Annonce
Indland

Danskere streamer mere musik og radio

Især unge streamer film, tv, radio og musik. Selv om der ses mindre flow-tv, er det kun lidt under 1992-tal.

Streaming af musik og radio fylder mere i danskernes mediebrug i 2019, viser en undersøgelse fra DR.

I 2019 er tv stadig størst med omkring 30 procent af medieforbruget. Det er tre procentpoint mindre end i 2018.

Streaming af radio og musik vokser mest. Hvor det i 2018 fyldte 6 procent, var det sidste år 10 procent. Særligt hos unge er det vokset. For de 15- til 31-årige er streaming af radio og musik vokset fra 13 til 21 procent.

Streaming af lyd står nu for 10 procent af det samlede medieforbrug blandt hele befolkningen.

Generelt ser mediebruget anderledes ud for 15- til 31-årige end for resten af befolkningen. Omkring en fjerdedel af de unges mediebrug er streaming af tv og film. Det er langt mere, end samme aldersgruppe bruger på flow-tv og radio.

Selv om der er tale om små ændringer, viser DR's undersøgelse faktisk også et fald i, hvor meget sociale medier fylder i mediebilledet - også hos unge.

Ifølge Mediawatch er det interessant, at selv om flow-tv er gået tilbage, ligger det kun seks minutter under det gennemsnitlige forbrug i 1992, før alle nichekanalerne som DR2 i 1996 og TV2 Zulu i 2000 begyndte at blomstre op.

Målemetoden for tv-seningen blev dog ændret i 2017, og derfor er tallene ikke helt sammenlignelige.

Det er særligt de modne seere, der fortsat ser flow-tv. Ifølge DR Medieforsknings rapport stod personer over 47 år i 2018 for 72 procent af den samlede tv-sening. I 2009 var andelen mere beskedne 49 procent, skriver Mediawatch.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Politi advarer om risiko for akvaplaning efter uheld på østjysk motorvej: Det er meget farligt

Læserbrev

Læserbrev: Det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker

Til forretningsudvalgsmødet i Region Midtjylland 18. februar under punkt 4 omkring regeringens tilførsel af midler til sygeplejersker har vi stemt imod (Marianne Karlsmose fra Kristendemokraterne tog forbehold). Alle øvrige partier stemte for, at psykiatrien ikke får nogen af pengene til ekstra sygeplejersker til trods for regeringens intention. Baggrunden er, at Region Midtjylland med virkning fra 2021 og frem får i alt 128,9 mio. kr. til at ansætte 215 ekstra sygeplejersker. Det er en virkelig god nyhed for sundhedsvæsnet! Der mangler i den grad hænder, og 128,9 mio. kr. gør helt klart en forskel! I 2020 får vi det halve. Direktionen har indstillet, at alle pengene skal gå til somatikken og fordeles forholdsmæssigt mellem de somatiske hospitaler. Psykiatrien skal også have flere sygeplejersker, men pengene til det skal komme fra psykiatriens eget budget (herunder de penge, psykiatrien har modtaget særskilt på finansloven). Alternativet og Psykiatri-Listen mener, at psykatrien skal have en forholdsmæssig andel af pengene, så psykiatrien kan ansætte endnu flere sygeplejersker. Det drejer sig om 15,5 mio. kr. i varige midler, hvilket svarer til ca. 30 sygeplejerskestillinger. Dermed vil psykiatrien blive løftet med 70 sygeplejersker i stedet for 40. Det mener vi, der er behov for. Der er ingen tvivl om, at der både er behov for flere hænder i psykiatrien og i somatikken - og vi ville godt kunne acceptere en vis skævdeling af midlerne i 2020 og 2021. Men der er tale om varige midler, og det er altså vigtigt, at psykiatrien får sin fulde andel af pengene senest fra 2022, og det er helt uacceptabelt, at psykiatrien slet ikke får nogen af pengene. Regionsrådet skal behandle sagen på onsdag, og vi vil naturligvis fortsætte med at arbejde for at samle flertal for, at psykiatrien også får del i pengene. I forbindelse med sagen er det vigtigt at huske: - At det er regeringens intention, at pengene til yderligere sygeplejersker både bruges til somatik og psykiatri. - At de somatiske hospitaler i budget 2020 fik et samlet løft på ca. 288 mio. kr., mens psykiatrien fik et løft på 10,6 mio. kr. - At psykiatrien i forbindelse med flytningen fra Risskov til Skejby afleverede en besparelse på otte procent. - At sygeplejerskerne skal ansættes løbende frem mod 4. kvartal 2021 - ikke på én gang.

Danmark

Kristian Jensen bliver analytiker hos Avisen Danmark: Som ex-minister kan jeg sige tingene mere direkte

Annonce