Annonce
Sport

Danske golfspillere falder tilbage på finaledag i Dubai

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Golfspillerne Jeff Winther og Søren Kjeldsen gik fjerde runde i Dubai Desert Classic i to slag over par.

Fjerde og sidste runde af golfturneringen Dubai Desert Classic gik formentlig langtfra, som Søren Kjeldsen og Jeff Winther havde håbet.

De to danskere gik ind til runden placeret på henholdsvis en delt 10.- og 13.-plads efter at have været bedst af alle lørdag, men sluttede begge på en delt 37.-plads.

Det skyldes en skidt dag søndag, hvor Kjeldsen gik de 18 huller i otte slag over par, mens Winther blot var et enkelt slag bedre.

Søren Kjeldsen lavede hele otte bogeys og en dobbelt bogey, ligesom det blev til to birdies.

Jeff Winther lavede seks bogeys, en dobbelt bogey og en birdie.

Niklas Nørgaard Møller og Joachim B. Hansen var med i weekendens finalerunder og sluttede begge på en delt 58.-plads.

Benjamin Poke, Rasmus Højgaard og Thomas Bjørn stillede også op i turneringen. De to førstnævnte klarede ikke cuttet fredag, mens Bjørn trak sig efter tre huller på første runde.

Australske Lucas Herbert tog sejren i European Tour-turneringen efter omspil med sydafrikanske Christiaan Bezuidenhout. Han sluttede i ni slag under par.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Aarhus

Oversvømmelser lukkede to veje, og så blev folk tossede: - Vi fik fingeren og skældud

Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Annonce