Annonce
Indland

Danske Spil har kommunikeret med børn om odds på e-sport

Andrzej Grygiel/Ritzau Scanpix
Spilgiganten Danske Spil har målrettet reklameagtige budskaber mod børn og unge på sociale medier.

Flere og flere oddser på e-sport. Det gælder også hos Danske Spil, som er 80 procent statsejet. Ifølge Danske Spils eget udsagn er omsætningen på e-sportsbetting på to år vokset med 352 procent.

Men Danske Spil er i flere tilfælde gået for langt med sin promovering af odds på e-sport ved at målrette reklameagtige budskaber på sociale medier mod børn og unge.

Det skriver Berlingske.

Ifølge Spilleloven må udbydere af spil ikke målrette reklamer mod mindreårige - hverken "i kommunikationsudformning eller medievalg", som det hedder.

Men Berlingske har fundet eksempler på, at Danske Spil kommunikerer direkte med børn og unge om konkrete odds på det sociale medie Twitter.

Spilgiganten har desuden brugt et barn som "ekspert" på sin YouTube-kanal og er tillige sponsor for et e-sportsidol, som har mange hundrede børn og unge blandt sine følgere.

Dermed bevæger Danske Spil sig tæt på grænsen for, hvad der er juridisk og moralsk ansvarligt. Og flere gange er Danske Spil også gået over grænsen, mener den nystartede forening Alliancen mod Spilafhængighed.

- Om ludomani kan man helt generelt sige, at det allerfarligste er at få positive gamblingoplevelser allerede i barndommen.

- Og det er paradoksalt, at staten, der ellers modarbejder og bekæmper alle andre typer afhængighed, bruger millioner af kroner på at få helt unge e-sportsinteresserede til at gamble om penge, siger Sune Røper, formand for Alliancen mod Spilafhængighed, til Berlingske.

På Twitter har Berlingske fundet tre eksempler fra 2019, hvor Danske Spil kommunikerer direkte om pengespil med mindreårige.

Danske Spil erkender, at de har begået fejl.

- Det er dybt beklageligt, at det er sket. Vi arbejder på, at det ikke kommer til at ske igen, siger Niels Erik Folmann, direktør for Danske Licens Spil, som er den underafdeling af Danske Spil, der har med bettingspil at gøre, til Berlingske.

Han oplyser, at Danske Spil nu har indført en aldersbegrænsning på sin Twitter-konto, så kun myndige personer kan følge den profil, der har med odds på e-sport at gøre.

/ritzau/

Annonce
Link til artiklen på Berlingskes hjemmeside
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre fremtid

En gruppe forældre slår alarm, fordi Aarhus Kommune vil ændre skoledistriktet i Åbyhøj. Gammelgaardsskolen vil få flere elever fra Bispehaven, og nu truer mange forældre med at flytte deres børn fra den skole til en privat. De mener, at børnene fra Bispehaven vil kræve flere ressourcer af Gammelgaardsskolen, fordi indvandrerbørnene, der kommer, har sværere ved at læse end etnisk danske børn. Det kan ramme dem, der i denne gruppe har brug for ekstra støtte. Ændringen af skoledistriktet har været i høring. Der er kommet 137 svar, 115 fra forældre, der advarer mod udvidelsen, og skolebestyrelsen ser forslaget som meget problematisk. Den har stor forståelse for, at der skal findes en løsning for børnene i vestbyen. Nu har 11 procent af eleverne på Gammelgaardsskolen behov for sprogstøtte. Det kan skolen håndtere, men bestyrelsen ser en fare i at få flere elever, der har brug for støtte. Det vil kræve ekstra ressourcer og ekstra penge. Måske skal der oprettes en ekstra klasse på skolen. Fra det nuværende distrikt skal potentielt 77 børn begynde i skolen. Hvis Bispehaven kommer med, er der 25 flere. Som det ser ud, skal fem elever fra Bispehaven ind i hver af de sandsynlige fire børnehaveklasser. Forældrenes bekymringer er også, at skolen ikke har plads til endnu en klasse. I forvejen har ikke alle klasser deres eget klasseværelse alene. Charlotte Korsgaard Nielsen er talsmand for Åbyhøj Dagtilbud og indstillet på at finde en løsning. Men gruppen er ikke inviteret til dialog. Her kan kommunen begynde. Tag alle med på råd og til debat om, hvordan sagen bedst klares. Jo mere viden, der ikke kommer til de rette, jo større er uvisheden og usikkerheden. Rådmand Thomas Medom (SF) erkender, at Gammelgaardsskolen allerede løfter en stor opgave for integrationen, og der følger nogle ressourcer med, siger han. Medom har ret i, at alle har et ansvar for alles børn. Men situationen er ulykkelig, og vi har ikke brug for flere parallelsamfund. Jo bedre, vi finder sammen, jo bedre bliver fremtiden.

AGF

Stort tema om talentudvikling i AGF: Fra glemt sølvhold, transitionstræner til talenter der gik andre veje

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce