x
Annonce
Aarhus

Danske studerende i Kina er rejst videre: - Nu turde vi ikke mere

Mikkel Graulund Jørgensen (t.h.) og Tobias Løvkvist Bidstrup har forladt Kina på grund af Coronavirus. De to fyre befinder sig lige nu på Phuket i Thailand, indtil de søndag 23. februar har fået indrejsetilladelse i Taiwan. Privatfoto: Mikkel Graulund Jørgensen
Temperaturen blev målt fire gange om dagen, og alt var stort set lukket ned, fortæller de to 21-årige studerende i Kina, Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup, der nu har måttet forlade Shanghai af sikkerhedsmæssige årsager.

Juelsminde/Aarhus: De to danske 21-årige studerende i Kina, Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrups planer om at blive i Kina trods coronavirus holdt ikke.

De to fyre er studerende fra Copenhagen Business School, men var taget til Kina i begyndelsen af januar for at lære kinesisk. De er oprindeligt fra Juelsminde og Brabrand ved Aarhus.

Efter de danske myndigheder har været ude at anbefale alle danskere at forlade landet på grund af coronavirus, er de nu rejst videre.

- Vores pejling var myndighedernes anbefalinger. Da de lød på, at vi burde rejse væk, rettede vi ind efter det. Planen er nu at fortsætte rejsen til Taiwan til byen Taipai, fortæller Mikkel Graulund Jørgensen, der stammer fra Juelsminde.

- Gaderne i Shanghai var mennesketomme, og selv restaurantbesøg blev umuligt. Stort set alt var lukket, fortæller de.

Hotelpersonalet på hotellet, hvor Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup boede, tog ingen chancer, forklarer de.

- Hotelpersonalet bankede på døren fire gange om dagen for at tage vores temperaturer. Og havde vi været uden for hotellet, stod de klar til at måle os, når vi kom ind. Aircondition og varmeanlæg var også blevet slukket, siger Tobias Løvkvist Bidstrup.

Annonce

Hotelpersonalet bankede på døren fire gange om dagen for at tage vores temperaturer. Og havde vi været uden for hotellet, stod de klar til at måle os, når vi kom ind. Aircondition og varmeanlæg var også blevet slukket.

Tobias Løvkvist Bidstrup

Karantæne i 14 dage

Selvom planerne om at leve i Shanghai, senere Beijing og slutteligt i den mindre kinesiske by Chengde i det nordlige af Kina brast, har de to unge studerende ikke tænkt sig at opgive at lære det kinesiske sprog. Det har været hele omdrejningspunktet for de to studerendes tre måneders rejse - udfordringen man kan følge via youtube-kanalen "Challenge yourself".

Lige nu befinder Mikkel Graulund Jørgensen og Tobias Løvkvist Bidstrup sig i 14 dages karantæne, inden de fra på søndag har indrejsetilladelse fra de taiwanske myndigheder .

- Vi skal have været ude af Kina i 14 dage, inden vi må blive lukket ind i Taiwan. Så vi befinder os i en form for karantæne lige nu, siger de.

De to unge mænd har derfor måttet finde på noget andet at foretage sig, og det har bragt dem lidt forskellige steder hen. I sidste uge tog Mikkel Graulund Jørgensen med sin familien på ski i Østrig, mens Tobias Løvkvist Bidstrup valgte at rejse til Canada for her at være sammen med sin kæreste. I denne uge har de opholdt sig i Phuket i Tailand, hvorfra de har fortsat undervisningen i det kinesiske sprog.

Overflytning af undervisningen til Taiwan har skolen, som de to studerende er tilknyttet, sørget for. Ligesom planerne om et ophold hos en privat kinesisk familie er blevet rykket til en taiwansk familie.

- Det går godt med at lære kinesisk, vi kan føre nogle enkle samtaler indtil videre. Vi giver ikke sådan op trods udfordringer - og lige netop udfordringer må man sige, vi indtil videre har haft rigeligt af, siger Mikkel Graulund Jørgensen.

10. april slutter studiet og dermed også rejsen for de to danske fyre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Ærgerlig men forudsigelig død

De robuste overlever coronaen. De skrøbelige risikerer at dø, hvis de bliver smittet. Det sidste er sket for det hyggelige Vilhelmsborg Festspil, der i 30 år har været vist i fri luft på scenen i skoven mellem Beder og Mårslet. Selv en tur i respirator i sidste øjeblik ville ikke være nok. Den kommende tid er så usikker, at premieren 1. august er opgivet. Ingen kunne være sikker på, at de nødvendige penge kunne spilles ind, og sponsorer holder sig tilbage, fordi de ikke ved, om de får noget for pengene. Så Steen Jonsson Agger, der kun har været formand i halvanden måned, måtte fredag konstatere, at det var nødvendigt at sige stop. "Lene Kaaberbøls "Skammerens datter" bliver ikke vist til sommer. Festspillet er konkurs. Coronaen var den tue, der skulle til at vælte læsset. Økonomien hang i trevler, efter at festspillet siden 2016 har haft under 10.000 på tilskuerpladserne, sidste år kun 5700. Det meget kraftigt nedadgående tal af gæster var et vink med en vognstang om, at festspillet ikke ville blive ved at leve - ja, med mindre nogen ville lægge alle pengene i kassen. Indtægter på billetter og salg ved forestillingerne var der ikke meget af mere. Det er ærgerligt, at Aarhus bliver den attraktion mindre, men lukningen er en naturlig konsekvens af tilbagegangen. Lisbet Lautrup Knudsen lavede en succes som formand, da "Matador" blev vist i 2015 med området lavet om til Matador-huse, og maden var gammeldags dansk som stegt flæsk og kartofler med persillesovs. Det år gav et overskud på 150.000 kroner og lidt at tære af. Men det gik alt for stærkt nedad. På Vilhelmsborg har mange unge talenter prøvet sig af, og der er et flot fællesskab blandt alle. Bag kulissen har mange frivillige ydet et stort arbejde over måneder hver sommer. Men tilskuerne var for det meste mindst dobbelt så gamle som dem på scenen, fornyelsen udeblev, og så hører det automatisk op. Tiden byder på mange andre tilbud. Ganske få kilometer derfra har professionelle skuespillere fra Det Kongelige Teater optrådt på den udendørs scene ved Moesgaard Museums tag i både 2017 og 2019, og musicals har kunnet ses så mange andre steder. Fredericia Teaters opsætninger blev rigtig gode. Men døde af det. Om nogen har mod på at genoplive Vilhelmsborg Festspil, må tiden vise. Men formen skal fornyes, hvis det skal lykkes.

Danmark

Regeringen overvejer gradvis åbning af Danmark efter påske - hvis danskerne fortsætter fornuftig adfærd

112

Kampklædt politi med våben i Aarhus C: Mand ført ud fra opgang med hætte trukket op over hovedet

Annonce