x
Annonce
Danmark

Alvorlig fejl i stor fagforening: Medlemmer kunne se andres breve

HK var tirsdag aften fortsat ved at undersøge omfanget af databruddet. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Medlemmer i fagforeningen HK har kunnet se andres breve og blanketter på grund af en IT-fejl, bekræfter fagforeningen over for avisen Danmark.

Databrud: Fagforeningen HK, der har mere end en kvart million medlemmer, har mandag aften haft et databrud, som betyder, at personer har haft adgang til andres breve. Det bekræfter fagforeningen over for avisen Danmark.

HK-medlemmer har gennem deres personlige side på HK's hjemmeside kunnet se andre medlemmers blanketter og breve, oplyser fagforeningens pressechef, Søren Gisselmann. Der er tale om breve fra A-kassen om eksempelvis status i A-kassen og indkaldelse til møde i A-kassen, og pressechefen understreger, at der derfor ikke er delt oplysninger omkring eksempelvis faglige sager eller sygdomshistorik. Til gengæld bekræfter han, at der er delt personfølsomme oplysninger i form af CPR-numre.

Tirsdag aften havde HK endnu ikke fuldt overblik over databruddets omfang, men forventer, at færre end 100 medlemmer er ramt af databruddet. Fejlen har stået på fra mandag aften klokken 22 til tirsdag formiddag klokken 10.

- Det er meget beklageligt, at der natten til i dag, tirsdag, har været fejl på vores medlemsunivers "Mit HK", som har bevirket, at medlemmer har haft adgang til visse oplysninger om andre medlemmer. Så snart fejlen blev opdaget i morges blev adgangen til systemet lukket ned, men vi håber snart at kunne åbne op igen. Så snart vi kender omfanget vil vi selvfølgelig melde forholdet til Datatilsynet og informere evt. berørte medlemmer, lød det tirsdag i et skriftligt svar fra Marianne Heide, forbundssekretær i HK.

Annonce

Lukkede side ned

Selvbetjeningssiden "Mit HK", hvor databruddet er sket, blev lukket ned tirsdag formiddag og var først ved at blive åbnet op igen tirsdag aften.

HK kontakter de medlemmer, som er omfattet af databruddet, der senest skal meldes til Datatilsynet torsdag.

Det var et medlem, der havde modtaget et brev tiltænkt et andet HK-medlem, som tirsdag formiddag gjorde fagforeningen opmærksom på databruddet.

Opdateret 18.02.2020 klokken 19:08 med oplysninger om blandt andet omfanget af databruddet og oplysninger om, at der er delt personfølsomme oplysninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Læserbrev: Hjælp kulturlivet og vores OL-atleter - læg ekstra på lottokuponen

Forleden, da jeg købte en Eurojackpot-kupon i den lokale brugs, tænkte jeg, hvordan kan vi støtte op om vores OL-atleter, så de ikke kommer til at lide økonomisk, indtil legene afvikles engang til næste år. Og vores kulturinstitutioner lider også, dem må vi og skal vi også hjælpe. En by som Aarhus uden Moesgaard, Den Gamle By, Aros m.v. er ikke en dansk storby, selvfølgelig skal de have hjælp. Jeg undersøgte, hvor mange der spiller lotte hver uge, det drejer sig da om en hel del. En lottokupon indeholder 10 rækker og koster 150 kr. at spille. Når man så ved, hvordan vinderchancerne er, så er man risikovillig, når man satser 150 kr. - så det vil for den enkelte ikke betyde det mindste, hvis man oveni prisen for lottokuponen skulle erlægge 10 kroner til støtte for vores OL-atleter og kulturen i Danmark. Bliver 10 kroner pr. lottokupon til noget? Ja, det bliver faktisk til ret meget, for hver uge spiller 1.185.137 personer lotto, så hvis vi ganger med 10, så er vi godt på vej til at hjælpe alle i land og videre, så vi kan se og nyde vores OL-atleter på TV og besøge vores kulturinstitutioner. Hvis vi regner videre året ud, så har vi indsamlet 456.000.000 kroner - det lukker da de værste huller, mens ellers må det jo bare fortsætte ind i det nye år. Coronaen skal ikke smadre alt det, vi elsker.

Danmark

Live: Myndighederne udsender første tal for raskmeldte i Danmark

Annonce