Annonce
Sport

Darko Jukic har genfundet formen: - Tidligere tog jeg god kondition for givet

Darko Jukic er den mest scorende spiller for Bakken Bears i denne sæson. Arkivfoto: Kim Haugaard
I seneste sæson havde Darko Jukic problemer med at følge med når det brændte på. Derfor har Bakken Bears-spilleren brugt sommeren på at selvtræne med løbesko, og det har givet lynhurtige resultater.

BASKETBALL: Selv en på 29 år kan få en frisk begyndelse.

Darko Jukic har været sit holds bedste i de første kampe i denne sæson. Landsholdsspilleren er topscorer for Bakken Bears og tager fra i reboundspillet.

Måske ikke nogen chokerende konstatering, når nu der er tale om en af Danmarks bedste spillere, men Jukic' sæsonstart har alligevel været iøjnefaldende. Fordi forwarden er igennem sine år i Aarhus stille og roligt blevet mindre og mindre scorende og mere en del af et større puslespil, hvor pointene kommer fra mange kanter.

Og forklaringen på den fine sæsonstart er sådan set ret simpel, hvis man spørger Darko Jukic selv; Han har brugt sommeren på at tage sin krop seriøst.

- Jeg havde nogle problemer sidste år med min kondition. Om det er noget, der har tråde til den lungebetændelse, jeg havde i 2017, ved jeg ikke. Men jeg havde nogle ture, hvor jeg ikke følte mig på toppen i forhold til min kondition når jeg sammenlignede mig med mine kollegaer. Så det var helt klart mit største fokus i sommer.

- Jeg har arbejdet ekstra på min løbetræning over sommeren, og jeg kan mærke, når jeg er inde på banen, at det har betalt sig. Jeg har simpelthen mere energi til at være aggressiv, siger Jukic, der har brugt fritimer på at løbe rundt på løbebanen på Ceres Park eller i Fælledparken i København.

- Det er ikke noget, jeg tidligere har haft så stort et fokus på. Tidligere har jeg haft mere fokus på styrketræning og ikke givet det den ekstra gas. Jeg har aldrig været glad for bare at løbe. Men jeg kan mærke, at det indtil videre har givet pote.

Det lyder næsten så simpelt, at man tænker, hvorfor du ikke har løbet nogle flere ture noget før?

- Hvis jeg skal være lidt hård ved mig selv, så har jeg måske været lidt uprofessionel på nogle måder ved at tage konditionen for givet. Men det kan være, at det for mig er noget, jeg skal gøre ved siden af min normale træning for at holde niveau mens andre måske ikke har brug for det.

Hvor meget betyder det som basketballspiller, at du har en god kondition?

- Det betyder alt. Når du ser hold varme op, kan alle jo hoppe op og dunke og lave alle mulige ting med bolden. Men når det ikke længere foregår i et lavt tempo og du skal op og løbe ti gange frem og tilbage, dække forsvar og så videre begynder lungerne at blive presset. Og det er klart, at jo bedre form, du er i, jo længere tid kan du være med inden du når det punkt.

- Og indtil videre har jeg kunne mærke, at jeg i denne sæson er på et andet niveau hvad det angår. Og det har også givet mig noget mentalt, at jeg føler, jeg er i bedre form. Så simpelt er det, siger Darko Jukic.

Han har i de seneste sæsoner været henholdsvis den syvende og femte mest scorede for sit hold, men har altså taget førerpinden indtilvidere i denne sæson.

Annonce

Darko Jukic i tal

  • Darko Jukic har i denne sæson været med i alle fire kampe for Bakken Bears, hvor han rent statistisk har været bedste mand:
  • Keravnos: 17 point, 5 rebounds på 28 minutter
  • Keravnos: 12 point, 5 rebounds på 28 minutter
  • Copenhagen Basketball: 12 point, 4 rebounds på 17 minutter
  • Team FOG Næstved: 17 point, 10 rebounds på 30 minutter

Randers venter onsdag

Løbetræning er ikke det eneste, der er været flueben ud for i Darko Jukic' sommer.

