Annonce
Indland

Danske Airbnb-senge overhaler antallet af hotelværelser

Hotellernes brancheorganisation, Horesta, mener, at det er på tide at der kommer styr på skattebetalingen i den voksende industri af private udlejere (arkivfoto).

På godt et år er antallet af overnatninger gennem Airbnb steget fra 1,7 til tre millioner, viser nye tal.

Antallet af overnatninger og værter på udlejningsportalen Airbnb har siden 2015 været på himmelflugt.

Fra 2015 til 2016 er antallet af overnatninger således steget fra 1,7 millioner til tre millioner, mens antallet af udlejere er steget fra 21.000 til 30.000.

Det fremgår af nye tal, som hotellernes brancheorganisation, Horesta, har fået udleveret af Airbnb, skriver Politiken tirsdag.

Dermed er der flere Airbnb-senge end hotelværelser i Danmark, vurderer Horesta. Organisationen kalder det mere presserende end nogensinde, at der kommer styr på skattebetalingen i den voksende industri af private udlejere.

- Danskerne skal fortsat åbne deres hjem for turister. Udfordringen er, at konkurrencen skal ske på lige vilkår, og vi mener, at udlejningen kan misbruges til at være illegal hoteldrift, siger Horestas politiske direktør, Kirsten Munch Andersen, til Politiken.

Skatteminister Karsten Lauritzen (V) mødes tirsdag med Airbnb-toppen.

- Jeg forventer en god og konstruktiv dialog, men jeg forventer også, at vi kan få besluttet, hvornår Airbnb får lavet en aftale med det danske skattevæsen, siger Karsten Lauritzen forud for tirsdagens møde.

Airbnbs public policy manager, Sofia Gkiousou, udtaler i en skriftlig kommentar til Politiken:

- Vi ønsker at være gode samarbejdspartnere for politiske beslutningstagere for at gøre det nemmere for værter at betale deres skat.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce