Annonce
Debat

Danskerne forventer en ordentlig tone på arbejdspladsen: Lad os få et fælles fokus på trivsel, mening og arbejdslyst

"Der er god grund til at sætte fokus på håndteringen af dilemmasituationer på arbejdspladsen", skriver Christina Busk og Christian Borrisholt Steen. Arkivfoto: Anne Myrup Pedersen

DEBAT: Alle steder, hvor mennesker mødes, opstår dilemmaer. Det gælder også på arbejdspladsen, og her er det typisk omgangstonen, der fører til gnidninger og dilemmaer, der skal håndteres. Håndteres det ikke på en hensigtsmæssig måde, kan det være fatalt – både for den enkelte, for arbejdsfællesskabet og for virksomheden.

Vi tror på, at medarbejdere og ledere rundt omkring på de danske arbejdspladser som oftest har de bedste intentioner, når de handler i forskellige situationer i løbet af arbejdsdagen. Men alligevel kan de fleste sikkert komme med eksempler på, at forskellige begivenheder og oplevelser i forbindelse med arbejdet har ført til dårlig stemning og måske ligefrem beskadigede eller brudte relationer i arbejdsfællesskabet.

Det kommer også til udtryk i en ny undersøgelse og rapport, "Dit dilemmafyldte arbejdsliv", som Videncenter for God Arbejdslyst og Etikos står bag. Undersøgelsen viser blandt andet, at den enkeltes oplevelse af tillid kollegerne imellem og oplevelse af evnen til samarbejde ofte forringes i forbindelse med den måde, hvorpå et konkret dilemma blev håndteret.

Annonce


De har haft en oplevelse af, at tilliden, retfærdigheden og evnen til samarbejde blev forringet i forbindelse med den måde, hvorpå et konkret dilemma på arbejdspladsen blev håndteret.


Den tid er forbi, hvor arbejdspladsens kultur blot kunne få lov at udvikle sig frit. Vi oplever generelt en tendens til et øget fokus på professionalisering af både samarbejde og omgangstone på de danske arbejdspladser. Arbejdspladsens kultur forventes således at hænge sammen med opgaveløsningen, og derfor ser vi ofte udbredte forventninger om, at omgangstonen skal være ordentlig og professionel.

Alligevel er det dilemmaer om omgangstonen, danskerne oftest støder på, viser vores undersøgelse, som er gennemført af YouGov blandt mere end 1.000 medarbejdere og mellemledere på det danske arbejdsmarked.

For henholdsvis 50 procent af mellemlederne og 44 procent af medarbejderne i undersøgelsen er det vigtigste hensyn, når der opstår dilemmaer og gnidninger på grund af omgangstonen, hensynet til arbejdspladsen som et sted, hvor man er professionelle sammen. Det betyder blandt andet, at man skal kunne passe sit arbejde uden at blive udsat for grovheder og ufølsomme bemærkninger. Dette hensyn er langt vigtigere for de fleste end, at der nødvendigvis skal være plads til, at alle kan ytre sig på den måde, som de selv finder bedst.

Lederen har naturligvis et særligt ansvar for kulturen på arbejdspladsen, herunder selvsagt også for omgangstonen. Og selvom de fleste ifølge vores undersøgelse er enige om, at det er vigtigst, at arbejdspladsen er et sted, hvor tonen er saglig, faglig og ordentlig, så tøver en del ledere tilsyneladende med at handle i situationen.

Mere end hver femte mellemleder finder det så afgørende, at der er plads til alle, sådan som de er, at de er villige til at lade medarbejdere, der måtte slå sig på tonen i afdelingen, trække sig, hvis tonen bliver for bramfri. Men lederen bør her være særligt opmærksom på, at en sådan villighed til at give plads også kan åbne døren for oplevelsen af krænkelse og forråelse.

Vores undersøgelse viser tydeligt, at en manglende eller uhensigtsmæssig håndtering af en dilemmasituation – f.eks. om omgangstonen på arbejdspladsen – ofte har negative konsekvenser for medarbejdernes trivsel og arbejdslyst. Således angiver fire ud af 10 medarbejdere, at de har haft en oplevelse af, at tilliden, retfærdigheden og evnen til samarbejde blev forringet i forbindelse med den måde, hvorpå et konkret dilemma på arbejdspladsen blev håndteret.

Der er god grund til at sætte fokus på håndteringen af dilemmasituationer på arbejdspladsen. Der er for os at se brug for åbne og konstruktive drøftelser af de dilemmaer, der uvægerligt vil opstå, da det alt andet lige kan være med til at styrke et fælles fokus på trivsel, mening og arbejdslyst – til gavn for både den enkelte og for arbejdsfællesskabet.

Annonce
AGF For abonnenter

Stiften finder historiens bedste AGF-spillere: Se nummer 31 til 40

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce
Annonce
Annonce
AGF

Bankmanden fra Nørre Aaby: Han lavede det ulovlige skifte til AGF og kunne være blevet en del af dynamitlandsholdet

Aarhus For abonnenter

Få overblikket: Her er det nye byråd og alle udvalgsposterne

Alarm 112

Kan risikere fængsel: Århusiansk skoleelev sigtet for at vise falsk coronapas

Aarhus

Udlover dusør: Tivoli Frihedens isbjørn er blevet stjålet

Lyt:  Lars Høgh er død - Hør det sidste interview læst op her

AGF For abonnenter

Afsløring: Bjarke Ingels og adskillige verdensberømte arkitekter står i kø for at tegne det nye stadion i Aarhus

Debat

Radikale sikrer et stort skridt for den grønne omstilling: Vi har hamret på døren til Finansministeriet

Debat

Aarhus handler naivt og uforsvarligt: Nu sætter vi os foran rådhuset i protest

Demonstranter omringer statsministerens tomme bil

Aarhus

Royal løbefest vender tilbage til Aarhus i 2022

Aarhus For abonnenter

Trukket ud af klasseværelset og trampet i hovedet: Volden er stigende og voldsom på Aarhus' folkeskoler

Aarhus

Falck åbner sit sjette kviktest-center i Aarhus

Annonce