Annonce
Indland

Dansk vaccineleverandør går sammen med medicinalgigant

CureVac er i øjeblikket i gang med et fase 3-studie med sin coronavaccine, hvor den bliver testet på 35.000 personer i Europa og Latinamerika. CureVac forventer at kunne præsentere resutalter fra forsøget i midten af april og har for nyligt udtalt, at selskabet forventer en godkendelse af vaccinen i EU i slutningen af maj eller starten af juini. Foto: Yves Herman/Reuters
Tyske CureVac og Novartis fra Schweiz har indgået samarbejdsaftale om produktion af coronavaccine.

Det tyske biotekselskab CureVac, der er langt fremme i udviklingen af en coronavaccine, har et indgået et samarbejde med den schweiziske medicinalgigant Novartis.

Det fremgår af en meddelelse fra CureVac.

Der er tale om en produktionsaftale, hvor Novartis på sin fabrik i byen Kundl i Østrig vil kunne fremstille CureVacs vacciner.

Ifølge aftalen vil Novartis kunne starte med at producere vaccinen i andet kvartal og vil kunne producere op til 50 millioner doser i år og 200 millioner næste år.

Novartis har også en aftale med Pfizer/BioNTech om at hjælpe med produktionen af selskabernes coronavaccine.

CureVac er en af de seks vaccineproducenter, som EU - og dermed Danmark - har indgået indkøbsaftaler med.

Danmark har via EU lagt billet ind på at købe 9,1 million vaccinedoser fra CureVac. Det vil kunne vaccinere omkring 4,5 millioner borgere, da man skal have to stik.

CureVac er i øjeblikket i gang med et fase 3-studie med sin coronavaccine, hvor den bliver testet på 35.000 personer i Europa og Latinamerika.

CureVac forventer at kunne præsentere resultater fra forsøget i midten af april.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) er allerede begyndt at se på de foreløbige resultater af forsøget.

CureVacs administrerende direktør, Franz-Werner Haas, udtalte i sidste uge, at selskabet forventer en godkendelse af vaccinen i EU i slutningen af maj eller starten af juni.

I øjeblikket er der godkendt tre vacciner i EU, som også er taget i brug i Danmark. Det er vacciner fra Pfizer/BioNTech, Moderna og AstraZeneca.

11. marts skal Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) tage stilling til, om det vil anbefale en godkendelse af vaccinen fra amerikanske Johnson & Johnson.

/ritzau/

Link til meddelelse CureVac
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Der er noget ravruskende galt: Læserstorm satte avisen på sporet af fejl i corona-udmelding fra Sundhedsstyrelsen

Kultur

Syv danske festivaler står sammen: Ikke realistisk med festivaler før sidst på sommeren

AGF For abonnenter

Kampen kort: Når tilskuerne er på plads i Aarhus, ligner AGF et helt andet hold

Annonce