgå i vores ungdomsudvikling og trænerkoncept, hvor jeg har arrangeret nogle dage, hvor hun kommer til Aarhus og skal træne nogle af vores helt unge piger og unge seniorer. Selvom det går rigtigt godt med talentudviklingen i Højbjerg Badminton Klub, så har vi lidt svært ved at få pigerne i gang og der håber vi på, at Line kan blive en tiltrækningskraft. En frontfigur, siger Højbjergs sportschef.

Annonce

Blå bog

Navn: Line Kjærsfeldt

Født: 20/4 1994 i Aarhus

Profession: Badmintonspiller

Skifter til Højbjerg Badminton Klub til sommer på en etårig aftale

Har fået sin badmintonopdragelse i Aarhus AB

Flyttede i sommeren 2013 til København for at træne med Team Danmark Centeret

Er nummer 18 på verdensranglisten BWF

Regerende dansk mester i damesingle og vandt i begyndelsen af ugen DM-guld for klubhold med sin nuværende klub Team Skælskør Slagelse

Interessant hold

Line Kjærsfeldt rejste i sommeren 2013 til København for at træne på Team Danmark Centeret og spille for Værløse Badminton i ligaen. I sommeren 2016 skiftede hun til Team Skælskør Slagelse, men vender nu tilbage til Aarhus.

- Højbjerg får et rigtigt interessant hold til den kommende sæson. Det er en klub, som er mere social end jeg har været vant til i Skælskør, ligesom jeg kommer til at lave en del mere ungdomsarbejde, hjælpe talenterne på vej og give noget tilbage til sporten og byen, hvor jeg kommer fra, siger Line Kjærsfeldt.

- Det har været et svært valg, for jeg har været glad for min tid i Skælskør. Højbjerg virker bare til at have gang i noget virkelig spændende og engang imellem skal man prøve noget nyt, siger hun og understreger, at skiftet tilbage til Aarhus også bringer hende tættere på familien, der stadig er bosat i byen.

Kortvarig aftale

I første omgang har de to parter lavet en aftale, der er gældende for næste sæson. Begge understreger dog, at det sagtens kan blive et endnu længere samarbejde.

- Det er helt nyt for begge parter, så vi har aftalt, at vi lige skal se, hvordan tingene fungerer og få en fornemmelse for hinanden. Er begge tilfredse med samarbejdet, så håber jeg, at vi midt i næste sæson kan forlænge samarbejdet yderligere, siger sportschef Michael Kjeldsen.

For Line Kjærsfeldt handler det ligeså meget om, hvordan den nye turneringsform kommer til at fungere.

- Der er sket rigtigt meget med ligaen på den seneste. Systemet er blevet ændret og der er lagt op til flere kampe, men der er ingen tvivl om, at jeg håber på, at det kan blive endnu flere år. Michael har tidligere været med til at gøre Skælskør til en mesterklub. Han er kendt for at være en rigtig dygtig træner, som mestrer alle facetter omkring et klubhold og kan skabe et rigtigt godt socialt miljø, siger Line Kjærsfeldt, der håber, at Højbjerg Badminton Klub kan komme med helt op i den øverste top.

- Det kunne være rigtigt fedt, hvis vi kunne komme i nærheden af DM-guld. Det kunne måske være med til at trække endnu flere til klubben. Jeg er et forholdsvis stort navn herhjemme i lille badminton Danmark og kan mit skifte være med til at gøre Højbjerg endnu mere interessant, vil det være rigtigt fedt. Jeg vil gerne give noget tilbage til Aarhus, siger badmintonspilleren, der dog ikke lægger skjul på, at det bliver noget specielt at spille lokalopgørerne mod Aarhus AB i den nye sæson.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand sigtes for drabsforsøg ved Paludan-demo - politiet anholder mistænkt medgerningsmand

Aarhus

Gratis blåmuslinger til alle: Clausens Fiskehandel klar med 1 ton stor gave

Aarhus

Demonstration mod racisme aflyst: Ny dato ikke på plads

Aarhus For abonnenter

Seks østjyske borgmestre: Tre nyttige ting, vi har lært af corona-krisen

Annonce