Annonce
Erhverv

Danskere elsker Plantorama: Århusianere fordobler overskud

Det ruller i Plantoramas nye havecenter i Egå - og for koncernens øvrige 10 landsdækkende centre. Folk vil fortsat gerne møde op i selve centret, når der skal handles. Nettet har ikke taget over. Foto: Jens Thaysen
Plantorama med hovedsæde i Egå har i løbet af to år fordoblet overskuddet i sine 11 havecentre rundt i Danmark. Omsætning nærmer sig en halv milliard kroner
Annonce

AARHUS: Plantorama har netop indviet sit nye og store plantecenter i Egå. I det hele taget er danskerne vilde med at komme i det århusianske havecenter, der har 11 centre rundt om i landet.

Det viser Plantoramas seneste regnskab, hvor centeret selv mener, at en investering i kundeoplevelser og -service giver bonus, selv om detailhandlen generelt er presset i butikkerne. .

De 11 havecentre øgede nettoomsætningen med 2,3 procent til 434 millioner kroner, og bundlinjen før skat blev hævet med 17 procent fra 26,3 millioner kroner til 30,4 millioner kroner. Over to år er overskuddet i Plantorama fordoblet fra 15 millioner kroner i 2016 til over 30 millioner i 2018.

-Det er meget tilfredsstillende, siger administrerende direktør Peter Vang Christensen.

Annonce

Varm sommer gav mange plantegæster

- Især det kolde forår og lange tørre sommer sidste år var udfordrende, men vi viser en sund og stærk grokraft i alle centrene. Det gode resultat er et bevis på, at strategien med at udvikle kundeoplevelsen og udvikle havecentrenes sortiment og tilbud kan trække kunderne ud i bilen til et besøg i Plantorama, mener direktøren.

- Detailhandel har altid været dynamisk og spændende, men i disse år sker der en afgørende transformation, hvor nye aktører og digitaliseringen ændrer på konkurrencesituationen. I Plantorama arbejder vi med at udvikle kundeoplevelsen i centrene, så de er mere end bare et sted, du kan købe en plante eller boligindretning. Det ville ikke være nok til at kunden kommer igen, og til at de køber mere, når der er i centret.

- Du er nødt til at investere i kundeoplevelsen. I det nye Plantorama Egå har vi fået 9.200 kvadratmeter svarende til to fodboldbaner under tag. Det giver mulighed for at skabe boligmiljøer, der inspirerer, dyrlægeklinik, kæmpe legeland til børnene, et Espresso House, hvor kunderne kan tage en time out inden de går tilbage og køber noget mere, lys og luft mellem planter, træer og dyr.

- Medarbejderne er en central del af kundens møde med Plantorama, og dygtige medarbejdere skaber gode kundeoplevelser. Derfor investerer vi svarende til to procent af omsætningen i intern efteruddannelse, siger Peter Vang Christensen.

På miljø og CSR-området er Plantorama i gang med flere initiativer. Der er blandt andet investeret et stort millionbeløb til solfangere, der dækker op mod halvdelen af energiforbruget, i energibesparelser med opsætning af energibesparende LED lys, bedre isolering mod varmetab og genbrug af regnvand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
AGF

Patrick Olsen: Vi arbejder som svin

Aarhus

Corona gør comeback i Østjylland: Hvor bekymrede skal vi være for det stigende smittetal?

Danmark For abonnenter

Professionel fodboldspiller slipper for karantæne efter konkursdrama: Boligforeninger snydt for millioner

Annonce