Annonce
Indland

Danskerne stoler mest på TV Avisen

TV Avisen har overhalet Radioavisen som det mest troværdige medie, viser en ny medieundersøgelse. Generelt falder tilliden til medierne.

67 procent af danskerne siger, at de har stor eller meget stor tillid til TV Avisen, og det gør mediet til det mest troværdige ifølge en medieundersøgelse fra pr-virksomheden Burson-Marsteller. På andenpladsen kommer Radioavisen med 64 procent.

- TV Avisen og Radioavisen bliver betragtet som meget neutrale, og der er en sammenhæng mellem neutralitet og troværdighed, siger Kim Larsen, administrerende direktør i Burson-Marsteller.

Sidste år var det Radioavisen der lå i top, mens TV Avisen lå på andenpladsen. Det er dog kun ganske få procentpoint, der adskiller de to. Derfor mener Kim Larsen ikke, at man kan konkludere, at det ene medie er mere troværdigt end det andet.

Annonce

Medieforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kan heller ikke umiddelbart se en grund til, at TV Avisen skulle være mere troværdig end Radioavisen.

- Når de sådan lige kan skifte plads, så afspejler det måske i virkeligheden, at borgerne godt ved, at forskellige medieplatforme arbejder sammen. Det gælder især også Danmarks Radio, hvor Radiohuset og TV-Byen er blevet samlet under ét tag, siger han.

En signifikant forskel er der derimod på TV Avisen og TV 2 Nyhederne. Sidste år lå TV 2 Nyhederne på en tredjeplads, men i år må de med 55 procent rykke ned på en fjerdeplads.

- TV 2 Nyhederne er en lille smule mere populistisk, hvor TV Avisen har en lang tradition for at være neutrale, siger Kim Larsen fra Burson-Marsteller. Han mener, at den mere case-orienterede og øjenhøjde-journalistik kan være skyld i den lavere troværdighed.

Helt i bund finder man Ekstra Bladet med sølle fire procent.

- Tabloid- og gratisaviser skaber mindst tillid, men de er samtidig nogle af dem, der er bedst til at tiltrække sig allermest opmærksomhed, siger Kim Larsen.

Han frygter, de mere traditionelle aviser kopierer de metoder for at opnå opmærksomhed i en tid, hvor den generelle tillid til medierne er faldet. 45 procent siger i undersøgelsen, at de ikke har tillid til, at medierne er objektive og dækker alle sider af en sag.

- Det tyder på en alvorlig krise i forholdet mellem medierne og danskerne, og måske burde medierne overveje, om modsvaret på denne krisetilstand er øget fokus på konflikt, personsager og skarpere vinkler, som umiddelbart er den opskrift medierne følger, siger Kim Larsen.

Han mener, de faldende oplag for mange af de traditionelle medier tyder på, at danskerne mener det modsatte. Og mistilliden er et problem - både fra et forretningsmæssigt synspunkt, men også for demokratiet.

- Demokratiet er afhængigt af, at vi har en kritisk, men også troværdig, presse. Stoler danskerne ikke på de informationer, de får via medierne, er der risiko for, at flere bliver ligeglade, og at den offentlige debat bliver for de få, siger han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Moesgaard Museum beskyldes for at skæmme naturperle: - Det er jo ren Klondike med udsigtstårn og campingvogn

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
AGF For abonnenter

Stiften har været AGF-karaktererne igennem: Her er årets spiller, forårets profil og sæsonens bedste kamp i den rædderlige sæson

Aarhus For abonnenter

Rift om pladserne: Kommunen slukker Aarhus-restaurants drøm om mere udeservering

Alarm 112

To personer løb over for rødt for at nå bus: Begge blev kørt ned og sendt på skadestuen

Aarhus

Champagne kan nydes i enhver anledning: Interessen for mousserende vine er på vej frem

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Erhverv

Kommunen køber kæmpe ejendom i Viby for 34 mio. og har van(d)vittige planer for bygningerne

Sport For abonnenter

Se nedrykningsbraget fra 2. division: Middelfart kæmpede mod Brabrand

Kultur

Se video: Northsides nye vartegn har tabt pusten

Endnu en havørn fundet død med hagl i kroppen, men ingen ved, hvorfor eller hvem der gør det: - Det er noget forbandet svineri

Byudvikling

Nu kan der bygges tæt i Sonnesgade - men byrådet løfter en pegefinger

Kultur For abonnenter

Jacob og Helle tænker tøj som 'gourmetshopping': Det skal være ærligt og personligt

Sport

Leverede comeback efter pausen: Langskud og scoring på direkte hjørne gav Brabrand første sejr i 11 kampe

Annonce