Annonce
Erhverv

Danskerne skeptiske over for køb af dagligvarer på nettet

<p>Ifølge en undersøgelse fra Eniro Danmark er antallet af danskere, der foretrækker at købe dagligvarer på nettet stort set uændret over de seneste år, og tallet ligger lavt på otte procent. På billedet ses Stefan Plenge, adm. direktør for Nemlig.com</p>

Antallet af forbrugere, der foretrækker at købe dagligvarer på nettet, har stort set ligget på samme niveau i en årrække. Det viser ny undersøgelse.

Når danskerne skal have fyldt op med mælk, bananer, rugbrød og andre dagligvarer, fortrækker langt de fleste stadig at gå i fysiske butikker for at købe ind.

Ifølge en undersøgelse fra Eniro Danmark er antallet af danskere, der foretrækker at købe dagligvarer på nettet stort set uændret over de seneste år, og tallet ligger lavt på otte procent.

Tallet er ifølge Eniros undersøgelse stort set uændret siden 2012, hvor syv procent foretrak at købe ind i et online-supermarked.

»Det er overraskende, at udviklingen ikke går hurtigere. Jeg tror, at mange havde regnet med, at der på nuværende tidspunkt ville være en større gruppe danskere, som købte deres dagligvarer på nettet, og at flere og flere ville komme til hvert år. Men vi kan se i vores undersøgelse, at et flertal fortsat helst vil se varerne, inden de køber dem, og at de fleste stadig bedst kan lide at handle i en fysisk butik,« siger Allan Jakobsen, administrerende direktør i Eniro Danmark.

I 2015 har kun 16 procent af danskerne prøvet at købe dagligvarer på nettet mod 13 procent året før. Over halvdelen af de, der har prøvet at købe dagligvarer på nettet, svarer i undersøgelsen, at det kun sker sjældent.

Det er ikke kun Eniros undersøgelse, som viser beskedne tal inden for handel med dagligvarer på nettet.

Retail Institute Scandinavia er i en analyse af danskernes erfaringer med online-supermarkeder også kommet frem til, at kun otte procent regelmæssigt handler dagligvarer på nettet.

Mest udbredt i hovedstaden

Af begge analyser fremgår det, at især forbrugere i hovedstadsområdet har skiftet turene til de fysiske supermarkeder ud med klik på nettet.

Eniros undersøgelse viser, at 24 procent af københavnerne har forsøgt sig med dagligvarehandel på nettet, mens det til sammenligning ikke er mere end 12 procent af nordjyderne og otte procent af vestjyderne, der har prøvet at fylde indkøbskurven online.

»Det er lidt af et paradoks. Tætheden af supermarkeder i og omkring København er jo enorm, og alligevel er det her, flest køber dagligvarer på nettet. Der er selvfølgelig flest netbutikker, der leverer i hovedstads­området, men i resten af landet er der altså også flere muligheder for at handle online,« siger Allan Jakobsen.

De største aktører på markedet for dagligvarehandel på nettet er Nemlig.com, Irma.dk, Superbest.dk og Osuma. Derudover sælger Årstiderne, Skagenfood og Gris og Ko udvalgte dagligvarer online.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aarhus

Nyt plejehjem for demensramte borgere åbner i Aarhus

Aarhus

Livet i en fredet bygning: - Vi lever på husets præmisser

Danmark

Få overblikket over de nye rejseregler her: Hvornår må vi grænsehandle og rejse på ferie?

Annonce