Annonce
Indland

Danskerne stoler mest på TV Avisen

TV Avisen har overhalet Radioavisen som det mest troværdige medie, viser en ny medieundersøgelse. Generelt falder tilliden til medierne.

67 procent af danskerne siger, at de har stor eller meget stor tillid til TV Avisen, og det gør mediet til det mest troværdige ifølge en medieundersøgelse fra pr-virksomheden Burson-Marsteller. På andenpladsen kommer Radioavisen med 64 procent.

- TV Avisen og Radioavisen bliver betragtet som meget neutrale, og der er en sammenhæng mellem neutralitet og troværdighed, siger Kim Larsen, administrerende direktør i Burson-Marsteller.

Sidste år var det Radioavisen der lå i top, mens TV Avisen lå på andenpladsen. Det er dog kun ganske få procentpoint, der adskiller de to. Derfor mener Kim Larsen ikke, at man kan konkludere, at det ene medie er mere troværdigt end det andet.

Annonce

Medieforsker Roger Buch fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole kan heller ikke umiddelbart se en grund til, at TV Avisen skulle være mere troværdig end Radioavisen.

- Når de sådan lige kan skifte plads, så afspejler det måske i virkeligheden, at borgerne godt ved, at forskellige medieplatforme arbejder sammen. Det gælder især også Danmarks Radio, hvor Radiohuset og TV-Byen er blevet samlet under ét tag, siger han.

En signifikant forskel er der derimod på TV Avisen og TV 2 Nyhederne. Sidste år lå TV 2 Nyhederne på en tredjeplads, men i år må de med 55 procent rykke ned på en fjerdeplads.

- TV 2 Nyhederne er en lille smule mere populistisk, hvor TV Avisen har en lang tradition for at være neutrale, siger Kim Larsen fra Burson-Marsteller. Han mener, at den mere case-orienterede og øjenhøjde-journalistik kan være skyld i den lavere troværdighed.

Helt i bund finder man Ekstra Bladet med sølle fire procent.

- Tabloid- og gratisaviser skaber mindst tillid, men de er samtidig nogle af dem, der er bedst til at tiltrække sig allermest opmærksomhed, siger Kim Larsen.

Han frygter, de mere traditionelle aviser kopierer de metoder for at opnå opmærksomhed i en tid, hvor den generelle tillid til medierne er faldet. 45 procent siger i undersøgelsen, at de ikke har tillid til, at medierne er objektive og dækker alle sider af en sag.

- Det tyder på en alvorlig krise i forholdet mellem medierne og danskerne, og måske burde medierne overveje, om modsvaret på denne krisetilstand er øget fokus på konflikt, personsager og skarpere vinkler, som umiddelbart er den opskrift medierne følger, siger Kim Larsen.

Han mener, de faldende oplag for mange af de traditionelle medier tyder på, at danskerne mener det modsatte. Og mistilliden er et problem - både fra et forretningsmæssigt synspunkt, men også for demokratiet.

- Demokratiet er afhængigt af, at vi har en kritisk, men også troværdig, presse. Stoler danskerne ikke på de informationer, de får via medierne, er der risiko for, at flere bliver ligeglade, og at den offentlige debat bliver for de få, siger han.

Annonce
Aarhus For abonnenter

Her er de mest magtfulde personer i Aarhus: Se Stiftens Magtliste fra nummer 20-11

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Navne For abonnenter

Fra tandtekniker til Aarhus-ikon og nu også kammerdame: Karin Salling er ganske almindelig - og så alligevel ikke

Aarhus For abonnenter

Lasse er stemplet som en kold hånd i ældreplejen:  - Det gør ondt og rammer arbejdsglæden, at nogen vil af med os

AGF

AGF-frontløber ryster ikke i bukserne: - Niveauet er højere her i Danmark, så jeg vidste godt, at det ville blive svært i starten

Alarm 112

Tre biler stødte sammen: E45 Motorvejen var spærret i et spor uden om Aarhus

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

AGF For abonnenter

Niklas Backman kigger tilbage på seks år i AGF-tjeneste: - Jeg føler ikke skyld, men nok lidt dårlig samvittighed, for jeg ville gerne have givet mere til AGF

Navne

Pokalhelten fylder 50 år: Ruben Bagger blev Brøndbys kultfigur

Alarm 112

Kvinde havde betjent i røret, da hun så en stor skygge udenfor døren: - Der er nogen ved min dør ... Det sker nu! Han har en kniv!

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Debat

Jeg siger nej tak til, at vi bygger to dyre stadioner i Aarhus: Lad AGF blive i Vejlby på permanent basis

Aarhus For abonnenter

Der er hundredevis af "kolde hænder" i ældreplejen i Aarhus: Er det alt for mange - eller bør der faktisk være flere?

AGF

Bundu og Co. leverede sensationen mod Champions League topscorer og rekordindkøb

Annonce