Annonce
Sport

Dansk viceverdensmester i speedway ryger under kniven

Sportxpress/Ritzau Scanpix
Leon Madsen skal opereres 6. og 10. december. Han regner med at være smertefri i den kommende speedwaysæson.

Leon Madsen har døjet med en diskusprolaps gennem store dele af speedwaysæsonen, og uden han vidste det, har han også kørt med en brækket ankel. Derfor skal han nu bruge sportens vinterpause på at gennemgå to operationer.

På fredag skal han under kniven for første gang, og tirsdag i næste uge venter endnu en operation, fortæller den danske viceverdensmester.

- Jeg skal opereres for en diskusprolaps med en ny behandlingsmetode. Der skal brændes nogle nervetråde, og det skal jeg have gjort hernede i Polen 6. december, så jeg forhåbentlig bliver kvit med mine smerter i ryggen.

- 10. december skal jeg så have opereret to store metalstænger ud af mit ben, for de er årsagen til, at jeg har så mange smerter i min ankel, siger Leon Madsen.

Selv om det kan lyde paradoksalt, vidste han ikke, at anklen var brækket.

- Da jeg styrtede i sommer, hoppede den ene metalstang ud af knoglen i anklen, så jeg har faktisk kørt med en brækket ankel i den ene halvdel af sæsonen, men det har vi først fundet ud af her bagefter.

- Så det har været årsagen til, at jeg har haft så mange smerter, og at min ankel har været hævet hele tiden, siger Leon Madsen.

På trods af smerterne kæmpede han sig igennem hele sæsonen uden at misse et VM-grandprix. Til sidst var han kun to point fra at blive verdensmester.

Efter operationerne kan han holde en afslappende juleferie. Derefter forventer han at kunne træne på samme niveau som tidligere i karrieren.

- Jeg skal nok slappe af i et par uger og komme af med mine smerter, men jeg regner også med, at jeg kan være smertefri efterfølgende, så jeg kan træne på 100 procent i januar og være helt fit, når sæsonen starter.

- Jeg må lige se, hvordan det går på den anden side af operationerne, men forhåbentlig får de positiv indflydelse på den kommende sæson, så jeg ikke skal døje med smerter, men kun koncentrere mig om at køre stærkt, siger Leon Madsen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Personlige stridigheder årsag til uro i Aarhus V: Flere aftener med ballade og knivstikkeri

Leder For abonnenter

Cigaretpriser: Forhåbentlig er prisstigning et stærkere våben end skrækbilleder

En kulsort rygerlunge. Rådne tænder. Eller en person, der hoster blod op. Det er billeder, som siden starten af 2012 har prydet cigaretpakker, og som altså i mere end syv år har skullet få folk til at holde op med at ryge, for - som billederne så tydeligt viser - det er nemlig dødsensfarligt. Men der er ikke kommet færre rygere de senere år. Og desværre er endnu flere unge begyndt at ryge. Faktum må altså være, at folk er fuldstændig ligeglade med skrækbilleder og skræmmekampagner; de ryger, hvis de har lyst til at ryge. Og faktum er altså også, at folk selv må bestemme, om de vil ryge eller ej. Om ganske få måneder bliver det dyrere at være ryger i Danmark. Fra 1. april 2020 stiger en pakke cigaretter til 55 kroner, og fra 1. januar 2022 stiger den igen til 60 kroner. Det er en del af finansloven, hvor det er blevet politisk bestemt. Men hvorfor ikke endnu dyrere, når nu det er så usundt at ryge? Det simple og hurtige svar er, at rygerne også er vælgere, og ikke ret mange - hvis nogen - politikere ønsker at blive for meget uvenner med vælgerne. Derfor en mindre prisstigning, så de rygende vælgere kun bliver lidt sure og måske glemmer det igen efter et stykke tid. En mindre prisstigning er bedre end ingen prisstigning, når det skal ses med sundhedsbriller på. Og en mindre prisstigning er et skridt på vejen mod færre rygere, og selv om skridtet ikke umiddelbart ser særligt stort ud, så er det trods alt et skridt i den rigtige retning. Næste skridt tages i 2022, hvor prisen stiger til 60 kroner for en pakke cigaretter. Om det så er nok til at skræmme de unge rygere væk vides ikke, det må tiden vise. For det er primært de unge og de kommende rygere, der skal skræmmes fra at ryge. For de ældre rygere - og dem, der har råd - betyder så lille en prisstigning formentlig ikke noget. De ryger, fordi de har lyst, og fordi, de har råd til det. Men vi skal - igen med sundhedsbrillerne på - have stoppet de yngre rygere, så de ikke bliver en del af den statistik fra Sundhedsstyrelsen, der fortæller os, at der årligt dør 13.600, hvor rygning kan angives som årsag. Skrækbilleder og skræmmekampagner virker ikke, men forhåbentlig kan en prisstigning vise sig mere effektiv.

Aarhus

Så skete det igen: Kvinde snydt af falsk bank-sms

Annonce