Annonce
læserbrev

Aarhusiansk fiskedirektør: Danskerne burde sige op

"Vi har som borgere i et velfærdssamfund derfor også et ansvar, hvis vi føler os urimeligt behandlet", mener Jakob Clausen. Foto: Axel Schütt


Annonce

LÆSERBREV: Hvis den danske stat var en privatejet virksomhed, ville jeg mene, den skulle være erklæret konkurs for længst.

Politik er en sjov ting, og det er da heldigt, at det ikke er en privat virksomhed, hvor direktøren selv hæfter personligt for den dårlige økonomi, for så var den da gået konkurs for længe siden.

De danske borgere betaler politikernes løn, og de bruger pengene, hvor de synes, det fremmer deres egne interesser bedst. I praksis er det de "ansatte", der betaler "direktøren"'s løn – modsat en almindelig arbejdsplads.

Og ville man så ikke forvente, at cheferne gjorde, hvad de kunne, for at de penge skulle skabe en god arbejdsplads og et godt miljø for de ansatte, i stedet for, at de blev fordelt ud til bestyrelsen i form af bonusser, gyldne håndtryk og sjove initiativer, der fremmer deres egne interesser? Jo, det ville jeg da så sandelig mene.

Én ting er i hvert fald sikkert: Hvis jeg behandlede mine ansatte på samme måde, så ville de sige op på stedet – og i værste tilfælde, hvis de kunne mande sig op, ville de stille sig foran min forretning og demonstrere med høtyv og fakler. Ligesom man gjorde i gamle dage.

Som direktør ved jeg, at det er vigtigt at skabe en gunstig forretning, men lige så vigtigt er det, at ens ansatte har ordentlige forhold for, hvis de ikke trives, så er der ingen til at bære det tunge læs.

Vi har som borgere i et velfærdssamfund derfor også et ansvar, hvis vi føler os urimeligt behandlet. Lige såvel, som vi går til chefen på vores arbejdsplads, hvis vi ikke er tilfredse, burde vi snart sige fra overfor den levebrødspolitik, der bliver ført i dag. Vores pædagoger går ned med stress, der er månedlange ventetider på hospitalerne, ældreplejen svigter dem, der ikke kan klare sig selv – alt imens de folkevalgte politikere profilerer sig selv og klipper røde bånd over, når de har bygget en letbane, der giver underskud, har været med til at bygge et nyt moderne højhus eller sparet byen for x-antal CO2.


Vi burde snart sige til os selv, at det ikke er nok at brokke sig på sociale medier om, hvor forkert det hele er. Vi må trække i arbejdsbukserne og stå sammen.

Jakob Clausen


Pædagoger, sygeplejersker, læger, sundhedshjælpere og mange flere ansatte i det offentlige får skældud og bliver set ned på, fordi de ikke gør deres arbejde godt nok. Men er det rimeligt, når ressourcerne til deres arbejdspladser er mangelfulde og bemandingen for lille?

Jeg havde som "direktør" sat mig ned med mit "personale" og fundet en konstruktiv løsning, inden jeg havde købt en sporvogn eller brugte pengene på pizza. Det ville være det samme som, hvis mine kunder brokkede sig til mine ansatte over, at der var en timelang kø foran min forretning, fordi jeg ikke havde sat nok folk på til at ekspedere. Det holder jo ikke, og det ville mine ansatte i hvert fald ikke finde sig i!

Ydermere ville jeg aldrig bruge en krone af mit overskud på nye lokaler og inventar, hvis jeg ikke først havde penge til at betale mine ansatte løn og penge til at have nok folk gående på arbejde hver dag. Ligesom man burde forvente, at politikere ikke søsatte tiltag om at udvikle deres kommune, før der var sat de rigtige midler af til borgerne og dem, der var ansat i deres "virksomhed".

Jeg appellerer ikke til oprør, men vi burde snart sige til os selv, at det ikke er nok at brokke sig på sociale medier om, hvor forkert det hele er. Vi må trække i arbejdsbukserne og stå sammen overfor vores "direktør", hvis vi virkelig synes, det hele går så skævt for sig, som vi ytrer. Ligesom man ville have gjort overfor direktøren i en privatejet virksomhed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Børn og unge hårdt ramt: Omkring 30 smittede og 300 børn er sendt hjem fra århusianske skoler og dagtilbud

Coronavirus

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes og baråbningstider udvides

Annonce