Han meldte i sommer afbud til to landskampe fordi han ville blive en skade kvit. Og det er så småt ved at lykkes.

- Jeg har taget mig sammen og fået styr på min hofte, som jeg har døjet med i flere år. Jeg har både været igennem styrketræning med fysioterapeuterne og så går jeg nede ved noget, der hedder Smertefri bevægelse, som har hjulpet mig meget, fortæller den 29-årige.

Onsdag aften møder han og Bakken Bears Randers Cimbria i Vejlby-Risskov Hallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus For abonnenter

Østjyske borgmestre om statsministerens planer: Skævt og urimeligt, hvis vi skal bløde endnu mere

Leder

Kære Kina: Forstå det nu - vores ytringsfrihed kan ikke trues til tavshed

En satiretegning igen. Fra Jyllands-Posten igen. Og fordømmelser igen. Hvis ikke vi allerede vidste det her i Danmark, så er der lande og regeringer, der ikke ser på ytringsfrihed, som vi gør her i landet. Ytringsfriheden er en grundlovssikret ret, som gør, at vi kan udtrykke vores meninger og holdninger gennem bogstaver, ord, streger og tegninger om alt, hvad vi måtte mene noget om. Det være sig religion, sport, mad, dans og livet i helhed. Vi skal ikke spørge nogen om lov, før vi sætter bogstaver sammen til ord og holdninger, eller før vi får streger og farver til at udtrykke en holdning. Det er vores ret i Danmark at ytre os. Og den står nedfældet i grundlovens §77: Enhver er berettiget til på tryk, i skrift og tale at offentliggøre sine tanker, dog under ansvar for domstolene. Censur og andre forebyggende forholdsregler kan ingensinde påny indføres. Og hvorfor nu denne påmindelse om vores rettigheder? Fordi vores rettigheder ikke deles af alle andre lande og regeringer, hvilket Kina nu for fuld udblæsning minder os om med kravet om en offentlig undskyldning fra Jyllands-Posten og dens tegner, Niels Bo Bojesen, der i en tegning af det kinesiske flag har udskiftet den ene store stjerne og de fire små med gule coronavirusser som en tegnet kommentar til den verdensomspændende sygdomstrussel, der lige nu er højaktuel. Det er meget svært med danske øjne at se tegningen som en kritisk kommentar til Kina, men med kinesiske regeringsøjne er det lige præcist, hvad tegningen udtrykker; kritik af Kina og dermed åbenbart også en ydmygelse. Den slags er svært for Kina at acceptere - og svært for os at forstå. Men det er ikke ensbetydende med, at vi ikke skal ytre os om eksempelvis coronavirussens udgangspunkt i netop Kina. Jyllands-Posten - og vi danskere - skal ikke bøje sig for pres fra hverken Kina eller andre lande. Jyllands-Posten skal stå fast på sin ret, og vi danskere skal bakke Jyllands-Posten op. Ingen tvivl om det. At det officielle Kina har lige så svært ved at forstå vores ytringsfrihed og vide rammer for at udtrykke holdninger gennem ord og streger, som vi danskere har ved at forstå deres følelse af æreskrænkelser og ydmygelser. Danmark og Kina rummer to vidt forskellige kulturer, hvilket flertallet af vi danskere godt kan se og forstå, men som det - set fra Danmark - tyder på, så har Kina meget svært ved at se, forstå og acceptere det forhold. Så hvad kan man gøre ved det? Man kan fortsætte med at tale sammen, at argumentere og fortsat gøre alt muligt for at få Kina til at indse, at i Danmark kommer vi ikke til at ændre på ytringsfriheden for at gøre andre lande og dets regeringer glade. Sådan fungerer ytringsfrihed ikke - ikke i Danmark og ikke i de andre lande, der benytter sig af samme form for demokrati, hvor borgerne frit kan tale og tegne.

112

Tyve tømte skolekøkken under ombygning: Store fryse- og køleskabe stjålet

Sport

De røde lamper tændes før basketgyser: Bears har kniven på struben i Europa

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Annonce