Annonce
Sport

Dansk selverkendelse: Tyskland var bare bedre

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Danmark åbnede U21-EM med nederlag til Tyskland, som på de fleste punkter var stærkere end danskerne.

Det blev langtfra den åbning på U21-EM, som det danske hold havde drømt om. 1-3 til Tyskland og en svær vej til en semifinaleplads.

Flere danske fejl blev kostbare i kampen, men de danske spillere mente også, at de havde været oppe mod et bedre hold.

- Det er skuffelsen, der fylder. Vi havde håbet på, at vi kunne gøre det bedre og få et bedre resultat. Men når vi kigger på kampen, må vi også konstatere, at det var en fortjent sejr til Tyskland. De var dygtigere end os, siger landstræner Niels Frederiksen.

- Skal man slå Tyskland til en U21-slutrunde, så skal man ramme topniveauet og ikke lave for store fejl, og det gjorde vi. Vi ramte ikke topniveauet, og vi lavede også for store fejl.

Jacob Bruun Larsen kendte det tyske hold godt fra sin dagligdag i tysk fodbold, og han var ikke så overrasket over tyskernes niveau.

- Vi havde forestillet os det anderledes, men vi må bare sige, at i anden halvleg spillede vi mod et bedre hold på mange, mange parametre, lyder det fra kantspilleren, som blev skiftet ud i anden halvleg.

- Jeg synes, vi spillede lidt for langsomt. De skulle bruge alt for få kræfter for at få kuglen. Det var lidt det modsatte, vi skulle. Vi løb meget forgæves. Så på den måde var de klogere end os. Det, synes jeg, er lidt frustrerende, tilføjer han.

FC Nordsjællands midtbanespiller Magnus Kofod Andersen var den største overraskelse i Danmarks startopstilling.

Han fik de første 70 minutter på banen og var ligesom holdkammeraterne skuffet over de fejl, som kostede dyrt. Men han mener også, at holdet kan rejse sig hurtigt.

- Vi er blevet enige om, at det er fair nok at være skuffet i aften, men det er en ny dag i morgen, og hvis vi skal have en chance for at komme i semifinalen, så kræver det, at alle får ryddet op, siger han.

Danmarks næste kamp er torsdag mod Østrig, som mandag slog Serbien 2-0.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Gå- og cykelgader i midtbyen

Søren Kierkegaard har sagt: ”Af alle latterlige Ting forekommer det mig at være det allerlatterligste at have travlt.” Mit ærinde er at få person-mobilitet i midtbyen til at glide på en god måde. Og derfor foreslår jeg kombinerede gå- og cykelgader i store dele af det centrale Aarhus. Det skal omfatte midtbyens gamle og smalle gader, hvor der ikke er plads til at etablere cykelstier og reelt heller ikke til gennemgående biltrafik, hvis gående skal kunne færdes sikkert her. Det omfatter ikke de nuværende gågader, som fortsat skal være forbeholdt gående. Ej heller nuværende cykelstier. Men de erstatter de nuværende ’cykelgader’, som ikke rigtigt fungerer, fordi trafikken her fortsat foregår på bilernes præmisser og skaber farlige situationer. Se på Mejlgade. Kun de bløde trafikanter har adgang. Fodgængere, løbehjul, skateboard, cykler og måske andre små el-køretøjer blander sig mellem hinanden. Området og gaderne er markeret og utvetydigt skiltet, så selv de mest retningsforvirrede turister forstår det. Fodgængerne har som den ’svageste’ gruppe fortrinsret. Ellers er konceptet, at alle tager hensyn til hinanden – det er den eneste regel. Og det indbefatter naturligvis, at der kun må køres eller cykles i et beskedent tempo. Beboerne kan sive ind og ud med deres biler. Ligesom den nødvendige varetransport. Desuden kan der være adgang for små grønne el-taxaer med en særlig tilladelse, så alle har mulighed for adgang. Og naturligvis skal der være nogle få større trafikårer ind i centrum til den øvrige bil-, bus- og cykeltrafik. Som vi kender det i dag. Kan denne ’sammenblanding’ nu lade sig gøre? JA. Jeg har set det fungere i Bergen, som har en masse bycykler, som kører overalt uden problemer. Og jeg mener, at når vi blot ved, hvad betingelsen er, nemlig at der her skal være plads til alle, så får vi dét til at fungere. Det er vores ansvar, hver især. Det kræver, for det første, at vi tager ansvaret på os og viser hensyn, og for det andet, at vi giver os tid – og her kommer Søren Kierkegaard ind – da det ikke lader sig gøre, hvis vi er fortravlede og stressede. Vi kan godt tage 10 minutter tidligere afsted. Vi kan godt tage det roligt, når der opstår uforudsete ting og forhindringer - for det gør der altid, før eller siden - det er et vilkår i trafikken. Vi kan anerkende, at vi ikke hjælper nogen som helst – og da slet ikke os selv - ved at fare sted og konstant have travlt. Tværtimod. Det hindrer os i at være til stede og omgås andre på en god, rummelig og hensynsfuld måde. Udover hensynsfuldheden gælder trafikkens gyldne hovedregel selvfølgelig; nemlig at køre, gå eller bevæge sig efter forholdene. Og det gør vi altså bedst på den Kierkegaardske måde…

112

Stor politiaktion i Aarhus og Trige: Anholdt for virksomhedsindbrud og omfattende salg af kokain

Annonce