Annonce
Sport

Danske gulddrenge i uvant EM-knibe: Kan ryge ud efter to døgn

Danmark har brug for en sejr over Ungarn for at holde liv i EM-drømmene. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hvis Island slår Rusland, vil et nederlag mod Ungarn sende Danmark ud i EM-mørket. En uvant situation for det sejrvante landshold.Situationen irriterer de danske spillere, der alligevel fastholder troen på egne evner.

Olympisk mester.

Verdensmester.

EM-favorit.

Håndboldherrerne sidder på flæsket ved indgangen til et nyt årti. Alligevel kan Ungarn mandag aften trække det flyvende tæppe væk under danskerne. Og det er en ny situation for det landshold, der gennem mange år har været med langt hen i de store turneringer.

- På den sportslige del er alt jo sat på spidsen nu, for nu skal vi højst sandsynligt ud at vinde den næste. Ellers er vi på vej hjem. Den næste kamp kommer ikke til at dreje sig om, hvordan vi får spillet tingene. Der er kun én ting, og det er to point. Så er det sådan set ligegyldigt, hvad vi lykkes med og ikke lykkes med, siger Henrik Møllgaard, der har været med til slutrunder siden VM-sølvet i 2013.

Forsvarsspecialisten, der tilmed spillede en god halvleg som venstre fløj mod Island, pointerer, at det indledende nederlag på 30-31 mod Island placerer danskerne et sted, der er ny for truppen.

- Der er nogen, der ikke har været i spil. Rigtig mange er ikke tilfredse med egen præstation. Alle er skidekede af resultatet, så det er en lidt uvant situation. Det, vidste vi godt, var en risiko med det her nye gruppespil og den start, vi skulle have mod Island, siger Møllgaard, der dog bevarer optimismen.

- Jeg er ikke bekymret. Vi vidste godt, det her ville blive skidesvært. Så forventer jeg også, at alle tager handsken op og giver den en over nakken, når vi spiller igen mandag.

Annonce

optakt

Danmark spiller mod Ungarn mandag klokken 20.30.

Hvis Island forinden har slået Rusland, vil Danmark med et nederlag være uden mulighed for at avancere i gruppen.

Lasse Svan kommer med sikkerhed ikke ind i truppen i det indledende gruppespil.

Der er tvivl om venstrefløjen Magnus Landin, der ikke var kampklar mod Island.

Stadig store planer

Målmand Jannick Green var en af dem, der skuffede mod Island. Han startede i det danske mål, blev udskiftet tidligt, men vendte tilbage, da Niklas Landin fik rødt kort. Han havde få redninger, men blev ofte ladt i stikken af et svigtende forsvar.

- Hvis vi ikke spiller bedre, er det heller ikke sikkert, vi har fortjent at komme videre. Det vil være en streg i regningen, for vi har stadigvæk store planer for det her mesterskab, siger Green.

- Nu er der maksimalt pres. Det er sgu spændende, hvordan vi får samlet op på det her, for der er lidt at arbejde med.

Under unødigt pres

Og det er primært forsvaret, der skal justeres inden mødet med Ungarn. Her var René Toft en af dem, der ikke leverede på et godkendt niveau mod islændingene og ustyrlige Aron Palmarsson.

- Det er pisseærgerligt at stå og have tabt den første kamp, for nu sætter vi os selv under unødigt pres. Nu ved vi, vi skal ud og vinde de to næste kampe, og det er ikke lette kampe, understreger Benfica-spilleren.

- Nu bliver det først og fremmest en helt anden modstander, vi kommer til at stå over for. Vi ved, at de har en stor og stærk stregspiller (Bence Banhidi, red.), der bliver rigtig svær at dæmme op for. Ham vil de rigtig gerne søge. De har ikke Richard Bodo og Mate Lekai med. Bodo er en, der kan tyre igennem, som de langskud Palmarsson også gav os problemer med, så måske kan vi få gjort forsvaret lidt mere kompakt, så vi får spillet lidt mere ud i banen og ud på ydersiden af backs og på fløjene. Så må vi se, om målmændene ikke kan lukke af derudefra, så de ikke får de lette skud inde i midtzonen, siger René Toft.

Selvtilliden er intakt

Mikkel Hansen mener ikke, det store pres på danskerne er noget, truppen ikke er i stand til at tackle.

- Det synes jeg også, vi har prøvet før. Ikke dermed været sagt, at det er let. Vi er under pres nu, og det kan vi ikke ændre så meget på nu, siger den danske stjerne.

Også Rasmus Lauge, der til daglig spiller i Ungarn for Veszprem, har selvtilliden i behold.

- Vi er regerende verdensmester, og vi mener, vi skal vinde alle kampe, vi stiller op til, så der er hverken mere eller mindre pres i forhold til tidligere kampe.

- Jeg synes jo stadig, vi har det samme gode hold. Det er der ikke nogen, der kan tage fra os. Nu er vi bare rimelig tvunget til at vinde alle kampe fra nu af med mindre, der går sådan et eller andet hokuspokus-puslespil op, som vi ikke er herre over selv eller kan gøre noget ved. Så det vil være meget sjovere, hvis vi kan være dygtige nok til at afgøre de ting selv, siger Lauge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Inhabilitet: Unfair og usædvanligt rygtetjek

En usædvanlig sag. Sådan kan Enhedslisten og Radikales 10-dages forespørgsel om Teknik og Miljø-rådmand Bünyamin Simseks habilitet i sagen om Risskov Strandpark betegnes. De to partier med Keld Hvalsø (EL) og Eva Borchorst Mejnertz (R) i spidsen har rejst forespørgslen, hvor de blandt andet spørger borgmesterens afdeling, hvordan den anbefaler rådmænd at agere i sager, ”der vedrører personlige venner, logebrødre og økonomiske bidragsydere.” Man sætter derfor den store projektørlampe på rådmanden og mistænker ham for vennetjenester og forklarer det med, at man har hørt rygter fra folk i området. Hvis formålet var at belyse, hvorvidt der var et inhabilitetsproblem i sagen om en udstykket villa i Risskov, så er der andre og mindre larmende måder at gøre det på. At rejse en 10-dages forespørgsel, fordi man har hørt nogle rygter, er en usædvanlig fremgangsmåde, der kun er med til at rejse opmærksomhed og mistillid i en sag, der i forvejen har været ramt af myter og misforståelser. Det er en gratis omgang for Enhedslisten og Radikale på denne måde indirekte at insinuere, at der er problemer i sagen om Risskov Strandpark, så selvom der intet viser sig at være i sagen, vil det stadig summe af rygter og snak efterfølgende. Især når man blot går videre med rygter og ikke har dokumentation for beskyldningerne. Det er ikke fremmende for tilliden til systemet og langt fra noget, man har brug for i Aarhus lige nu. Systemet er nu engang indrettet sådan, at det er en politiker selv, der skal oplyse om der er problemer med inhabilitet, og derfor kan Enhedslistens og Radikales forespørgsel ses som mangel på tillid til rådmanden. Nu er det en del af et officielt dokument, og derfor er det, der lige nu blot er rygter, blevet en offentlig mistanke om rådmanden, og det er ganske enkelt voldsomt og usædvanligt. Selvfølgelig skal man reagere, hvis man har en mistanke, men enten skal man have mere håndgribelig dokumentation, ellers skal man lufte sin mistanke mindre offentligt. Det andet er unfair.

Aarhus

32-årig fængslet i kidnapningssag: To personer bortført med køller og pistoler

AGF For abonnenter

AGF giver stort skulderklap til klubbens unge keepere: - Står 100 procent på mål for det her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];