Annonce
Sport

Dansk rekord og EM kvalifikation: Aarhus-atleter viste klassen til DM

Aarhus 1900-sprinteren Kojo Musah var suveræn i herrernes 60 meter, hvor han satte dansk rekord. Arkivfoto: Ole Nielsen.
Lørdag var første af to dage med indendørs atletik-DM, og her var der masser af flotte resultater blandt de konkurrerende, hvor særligt Aarhus 1900-sprinteren Kojo Musah gjorde sig bemærket med en vild præstation.
Annonce

ATLETIK: Der var masser af Aarhus-baserede atleter i aktion, da der lørdag blev taget hul på årets indendørs-DM i atletik.

Der blev konkurreret i to forskellige byer, Odense og Randers, og det var især i det randrusianske, at lørdagens helt store præstation var at finde.

Her løb Aarhus 1900-atleten Kojo Musah nemlig forrygende hurtigt på de 60 meter sprint, der er inde-atletikkens pendant til de famøse 100 meter på den udendørs løbebane.

I det indledende heat tog Musah det åbenlyst en anelse med ro, men i finalen blev sømmet for alvor trådt i bund. Musah viste international klasse og vandt i overlegen stil guld i tiden 6.61, mens holdkammerat Simon Hansen tog sig af sølvmedaljen.

Dermed satte Musah også dansk rekord, efter han for blot en uge siden ved et stævne i Belgien tangerede Kristoffer Haris nu forhenværende danske rekord på 6.62.

Annonce

Kjær Pedersen klarede EM-krav - Lobo og Martinsen lige ved og næsten

Også på kvindernes 3000 meter, der blev løbet i Odense, var der stærke præstation af Aarhus-baserede atleter.

Her vandt Alberte Kjær Pedersen fra AGF Atletik nemlig i suveræn stil, mens hun dels skrællede adskillige sekunder af sin personlige rekord, dels klarede kravet til det forestående inde-EM. Aarhus Fremads Helene Svane, der ligeledes satte personlig rekord, tog sig af bronzemedaljen i samme løb.

Aarhus-guld ved inde-DM

  • Alberte Kjær Pedersen - AGF Atletik - 3000 meter, kvinder
  • Andreas Martinsen - Aarhus 1900 - 60 meter hæk, hærrer
  • Benjamin Lobo Vedel - Aarhus 1900 - 800 meter, herrer
  • Jakob Dybdal Abrahamsen - Aarhus 1900 - 3000 meter, herrer
  • Kojo Musah - Aarhus 1900 - 60 meter, herrer
  • Mathilde Diekema - Aarhus 1900 - 800 meter, kvinder

På mændenes 800 meter distance blev det til endnu en aarhusiansk guldmedalje, da Benjamin Lobo Vedel var hurtigst, men lige præcis ikke kom under EM-kravet på distancen.

Det samme måtte 1900-hækkeløberen Andreas Martinsen sande, efter han ligeledes tog guldet på 60 meter hæk, men ikke løb hurtigt nok til at kvalificere sig til inde-EM.

Annonce

Sølv til Slott

Også Sara Slott Pedersen var i aktion, da hun deltog i 200 meter løbet. Her blev det til en sølvmedalje for Slott, der blev slået af Spartas Astrid Glenner Frandsen.

Til gengæld blev det også til guldmedaljer for Aarhus 1900-atleter på både herrernes 800 meter og 3000 meter, mens Mathilde Diekema tog guldet på kvindernes 800 meter.

Søndag er der så DM i alle springdisciplinerne, der afholdes i Aarhus, mens der i Odense igen skal løbes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
AGF

AGF til Parken med mulig debutant i truppen

AGF For abonnenter

Kommentar: Sagen om Peter Christiansen handler ikke om penge, men om selvforståelse - og AGF har fået sendt et signal til FCK

Annonce