Annonce
Sport

Danske golfere er lørdagens bedste i Dubai

Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Søren Kjeldsen, Jeff Winther og Tom Lewis brillerede lørdag ved at være syv slag under par på banen i Dubai.

De to danske golfspillere Søren Kjeldsen og Jeff Winther havde begge stor individuel succes, da tredje runde af European Tour-turneringen Dubai Desert Classic blev afviklet lørdag.

Hver især gik de banen rundt i syv slag under par, og derfor deler de to danskere titlen som lørdagens bedste sammen med englænderen Tom Lewis.

For Søren Kjeldsens vedkommende betyder den gode runde, at han vender tilbage til topfeltet i turneringen.

Efter første runde lå nordjyden delt nummer tre, men en skidt runde fredag sendte ham langt tilbage i feltet. Nu er han delt nummer ti før sidste runde.

- Jeg var meget frustreret i går (fredag, red.) aftes, og jeg klarede kun cuttet, fordi jeg puttede godt.

- Det er sgu da fuldstændig crazy (at det vendte igen, red.), siger Søren Kjeldsen til TV3 Sport efter runden med otte birdies og en enkelt bogey.

Sammenlagt har Jeff Winther brugt et enkelt slag mere, og det placerer ham som delt nummer 13.

De to danskere står samlet noteret for henholdsvis seks og fem slag under banens par efter de første tre runder. Kineseren Ashun Wu fører med en score i 11 slag under par før sidste runde.

Turneringen har fortsat også deltagelse af Joachim B. Hansen og Niklas Nørgaard Møller. De indtager dog beskedne placeringer som nummer 60 og 68 ud af turneringens tilbageværende 71 spillere.

Benjamin Poke og teenageren Rasmus Højgaard missede cuttet, mens rutinerede Thomas Bjørn trak sig under første runde i torsdags.

Thomas Bjørn vandt turneringen i 2001 efter en tæt duel med Tiger Woods, som danskeren overhalede på sidstedagen.

/ritzau/

Annonce
TV3 Sports interview med Søren Kjeldsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce