Annonce
Sport

Darko Jukic har genfundet formen: - Tidligere tog jeg god kondition for givet

Darko Jukic er den mest scorende spiller for Bakken Bears i denne sæson. Arkivfoto: Kim Haugaard
I seneste sæson havde Darko Jukic problemer med at følge med når det brændte på. Derfor har Bakken Bears-spilleren brugt sommeren på at selvtræne med løbesko, og det har givet lynhurtige resultater.
Annonce

BASKETBALL: Selv en på 29 år kan få en frisk begyndelse.

Darko Jukic har været sit holds bedste i de første kampe i denne sæson. Landsholdsspilleren er topscorer for Bakken Bears og tager fra i reboundspillet.

Måske ikke nogen chokerende konstatering, når nu der er tale om en af Danmarks bedste spillere, men Jukic' sæsonstart har alligevel været iøjnefaldende. Fordi forwarden er igennem sine år i Aarhus stille og roligt blevet mindre og mindre scorende og mere en del af et større puslespil, hvor pointene kommer fra mange kanter.

Og forklaringen på den fine sæsonstart er sådan set ret simpel, hvis man spørger Darko Jukic selv; Han har brugt sommeren på at tage sin krop seriøst.

- Jeg havde nogle problemer sidste år med min kondition. Om det er noget, der har tråde til den lungebetændelse, jeg havde i 2017, ved jeg ikke. Men jeg havde nogle ture, hvor jeg ikke følte mig på toppen i forhold til min kondition når jeg sammenlignede mig med mine kollegaer. Så det var helt klart mit største fokus i sommer.

- Jeg har arbejdet ekstra på min løbetræning over sommeren, og jeg kan mærke, når jeg er inde på banen, at det har betalt sig. Jeg har simpelthen mere energi til at være aggressiv, siger Jukic, der har brugt fritimer på at løbe rundt på løbebanen på Ceres Park eller i Fælledparken i København.

- Det er ikke noget, jeg tidligere har haft så stort et fokus på. Tidligere har jeg haft mere fokus på styrketræning og ikke givet det den ekstra gas. Jeg har aldrig været glad for bare at løbe. Men jeg kan mærke, at det indtil videre har givet pote.

Det lyder næsten så simpelt, at man tænker, hvorfor du ikke har løbet nogle flere ture noget før?

- Hvis jeg skal være lidt hård ved mig selv, så har jeg måske været lidt uprofessionel på nogle måder ved at tage konditionen for givet. Men det kan være, at det for mig er noget, jeg skal gøre ved siden af min normale træning for at holde niveau mens andre måske ikke har brug for det.

Hvor meget betyder det som basketballspiller, at du har en god kondition?

- Det betyder alt. Når du ser hold varme op, kan alle jo hoppe op og dunke og lave alle mulige ting med bolden. Men når det ikke længere foregår i et lavt tempo og du skal op og løbe ti gange frem og tilbage, dække forsvar og så videre begynder lungerne at blive presset. Og det er klart, at jo bedre form, du er i, jo længere tid kan du være med inden du når det punkt.

- Og indtil videre har jeg kunne mærke, at jeg i denne sæson er på et andet niveau hvad det angår. Og det har også givet mig noget mentalt, at jeg føler, jeg er i bedre form. Så simpelt er det, siger Darko Jukic.

Han har i de seneste sæsoner været henholdsvis den syvende og femte mest scorede for sit hold, men har altså taget førerpinden indtilvidere i denne sæson.

Darko Jukic i tal

  • Darko Jukic har i denne sæson været med i alle fire kampe for Bakken Bears, hvor han rent statistisk har været bedste mand:
  • Keravnos: 17 point, 5 rebounds på 28 minutter
  • Keravnos: 12 point, 5 rebounds på 28 minutter
  • Copenhagen Basketball: 12 point, 4 rebounds på 17 minutter
  • Team FOG Næstved: 17 point, 10 rebounds på 30 minutter
Annonce

Randers venter onsdag

Løbetræning er ikke det eneste, der er været flueben ud for i Darko Jukic' sommer.

Han meldte i sommer afbud til to landskampe fordi han ville blive en skade kvit. Og det er så småt ved at lykkes.

- Jeg har taget mig sammen og fået styr på min hofte, som jeg har døjet med i flere år. Jeg har både været igennem styrketræning med fysioterapeuterne og så går jeg nede ved noget, der hedder Smertefri bevægelse, som har hjulpet mig meget, fortæller den 29-årige.

Onsdag aften møder han og Bakken Bears Randers Cimbria i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Flaminco og fiskebanko under samme tag

Aarhus

Tidligere ældrerådmand: Jette Skive løber fra sit ansvar for plejesvigt på Kongsgården

Aarhus For abonnenter

Historisk løft til idrætten i Aarhus: Partier vil afsætte 25 millioner kroner om året til nye faciliteter

Annonce