Annonce
Sport

Dansk OL-sølvvinder: Semenya bør ikke løbe med kvinder

Sara Slott Petersen vil ikke selv konkurrere mod kvindelige løbere som Caster Semenya, der har et naturligt højt niveau af testosteron.

Sara Slott mener ikke, at Caster Semenya med naturligt højt testosteronniveau skal løbe blandt kvinder.

Det vil ikke være retfærdigt at løbe mod en kvinde, der har et medfødt højt niveau af testosteron. Hun vil have en alt for stor fysiologisk fordel.

Det mener OL-sølvvinderen i 400 meter hækkeløb Sara Slott Petersen, der hentyder til den 28-årige løber Caster Semenya fra Sydafrika.

Efter at den sydafrikanske løber blandt andet vandt OL-guld i 800-meterløb, er hun kommet i mediernes søgelys.

Semenya og andre kvindelige atleter i samme situation skal ifølge Det Internationale Atletikforbund (IAAF) begynde at medicinere sig, hvis de har et for højt niveau af det mandlige hormon.

Det skal de, hvis de fortsat vil løbe på eliteplan blandt kvinder.

Slott ønsker ikke at konkurrere med en kvinde, der som Semenya har en så stor fordel på sin fysik. Men samtidig ser hun heller ikke, at kvinder skal tvangsmedicineres.

- Det ville være så frustrerende, og jeg ville overveje, om det overhovedet var fair. Vi ville lægge samme træningsmængde og iver i vores deltagelse, men hun ville stadig have en kæmpe fordel, siger Sara Slott Petersen til DR.

- Jeg kan godt forstå, at man kan kigge på sporten udefra og pege på alle de etiske dilemmaer. Har hun ikke ret til at konkurrere som alle andre? Og man skal selvfølgelig ikke tvinge folk til at tage medicin, de ikke selv har lyst til.

Den Internationale Sportsdomstol (CAS) skal afgøre, om IAAF får lov til at ændre reglerne fra slutningen af marts, eller om Semenya fortsat kan løbe som kvinde uden at blive tvangsmedicineret.

- Det er så svær en sag. Jeg kender Semenya personligt, og hun er så sød. Men ud fra et professionelt synspunkt, synes jeg faktisk ikke, at hun skulle have lov til at konkurrere mod kvinder, siger Sara Slott Petersen.

Fredag er sidste dag i retsmødet, der er planlagt til at vare fem dage. Dommen falder i slutningen af marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

En stemning af første skoledag: 169 århusianere havde en fest med at blive danske statsborgere

Leder For abonnenter

Hykleri: Mail-sagen giver et vigtigt indblik i dansk politik

”Det vil være godt, hvis Venstre vil være med til at tage ansvar.” Sådan lød det fra finansminister Nicolai Wammen fredag eftermiddag i forbindelse med forhandlingerne om udligningsreformen. Han sagde altså med andre ord, at Venstre ikke tager ansvar, fordi partiet vil i en anden retning end den, Socialdemokratiet har fået kritik for af talrige socialdemokratiske borgmestre i det meste af landet. Søndag aften og efter at både Nicolai Wammen, som står i spidsen for den kommunale udligningsreform, og indenrigsminister Astrid Krag havde kritiseret Venstre for Christiansborg-fnidder, landede en mail, som udstiller Socialdemokratiets hykleri. Mailen, der var sendt fra Socialdemokratiets presseafdeling, blev offentliggjort i Jyllands-Posten og viste, hvordan man har planlagt ”angreb på Venstre”. Det skal ske både i de traditionelle medier og på sociale medier. Mailen udstiller noget, vi godt vidste. Den giver et indblik i, hvordan politik fungerer, men problemet er, at det kommer lige efter en ordkløveragtig kritik mod Venstre i en så vigtig sag som udligningsreformen. Fnidder og ordkløveri er hverdag i politik, men åbenlyst hykleri er heldigvis ikke. Det bør have konsekvenser, når politikere gør ting, der er med til for alvor at skade demokratiet og som puster til politikerleden. Vi vil se, at S virkelig tager afstand og mener, at mailen ikke er noget ”der skaber et godt forhandlingsklima” om noget så vigtig som udligningsreformen. Ikke bare i en generel mail til alle partierne, som den Nicolai Wammen sendte mandag.

Aarhus

Endnu en vej lukket af regnen: Vandet står højt på Nymarksvej

Aarhus For abonnenter

Ombudsmand trækkes ind i sag om privatisering af veje i Aarhus: Er der sket lovbrud og fiflet med sandheden?

Byudvikling For abonnenter

Det kan koste kommunen dyrt at sige nej til nedrivning af bevaringsværdige ejendomme

Annonce