Annonce
Navne

Danske teaterjournalister hædrer to på Aarhus Teater

Trine Holm Thomsen, direktør på Aarhus Teater, er sammen med instruktør Sargun Oshana blevet hædret for sit arbejde. Foto: Axel Schütt
Annonce

Hvert år hædrer Foreningen For Danske Teaterjournalister - typisk på Ludvig Holbergs fødselsdag 3. december - tre personer, der har gjort sig særligt bemærket i det danske teaterlandskab, og i år tilfalder hæderen to, der er knyttet til Aarhus Teater.

Initiativprisen går til direktør for Aarhus Teater Trine Holm Thomsen for at have udvist et usædvanligt initiativ i det danske teaterliv, mens teaterkatten går til instruktør Sargun Oshana bl.a. for sit arbejde på Aarhus Teaters Studio-scene.

Den sidste og største pris går til skuespiller Tammi Øst for hendes rolle i "Richard III" på Husets Teater i København.

Om prisen til teaterdirektør Trine Holm Thomsen hedder motivationen fra juryen: "Aarhus Teater har undergået en markant forvandling, siden du er tiltrådt som direktør. Du har med en omsiggribende initiativrigdom og et unikt blik for den levende scenekunst fået rusket op i teatret med former og formater, som i den grad gør scenekunsten vedkommende for den brede befolkning, byens borgere og ikke mindst branchen selv".

Med prisen følger en lagkagekniv af sølvsmed Manuel Sjødahl samt 15.000 kroner.

Om prisen til Sargun Oshana hedder det: "Han er en mester ud i teatereksperimenter, han skaber scenekunst, der trækker ungdommen ind i teatersalene, og han er - som han selv sagde, da juryens formand Jakob Steen Olsen ringede til ham - 'den første araber, der modtager prisen'".

Med prisen følger en lagkagekniv af sølvsmed Manuel Sjødahl samt 25.000 kroner fra Statens Kunstråd.

Sargun Oshana har sammen med scenograf David Gehrt stået bag forestillinger på Studio som "Premiere", "Momentet", "#Amlet" og "4:48 Psychosis", der spillede sidste gang 30. november. Til februar står han bag "Parasitterne" med bla. Kim Veisgaard og Bodil Jørgensen i hovedrollerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Fup og fakta om corona-bølgen: Hvorfor er Aarhus ramt af coronasmitte lige nu?

Coronavirus

Live: Skærpet opmærksomhed på coronaudbrud i yderligere fem byer

Aarhus For abonnenter

Da Aarhus blev slået tilbage til start: Coronavirus har taget Smilets By i førergreb

AGF

AGF får hjemmebane i europæisk opgør: Trak finske FC Honka Espoo

Annonce