Annonce
AGF

David Nielsen efter 4-2-sejr: - Vores første halvleg var enestående

Alexander Munksgaard scorede til 3-1 da AGF besejrede Sønderjyske søndag. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
AGFs cheftræner erkender, at holdet på trods af en stærk første halvleg kunne have smidt sejren i en anden halvleg mod Sønderjyske.
Annonce

FODBOLD: For tre uger siden tabte AGF 3-4 til Silkeborg på hjemmebane og fik en lektion i, at du skal koncentrere dig i alle 90 minutter, hvis du skal vinde en fodboldkamp.

I anden halvleg af søndagens opgør mod Sønderjyske kunne man komme i tvivl om, hvorvidt spillerne havde forstået lærestregen. Men de endte med at hive en 4-2-sejr hjem.

Ikke mindst takket være en fremragende indsats i de første 45 minutter, hvor de scorede to mål og kunne havde scoret tre-fire mere.

- Vores første halvleg var enestående. Vi blev tilmed snydt for to straffespark, som det er helt ufatteligt, dommeren ikke kunne se. Men vi spillede godt, var målsøgende og effektive, sagde cheftræner David Nielsen efter kampen.

Er indsatsen i første halvleg noget af det bedste, I har spillet under dig?

- Jeg synes, jeg får det spørgsmål hver gang. Vi har også slået AaB 3-0 her, og det kan ikke være den bedste kamp hver gang. Man kan ikke måle den slags. Men det var godt i dag, det var en god kamp og en god start. Det blev vildt i anden halvleg, fordi de ikke havde noget at tabe. De gjorde ting taktisk, de aldrig har gjort før, og det skulle vi justere til. Deres desperation gjorde, at de fik scoret, men vi svarede godt igen - og det var mentalt stærkt, fordi det var sådan en kamp, vi sagtens kunne have smidt fra os.

- Vi spillede forrygende offensivt fodbold og slog Sønderjyske 4-2. Det skal ikke overstråles af, at de overmatchede os lidt i de første ti minutter af anden halvleg. Men jeg vil gerne have haft, at vi var kommet ud med lidt mere power end vi gjorde. Jeg er dog glad for at se, at vi kunne skrue op igen når det gjaldt.

Men fik du flaschback til Silkeborgkampen, hvor I tabte 3-4?

- Nej, det gjorde jeg ikke. Mod Silkeborg var vi meget dominerende og det var en helt ekstrem situation, at vi tabte. Sønderjyske kan altid gøre noget på dødbolde og med deres power, sagde David Nielsen.

Han glædede sig over, at AGF søndag viste, at de kan slå et fysisk stærkt mandskab mens de ugen forinden besejrede FC Nordsjællands små teknikere på kunstgræsset i Farum.

- Det er lidt ubehageligt at møde det bedste pasningshold i ligaen ugen inden du møder det mest tonsende hold. Det er to vidt forskellige ting. Men vi tacklede det rigtig fint. Vi kunne nemt være blevet for passive og dårlige på bolden i dag fordi vi lige har haft succes med at gøre dét, vi gjorde ovre i Nordsjælland. Det glæder mig, at vores angrebsspil bare klikkede i dag som det gjorde.

Superliga, 16. runde

  • AGF – Sønderjyske 4-2 (2-0)
  • Mål: 1-0 Jon Dagur Thorsteinsson (6.), 2-0 Bror Blume (25.), 2-1 Christian Jakobsen (61.), 3-1 Alexander Munksgaard (65.), 3-2 Artem Dovbyk (68.), 4-2 Patrick Mortensen (69.)
  • AGF (4-1-4-1): William Eskelinen – Alexander Munksgaard, Niklas Backman, Sebastian Hausner, Casper Højer Nielsen – Nicolai Poulsen – Mustapha Bundu (Kevin Dicks, 81.), Bror Blume, Benjamin Hvidt (Zach Duncan, 65.), Jon Dagur Thorsteinsson (Jakob Ankersen, 65.) – Patrick Mortensen
  • Sønderjyske (4-1-4-1): Sebastian Mielitz – Alexander Bah (Jeppe Simonsen, 85.), Stefan Gartenmann (Isak Oli Olafsson, 85.), Kees Luijckx, Nicholas Marfelt – Eggert Jonsson – Rilwan Hassan, Christian Jakobsen, Mads Albæk (Artem Dovbyk, 46.), Marco Rojas – Mart Lieder
  • Advarsler: Nicholas Marfelt, Alexander Bah, Stefan Gartenmann, Sønderjyske
  • Dommer: Benjamin Willaume-Jantzen
  • Tilskuere: 6.291 på Ceres Park
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aarhus

Spis ordentligt!

AGF

AGF-træner inden topbrag: Endelig får vi lov til at mærke suset igen

Annonce