Annonce
Aarhus

Danske Bank bygger nyt hovedsæde i Sydhavnen

<p>Sådan kommer den nye bankbygning til at tage sig ud på hjørnet af Spanien og Jægergårdsgade, når den står færdig om godt et par år. Illustration: Arkitema Architects.</p>

Nyt og stort kontorhus på hjørnet af Spanien og Jægergårdsgade tyvstarter omdannelsen af Sydhavnen. Her rykker 650 - primært bankfolk - ind midt i 2018.

Annonce

Danske Bank flytter sit århusianske domicil til Sydhavnen, hvor Danica Ejendomsselskab ApS netop har købt grunden på hjørnet af Spanien og Jægergårdsgade af Aarhus Kommune.

Her skal KPC nu bygge en 11.000 etagekvadratmeter stor bygning i seks etager overfor den kommende Frederiks Plads. Bygningen skal huse omkring 650 medarbejdere - primært fra Danske Bank.

Udover Danske Banks Finanscenter og en filial af banken er det meningen, at også HOME privat og erhverv og Danica callcenter og rådgivning flytter ind i huset på Sydhavnen, når det efter planen står færdigt midt i 2018.

Spændende bydel på vej

Selv om kommunen først nu er i gang med en visions- og udviklingsplan for et nyt erhvervskvarter på Sydhavnsområdet, forudser rådmand Kristian Würtz (S), at byggeriet vil passe fint ind i visionerne for området:

»Byggeriet skal være med til at løfte visionen om et levende midtbykvarter med et mangfoldigt byliv og spændende byrum. Med de mange medarbejdere

bidrager Danske Bank til livet i Sydhavnskvarteret, der skal dyrke mangfoldigheden og blande de små, skæve og eksperimenterende iværksættere

med de større og etablerede virksomheder. Med Danske Banks byggeri tager vi det første store skridt mod en ny spændende bydel i Aarhus,« udtaler rådmanden i en pressemeddelelse.

Områdedirektør i Danske Bank Michael Thunbo er stolt af, at byggeriet bidrager til visionerne for området:

»Vi har fra starten haft et stort ønske om at kunne bidrage til udviklingen af et pændende og levende miljø i og omkring Sydhavnen. Derfor er alle kundevendte funktioner placeret i stueplan, og der bliver kundeindgange forskellige steder i bygningen,« siger han og fortsætter:

»Det giver en aktiv stueetage og facade, som spiller sammen med omgivelserne. På den måde kan vi være med til at skabe byrum af god kvalitet og understøtte bylivet. Vi glæder os til at blive en del af udviklingen i Sydhavnskvarteret.«

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce