Annonce
Sport

Dansk topdommer: VAR kan dele dommerstanden i A- og B-hold

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Jakob Kehlet regner ikke med at se danske dommere dømme i Champions League, så længe Superligaen er uden VAR.

Videosystemet VAR (Video Assistant Referee) kan skabe et A- og et B-hold i den internationale dommerstand.

Det vurderer Danmarks højest rangerede dommer, Jakob Kehlet.

Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) indførte i vinter VAR fra ottendedelsfinalerne og frem i Champions League. Superligadommeren har observeret, at Uefa giver de største opgaver til dommere, der er vant til at bruge VAR i de hjemlige ligaer.

- Det er ikke noget, der er meldt officielt ud fra Uefa. Det gør de ikke.

- Men kigger man på de engelske dommere, som er vant til at dømme i en stor liga uden VAR, så har de ikke fået en eneste af de afsluttende kampe i Champions League.

- Det er ikke fordi, at de er dårligere dommere, men det viser, at dommere fra ligaer uden VAR har det svært, siger Jakob Kehlet.

Fra den kommende sæson bliver VAR en del af turneringen fra start, hvilket betyder, at danske dommere ifølge Kehlet får svært ved at få opgaver i Europas største klubturnering.

Mens den engelske Premier League ruller VAR ud fra næste sæson, så har Dansk Boldspil-Union (DBU) og Divisionsforeningen planer om at indføre VAR fra 2020/21-sæsonen.

- Jeg er bare glad for, at man reagerer forholdsvis hurtigt på det i dansk fodbold. Kan vi komme med et år efter, at Premier League indfører det, så er det flot, siger Kehlet.

Den endelige beslutning om at indføre VAR i Superligaen bliver taget på et bestyrelsesmøde i DBU i den kommende weekend.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

AGF slog Horsens i tirsdags-test

Leder For abonnenter

Parkering i Skejby: Gylden mulighed for at få parkering til at fungere

En arbejdsplads med næsten 9.734 medarbejdere samlet på et areal, der svarer til cirka 500 parcelhusgrunde. Det er ikke svært at forestille sig, at det vil give problemer på mange forskellige områder. Men når det drejer sig om selve en af grundpillerne i vores velfærdssamfund; nemlig et sygehus, så tillader vi faktisk ikke, at der er alt for mange problemer. Så forventer vi - alle vi skatteborgere - at tingene bare kører efter en snor, der hverken knækker eller flosser det mindste. Men sådan er det selvfølgelig ikke i virkelighedens verden og slet ikke, når sygehuset er Aarhus Universitetshospital, der siden den tankemæssige fødsel har oplevet at få fjernet millioner og atter millioner af kroner, så det har meget svært ved at leve op til betegnelsen et supersygehus. Aarhus Universitetshospital er ét af de absolut bedste sygehuse i Danmark med nogle af de absolut bedste indenfor deres fag og specialer. Ingen tvivl om det. Men de senere år har Aarhus Universitetshospital fået et ry for også at være mangelfuldt og problemfyldt. Ikke på grund af personalet, men på grund af en økonomi og nogle økonomiske krav fra stat, der gør, at der alt for ofte har været sparerunder, nedskæringer og omorganiseringer. Samtidig har hospitalet kæmpet for at blive færdigbygget med de forsinkelser og fejl, som - desværre - alt for ofte er på store byggerier i Danmark. Nu står sygehuset færdigbygget, men der er stadig mulighed for forbedringer. Især på parkeringsområdet, som vi beskrev i mandagsudgaven af Århus Stiftstidende. Det har sygehusets ledelse, Region Midtjylland og Aarhus Kommune endelig erkendt og har derfor bedt konsulentvirksomheden Cowi om at udtænke noget bedre og langt mere funktionelt end det eksisterende. Som en - heldigvis - sjælden bruger af Aarhus Universitetshospital er det ikke svært at pege på skiltningen, som et forbedringspunkt. Ikke så meget antallet af skilte, mere størrelse og selve indholdet. Som ansat ved man godt, hvor man skal hen. Som indlagt er det mere eller mindre ligegyldigt, da andre oftest afleverer én. Som pårørende og gæst er man straks mere udfordret. Men hospitalet er førdigbygget og parkeringspladserne er lavet, så nu kan Cowi studere det adfærdsmønster, vi bilister har, når vi ankommer til et sygehus. Cowi har alle muligheder for at lave en analyse, der helt ned til de enkelte pladser kan optimere det for både ansatte og pårørende, så begge grupper får optimale parkeringsforhold tæt på supersygehuset. Alt andet vil være ærgerligt.

Danmark

Nederlag til styrelse: Skandalelæge må fortsætte med at omskære drengebørn

Aarhus For abonnenter

Omdiskuteret plejecenter skal forblive privat: Aarhus Kommune vil give firma flere år som boss i Bøgeskovhus

Annonce