Annonce
Aarhus

Danske Ølentusiaster giver pris til århusiansk farvehandler

Gert Lausch, indehaver af Tidens Farver og Cafe Albert, får 'Den regionale Ølpris' for sin indsats for at udbrede kendskabet til specialøl gennem sin farvehandel og sin café.  Foto: Flemming Krogh
Farvehandler Gert Lausch har indrettet en særlig butik - med pensler og malerbøtter krydret med vintage-cykler i loftet, antikt legetøj, fodboldtørklæder og specialøl.
Annonce

AARHUS: Man mærker straks en særlig stemning, når man træder ind i butikken Tidens Farver, der holder til tæt ved Storcenter Nord. Udover stabler af malerbøtter, pensler, malertape og andre ting, som man forventer at købe i en malerforretning, er butikken fyldt med sjove ting og sager.

Det er Gert Lausch, som står bag den eksotiske butik, hvor en hel afdeling er reserveret til specialøl. Kunderne kan efterhånden vælge mellem 400 forskellige typer af øl.

- En kammerat foreslog for nogle år siden, at vi skulle sælge specialøl i vores butik. Da jeg selv har en stor interesse for specialøl, og i forvejen solgte mange forskellige slags i vores café, som ligger ved siden af, var det oplagt at afprøve, siger Gert Lausch.

Annonce

Kunst på væggene

Farvehandleren har ikke selv én bestemt favorit-øl, som han fremhæver, når en kunde efterspørger en særlig øl.


Jeg lever af at sælge malervarer. Specialøl er mest for sjov, men efterhånden giver det også mange kunder i butikken.

Gert Lausch, indehaver af Tidens Farver


- Jeg kan lide mange slags øl. Mørke og lyse, det er ikke afgørende, bare de er velsmagende, siger Gert Lausch, der får overrakt Den regionale Ølpris af Danske Ølentusiaster på mandag.

Danske Ølentusiaster fremhæver "farvehandlerens store og farverige udvalg af specialøl i en kombination med Cafe Albert, som altid har spændende øl på hanerne og i køleskabet".

En budcykel af ældre dato fungerer som blikfang hos Tidens Farver. Foto: Flemming Krogh

Udover malervarer og specialøl i lange baner, er butikken dekoreret med fine vintage-racercykler i loftet, kunst på væggene og gamle ting, som kunne stå i en antikvitetsbutik. Smukke, gamle træ-ski, læderkufferter fra 50’erne i flere farver, bamser og dukker. Der er meget at kigge på. Det meste er til salg - til den rigtige pris.

- Jeg lever af at sælge malervarer. Specialøl er mest for sjov, men efterhånden giver det også mange kunder i butikken. De andre ting her er tænkt som dekoration, men hvis du er interesseret i noget, finder vi nok en pris, siger Gert Lausch.

Annonce

Dyre design-stole

Fire designer-stole med orange betræk, designet af det amerikanske ægtepar Eames, er mange interesserede i. Stolene er udført i glasfiber, som man gjorde i de tidlige udgaver af stolene. Prisen er 5.000 kroner stykket, så man må til lommerne, hvis man skal have dem hjem i spisestuen. Stolene vidner om Gert Lauschs store interesse for sjove ting og sager.

Går man en tur ind i nabolokalet hos Café Albert, oplever man noget af den samme stemning. Her hænger retro-racercykler og originale kunstværker side og side. Det seneste indkøb er tre store, originale kunstværker, signeret af Jens Jørgen Thorsen.

- Er de ikke flotte? Og så elsker jeg bare en original som Jens Jørgen Thorsen, siger Gert Lausch over en kop sort kaffe.

At blive kaldt for en original er heller ikke et ord, som Gert Lausch tager afstand fra. Det opfatter han som en kompliment.

Men sin højde, glimt i øjet og med sin humor - som har gerne deler med kunderne - fylder han godt op i både butikken og i caféen, når han indimellem går forbi dér.

Udover malervarer og specialøl kan man finde hatte og andre sjove ting i butikken.Gert Lausch. Foto: Flemming Krogh

At Gert Lausch mangler sin venstre arm, som han mistede efter en motorcykelulykke som ung, gør han ikke noget stort nummer ud af. Han klarer alle opgaver med højre hånd, så det er ingen problem.

Ofte får han en snak eller sågar en diskussion med kunderne.

- Man kan godt tale om politik uden at blive uvenner. Det skal der være plads til, siger Gert Lausch, som ikke lægger skjul på, at han har stemt på socialdemokratiet hele sit liv.

Krænkelses-debatten har naturligvis også været oppe at vende ved disken, der står midt i farvehandlen.

- Jeg snakker gerne med mine kunder om alt muligt. Men øl er naturligvis et stort emne her, siger Gert Lausch, som åbner sin café for en folk ølentusiaster på mandag, når Danske Ølentusiaster kigger forbi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Corona ændrer hverdagen for 87-årig: - Det er mærkeligt, at jeg må undvære bridge og samværet med vennerne

Annonce